Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2005

Ποιος Σκότωσε τον Νίκο Κούρκουλο;

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Όσα συνέβησαν στη Βουλή και δεν τόλμησε να δείξει η τηλεόραση


Ανταπόκριση από Laguna Beach Los Angeles

του Pitsirikos Hilton

Η ελληνική Βουλή συνεδρίασε επί τρία μερόνυχτα για να αποφασίσει αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Γιώργος Παπανδρέου υπέβαλλε πρόταση δυσπιστίας εναντίον του κ. Αλογοσκούφη, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την τιμή του καφέ, τα κινέζικα ατμοσίδερα και την ήττα της εθνικής ομάδας από την Ουκρανία.



Οπου φύγει φύγει

Οι βουλευτές κλειδώθηκαν στη Βουλή και άρχισαν να πλακώνονται. Οι μόνοι που πρόλαβαν να την κάνουν ήταν οι βουλευτές του ΚΚΕ που είδαν την ευκαιρία για ένα τριήμερο διακοπών μπροστά τους και την εκμεταλλεύτηκαν, παίρνοντας τους δρόμους για να πουλήσουν τον Ριζοσπάστη και το «Cosmopolitan» -σελίδα 69 «πώς να αποπλανήσετε έναν κομμουνιστή χωρίς να γραφτείτε στο Κόμμα ή να αγοράσετε κουπόνια». Δικηγόρος του κ. Αλογοσκούφη ήταν ο διακεκριμένος ποινικολόγος κ. Κούγιας, ο οποίος δήλωσε πως ο πελάτης του είναι αθώος και στη θέση του θα έπρεπε να κάθονται ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο Λάκης Λαζόπουλος και η Μπέμπα Μπλανς. Η πρόεδρος της Βουλής κ. Άννα Μπενούδα Ψαράκη τον έβαλε στη θέση του λέγοντας πως «εδώ δεν είναι τηλεοπτικό στούντιο» και δίνοντας παράλληλα τον λόγο στο Νίκο Κακαουνάκη που ήταν πολιτική αγωγή. Ο κ. Κακαουνάκης είπε πως «το ΠαΣοΚ είναι καταδικασμένο να πετύχει», αν και τον ίδιο δεν τον χαλάει που είναι στην αντιπολίτευση, γιατί σιγά μην του έδινε το Mega εκπομπή, αν το ΠαΣοΚ ήταν κυβέρνηση – ακόμα θα τραβιόταν με το μικρόφωνο στη λαχαναγορά και θα πιάνονταν οι τιράντες του στα τσιγκέλια με τα σκόρδα.



Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε

Τον λόγο πήρε ο κ. Παπανδρέου που γιουχαΐστηκε άσχημα από όλους τους άνδρες του κοινοβουλίου που δεν του συγχωρούν πως πήγε και διάλεξε την έδρα της Θεσσαλονίκης αντί για την έδρα της Λάρισας, στέλνοντας έτσι την Εύα Καϊλή στο Mega και όλους εμάς κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι να ψάχνουμε σαν τρελοί να βρούμε τηλεόραση για να δούμε τις ειδήσεις. Στον κ. Παπανδρέου χρεώνεται και η φυγή του Τζιοβάνι στη Βραζιλία, γιατί αν και ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έγινε μέλος του ΠαΣοΚ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του προέδρου στους οικονομικούς μετανάστες, ο κ. Κόκκαλης δεν του αγόρασε σπίτι στο Ζεφύρι, αλλά στη Φιλοθέη, με αποτέλεσμα όποιος τον έβλεπε να περπατάει στο δρόμο, να παίρνει τηλέφωνο την αστυνομία για να έρθει να τον συλλάβει. Ο κ. Παπανδρέου είπε πως «το ΠαΣοΚ είναι καταδικασμένο να πετύχει», επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του κ. Κακαουνάκη, και ευχήθηκε βίο ανθόσπαρτο στον νιόπαντρο κ. Πάνο Καμμένο που έκανε το μήνα του μέλιτος στο καφενείο της Βουλής κερνώντας γκαζόζες και καραμέλες. Η ευχή του κ. Παπανδρέου ήταν στο δρόμο της συναίνεσης και χειροκροτήθηκε απ’ όλους τους βουλευτές με εξαίρεση τους βουλευτές του Συνασπισμού που δεν ήξεραν τι να κάνουν επειδή ο κ. Αλαβάνος είχε πάει προς νερού του και οι 666 τάσεις του κόμματος δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στο λεπτό αυτό θέμα. Ο κ. Καραμανλής πήρε το λόγο και είπε στον κ. Παπανδρέου τη γνωστή ρήση του Βολταίρου «διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά βασικά χέστηκα και δεν με νοιάζει καθόλου» και συνέχισε λέγοντας πως εχθρός της Ν.Δ. είναι ο κακός της εαυτός, τα διαπλεκόμενα και η κυτταρίτιδα , κλείνοντας με τη διαπίστωση πως «η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να πετύχει» κι αυτό ο λαός το έχει καταλάβει αφού μας έχει ήδη πετύχει όλους στο Δόξα Πατρί.


