Πέμπτη, Ιουλίου 26, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Τώρα το πλοίο έχει σαλπάρει...

Μεγάλη αναταραχή προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Απασχόλησης Γεράσιμου Γιακουμάτου για τις πυρκαγιές – να ’ναι καλά ο άνθρωπος που άναψε φωτιές στην πολιτική ζωή της χώρας, γιατί τελευταία έχουν πάει διακοπές και οι ειδήσεις, με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι να γράψεις. «Το πράσινο κάηκε στις εκλογές, τώρα καίγεται και προεκλογικά – το πράσινο καίει το πράσινο», δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που είναι πολύ στενοχωρημένο που καίγεται η χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη γιατί το έχουν πιάσει οι οικολογικές ευαισθησίες του. Κρίμα που τα δέντρα δεν καταλαβαίνουν – αν ήξεραν πόσο πόνο έχει προκαλέσει το κάψιμό τους στις αγνές ψυχές των αρκουδιάρηδων πολιτικών μας, θα δάκρυζαν και οι ρίζες τους.

Εν όψει της γενικής κατακραυγής, ο κ. Γιακουμάτος επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, λέγοντας πως δεν εννοούσε το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό είχε ως συνέπεια να παρεξηγηθεί σχεδόν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυμίου ζήτησε την αποπομπή του υφυπουργού Απασχόλησης και δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα προσέρχεται στη Βουλή εφόσον βρίσκεται εκεί ο κ. Γιακουμάτος. Είναι σαν αυτά τα νάζια που κάναμε όταν ήμασταν παιδιά: «Αν καλέσεις και τη Βίβιαν, εγώ δεν θα έρθω στο πάρτι σου!».

Αν το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να φερθεί έξυπνα, θα έπρεπε να πράξει ακριβώς το αντίθετο: να πηγαίνει σύσσωμο στη Βουλή μόνο όταν βρίσκεται εκεί ο κ. Γιακουμάτος. Έτσι θα τον ανάγκαζε να μη χάνει ούτε μια συνεδρίαση της Βουλής και να ξημεροβραδιάζεται στα έδρανα για να μην αποχωρήσει μαζί του και το ΠΑΣΟΚ. Ούτε για κατούρημα δεν θα μπορούσε να πάει –με καθετήρα θα τον είχανε–, ενώ θα έχανε και τις καλοκαιρινές διακοπές του στην κοσμική Μύκονο, όπου κάνει γυμνισμό και αναστενάζουν τα μπαρμπούνια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστάσης Παπαληγούρας παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, που διεξήχθη 500 μέτρα μακριά από το πύρινο μέτωπο. Οι δημοσιογράφοι των δελτίων ειδήσεων τον κατηγόρησαν για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, ενώ θα έπρεπε να τον επιβραβεύσουν για το θάρρος του να αψηφήσει την πύρινη λαίλαπα – οπωσδήποτε οι εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ αποτελούν μεγάλη πρόκληση για όλους μας, αφού είναι ξακουστές για το διονυσιασμό στον οποίο σε οδηγούν.

Με περισσότερες από 3.500 πυρκαγιές μέχρι σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, είναι δύσκολο ένας υπουργός να βρεθεί μακριά τους – καλό θα ήταν οι υπουργοί να προτιμήσουν για διακοπές τις Κυκλάδες, όπου δεν υπάρχει ιδιαίτερη βλάστηση, και παράλληλα να κυκλοφορούν με έναν πυροσβεστήρα στα χέρια, ώστε αν ξεσπάσει καμιά πυρκαγιά να δώσουν με αυτοθυσία τη μάχη με τις φλόγες.

Φέτος συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Δεν το ξεχάσαμε, αλλά μάθαμε να ζούμε μ’ αυτό και να μη μας νοιάζει καθόλου. Είναι αξιοθαύμαστη η προσαρμοστικότητα που επιδεικνύουμε ως λαός – σε λίγα χρόνια θα τον γιορτάζουμε τον Αττίλα.

Οι Ισλαμιστές υπερίσχυσαν των Κεμαλιστών στις τουρκικές εκλογές. Το να έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στους Ισλαμιστές και στους Κεμαλιστές είναι σαν να καλείσαι να επιλέξεις αν προτιμάς να κολλήσεις σύφιλη ή βλεννόρροια – προτού μάλιστα ανακαλυφτεί η θεραπεία τους.

Η Τουρκία χρειάζεται επειγόντως έναν κανονικό εμφύλιο, ώστε να αποκτήσουν οι πολίτες που θα επιζήσουν πολιτική συνείδηση – χαζοί ήμασταν εμείς που σκοτωνόμασταν τόσα χρόνια αναμεταξύ μας πριν αποφασίσουμε να μονιάσουμε και να οικοδομήσουμε τη σύγχρονη μεγάλη Ελλάδα;

«Ο εφιάλτης μου είναι να μη γίνω πομπώδης παραθυρόπληκτος πολιτικός», δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» ο Νίκος Παπανδρέου. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί – αν αποφασίσει να πολιτευτεί, το πομπώδες επίθετό του θα του επιτρέψει να μείνει μακριά από τα τηλεοπτικά παράθυρα. Τα παράθυρα είναι για τους πληβείους.

Στη Μασσαλία, οι γιατροί προβληματίστηκαν έντονα από το γεγονός πως ένας 44χρονος άνδρας ζούσε μια φυσιολογική ζωή αν και είχε απίστευτα μικρό εγκέφαλο. Ο ασθενής είναι δημόσιος υπάλληλος και πατέρας δυο παιδιών. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός πως οι γιατροί θεωρούν φυσιολογική ζωή το να είσαι δημόσιος υπάλληλος και αναρωτιέμαι γιατί τους προβλημάτισε τόσο το γεγονός πως ένας άνδρας ουσιαστικά ζούσε χωρίς εγκέφαλο – οι γυναίκες πώς τα καταφέρνουν μια χαρά τόσα χρόνια;

Καλές διακοπές!





LiFO