Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2005

Η Γιουροβίζιον είναι πολύ κοντά! (ένα μήνα πίσω)

Image Hosted by ImageShack.us

Όλη η αλήθεια για τη Γιουροβίζιον 2006
του Μιχάλη Στάθη


Ανοίξαμε τον μυστικό φάκελο

Κυρίες και κύριοι τα ψέματα τελείωσαν και η αντίστροφη μέτρηση για την «Γιουροβίζιον 2006», που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας, έχει ήδη αρχίσει αφού μόνο 11 μήνες μας χωρίζουν από τη διοργάνωση που αποτελεί το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την οριστική της απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού. Επί ένα μήνα υπήρξε διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς και τη βάση του κόμματος, ενώ στη διακομματική επιτροπή της Βουλής ακούστηκαν οι απόψεις και των άλλων κομμάτων. Ο Γιώργος Παπανδρέου, με πίστη στο σουηδικό μοντέλο, πρότεινε ο διαγωνισμός να γίνει στην Ουψάλα, αν και δεν ήταν αρνητικός στις υποψηφιότητες του Καιάδα και της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Η Αλέκα Παπαρήγα αντιπρότεινε τη Γυάρο και το Στάλινγκραντ, ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος παρέμεινε αμετακίνητος στην πρόταση της κεντρικής επιτροπής του Συνασπισμού ο διαγωνισμός να διεξαχθεί στη χωματερή των Άνω Λιοσίων. Επικρατέστερη πόλη για να φιλοξενήσει τη Γιουροβίζιον είναι η Αθήνα, χωρίς να αποκλείονται η Θεσσαλονίκη, το Αγρίνιο και το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η Θεσσαλονίκη μετά την ανάληψη του 37ου Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού επιδιώκει να διοργανώσει και την 51η Γιουροβίζιον, και ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης διευκρίνισε πως απαιτεί επίσης να διεξαχθεί στη συμπρωτεύουσα ο γύρος του Λε Μαν και το πατρινό καρναβάλι της Ξάνθης. Η όμορφη νυφούλα του Θερμαϊκού ετοιμάζεται ακόμα να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και αγώνες της Φόρμουλα ένα, ώστε να αποκτήσει έτσι την απαιτούμενη εμπειρία που θα της επιτρέψει κάποια στιγμή στο μέλλον να διοργανώσει τα βραβεία «Αρίων». Πρόθεση του πρωθυπουργού πάντως είναι να ζητήσει τη μόνιμη διεξαγωγή του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον στην Ελλάδα, βαδίζοντας έτσι στα χνάρια του θείου του, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, που είχε ζητήσει τη μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα που τους γέννησε και πέρσι τους έδωσε τη χαριστική βολή. Σύνθημα της εκστρατείας του κ. Καραμανλή θα είναι το «Υπάρχει καλύτερη Γιουροβίζιον και τη θέλουμε» και τη διεθνή καμπάνια θα αναλάβει ο Σταμάτης Σπανουδάκης συνεπικουρούμενος από τον Τέρη Χρυσό και τον Σεραφείμ Κουλουσούσα.


Όποιος τολμάει ας μας διαψεύσει!


Σύμφωνα πάντως με έγκυρες πληροφορίες του «πιτσιρίκου», η Γιουροβίζιον θα διεξαχθεί τελικά στην Αθήνα και επικρατέστεροι χώροι διεξαγωγής της είναι το Σπίτι της Άρσης Βαρών, το Σπίτι της Πυγμαχίας, το Σπίτι του Μπάντμιντον, το Σπίτι του Λαού και το σπίτι της Ζωζώς Σαπουντζάκη στην Κινέττα που έχει μεγάλο κήπο και χώρο για τα μπαλέτα, τους μεζέδες, το σπάσιμο των πιάτων και τους αναστενάρηδες . Την παρουσίαση του διαγωνισμού θα αναλάβουν από κοινού ο Αλέξης Κωστάλας με την Κατερίνα Στανίση και τον καθηγητή Λιαντίνη, ενώ η Έλενα Παπαρίζου θα ανοίξει τη βραδιά τραγουδώντας ένα ραπ μοιρολόι στα σουηδικά, που θα είναι αφιερωμένο στον Όλαφ Πάλμε και στις φώκιες Μονάχους Καρέτα που ζουν στα Ιμαλάια αλλά δεν το ξέρουν. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν η Μαντόνα και ο Θύμιος Καρακατσάνης, συνοδευόμενοι από τριμελές ανδρικό μπαλέτο που θα αποτελείται από τον πατέρα του Άγγελου Χαριστέα, τον παππού της Κατερίνας Ξάνθου και τον Ταρζάν. Το τραγούδι θα είναι μια σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη, του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ και του Τάκη Μουσαφίρη, σε στίχους της Ναταλίας Γερμανού και της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά. Τη χορογραφία θα αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός και θα βασίζεται στην επιτυχημένη συνταγή «δείξε μπούτι, δείξε κώλο να χαρεί ο κόσμος όλος», χωρίς να λείπουν βέβαια και τα παραδοσιακά ελληνικά στοιχεία, όπως ο χορός της κοιλιάς, η ρουφιανιά, το Ούζο 12 και η μούντζα.





Θέλω να αφιερώσω αυτό το κείμενο με φιλοπατρική αγάπη σε δυο κυρίους, τους οποίους δεν θα κατονομάσω, γιατί αποφάσισα πως από εδώ και πέρα άμεση διαφήμιση θα κάνω μόνο στους bloggers που αγαπάω. Τον πρώτο κύριο τον θαυμάζω, γιατί με ένα κειμενάκι τόσο δα πέτυχε να ενώσει όλη τη μπλογκοκενωνία εναντίον του. Δεν ξέρω πως το κατάφερε - εγώ τόσο καιρό προσπαθώ να το πετύχω, αλλά μόνο κάτι πυροβολημένοι τσιμπήσανε. Τον δεύτερο κύριο τον θαυμάζω επίσης πολύ, γιατί διάβασε όσα σατιρικά έγραψα για τον πρώτο κύριο και νόμισε πως ήταν για την αφεντιά του, με αποτέλεσμα να πάει και να με σβήσει από τα links του. Το βρήκα πολύ παιδιάστικο, χαριτωμένο και γλυκό –θύμωσε μωέ το τσαμένο! Εγώ βέβαια συνεχίζω να τον έχω σε περίοπτη θέση στα links μου και θα σας παρακαλέσω να πηγαίνετε που και που από το ιστολόγιό του και να του γράφετε δυο καλά λογάκια για τα άρθρα του. Ακόμα κι αν δεν το πιστεύετε, κάντε το για μένα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.