Πέμπτη, Απριλίου 27, 2006

One way ticket

Image Hosted by ImageShack.us


Η Boeing και η Airbus, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την χωρητικότητα των επιβατικών αεροσκαφών, προτείνουν στις αεροπορικές εταιρείες την προσθήκη θέσεων μόνο για όρθιους επιβάτες στα αεροπλάνα. Οι θέσεις ορθίων θα έχουν καθίσματα που μοιάζουν με τα στασίδια των εκκλησιών, ώστε να ακουμπούν οι επιβάτες οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσεως θα ψέλνουν τον Ακάθιστο Ύμνο.


Οι όρθιοι επιβάτες θα είναι δεμένοι χειροπόδαρα κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ πριν από την απογείωση θα τους γίνεται προληπτικά κλύσμα και θα τους τοποθετούνται πάνες ακράτειας ώστε να αποφεύγονται τα άσκοπα πηγαινέλα στην τουαλέτα. Το φαγητό και το ποτό θα τους χορηγείται με ορό και όταν μουδιάζουν από την ορθοστασία οι αεροσυνοδοί θα τους γυρνάνε ανάποδα για να κυκλοφορήσει το αίμα.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τα κέρδη τους, κάποιες αεροπορικές εταιρείες σκέφτονται να τοποθετήσουν καθίσματα και στα φτερά του αεροπλάνου. Η κίνηση αυτή θα προσελκύσει και όσους πάσχουν από κλειστοφοβία και απέφευγαν μέχρι τώρα τα αεροπλάνα.

Παράλληλα υπάρχει η σκέψη να καταργήσουν και τους πιλότους και τις αεροσυνοδούς που αφενός κοστίζουν ένα σωρό λεφτά και αφετέρου πιάνουν χώρο. Τα αεροπλάνα θα πετάνε τηλεκατευθυνόμενα και οι επιβάτες θα τρώνε και θα πίνουν αυτά που έχει φέρει ο καθένας από το σπίτι του.

Στο απώτερο μέλλον οι αεροπορικές εταιρείες σκέφτονται να καταργήσουν και τα αεροπλάνα επειδή καίνε πολλά καύσιμα ώστε να αυξήσουν κι άλλο τα έσοδά τους. Οι επιβάτες θα εκτοξεύονται από το ένα αεροδρόμιο στο άλλο από ειδικά κανόνια με πολύ φτηνό εισιτήριο που θα περιλαμβάνει και τα έξοδα της κηδείας.