.
Ένα μύθο θα σας πω

Στο βήμα ανέβηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που είπε πως προτείνει να επανέλθει το χριστουγεννιάτικο σίδερο που είχε βάλει στο Σύνταγμα και να φύγει το καρουσέλ για να μην ταλαιπωρούνται τα αλογάκια από το καυσαέριο, προκαλώντας έτσι την αυθόρμητη επιδοκιμασία των βουλευτών του Συνασπισμού που έχουν οικολογικές ευαισθησίες και δεν ντρέπονται να τις επιδεικνύουν. Μετά ο κ. Αβραμόπουλος έφυγε επειγόντως για την Τανζανία, όπου θα επιστρατεύσει όλη τη γοητεία του για να πείσει τους ιθαγενείς να έρθουν να ζήσουν τον μύθο τους στη Φαλκονέρα.




Ο κυρίαρχος λαός


Έξω από τη Βουλή ο λαός αγωνιούσε για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης και είχε πλημμυρίσει την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους με αποτέλεσμα οι τσολιάδες να μην μπορούν να κάνουν αλλαγή φρουράς και να κατουριούνται πάνω τους, ενώ τα περιστέρια έψαχναν το κεφάλι του κ. Καρατζαφέρη μπας και βρουν κάπου να κουρνιάσουν, αλλά αυτός έλειπε σε ιεραποστολή στις Βρυξέλλες . Η λαϊκή αυτή μάζωξη ονομάστηκε «βυσσινί επανάσταση» γιατί όλα τα καλά χρώματα –κόκκινο, πορτοκαλί κτλ- τα είχαν προλάβει άλλοι. Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν το «Θέλουμε Μπελούτσι και όχι Μάρθα Βούρτση» ενώ το πλήθος τραγουδούσε το «Chiculata». Το τραγούδι αυτό –αφού αντικατασταθούν κάποιοι επαναστατικοί στίχοι- θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον επόμενο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον που μάλλον τελικά θα γίνει στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού στην Ψυτάλλεια, με εναλλακτικό τόπο διεξαγωής το Χάνι της Γραβιάς.




Κι ο Γιακουμάτος με το φανελάκι;


Μέσα στη Βουλή το κέφι είχε ανάψει και ο κ. Πάγκαλος, που πρόσφατα βάφτισε την κόρη του, κερνούσε τσίπουρο, γκοφρέτες, γλειφιτζούρια και προφυλακτικά. Στο βήμα ανέβηκε ο κ. Βενιζέλος, οπότε όλοι έβαλαν ωτασπίδες κι άρχισαν να επικοινωνούν με γραπτά μηνύματα. Τρεις ώρες μετά κι ενώ ο κ. Βενιζέλος βρισκόταν στον πρόλογο της ομιλίας του, χάλασε και ο κλιματισμός, με συνέπεια να βρωμίσει ο τόπος γιατί ήδη είχαμε φτάσει στην Κυριακή και όλοι είχαν να κάνουν μπάνιο και ν’ αλλάξουν εσώρουχα από την Πέμπτη το βράδυ. Η πρόεδρος της Βουλής τους κάλεσε να βγάλουν τα ρούχα τους, αφού πρώτα χωριστούν κατά φύλο –οι άνδρες δεξιά, οι γυναίκες αριστερά- και να ρίξουν σεντόνια ανάμεσα γιατί υπήρχε ο φόβος να κολαστούν οι κυρίες από το γυμνό κορμί του κ. Γιακουμάτου, που είναι πολύ ωραίο, όπως μας διαβεβαίωσε και ο ράφτης του στην εκπομπή της κ. Στάη «Όταν σε κοιτώ στα μάτια μην τα ρίχνεις χαμηλά». Η ζέστη ήταν αφόρητη και είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει να τρέχει η μαύρη καραμπογιά στα μέτωπα των ανδρών που βάφουν τα μαλλιά τους μόνοι τους, είτε από τσιγκουνιά, είτε επειδή φοβούνται μην τους πάρει κάνα μάτι σε κάποιο κομμωτήριο και δοθεί επιτέλους η εξήγηση στο περίεργο φαινόμενο από τα κεφάλια των ελλήνων βουλευτών να πέφτουν μόνο οι άσπρες τρίχες.



Όχι πάλι!

Πέντε ώρες μετά κι ενώ ο κ. Βενιζέλος ήταν στη μέση της ομιλίας του, στην αίθουσα της ολομέλειας μπήκαν Τσετσένοι αυτονομιστές ζωσμένοι με εκρηκτικά αλλά ήταν τέτοια πια η μπόχα που έπεσαν ξεροί και χρειάστηκε να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς βουλευτές που τήρησαν τον όρκο του Ιπποκράτη χωρίς να υπολογίσουν το ασυμβίβαστο. Δυο ώρες μετά μπουκάρισαν στη Βουλή οι διακόσιοι αντιεξουσιαστές που ήταν τις προάλλες στο Πολυτεχνείο, αλλά με το που είδαν τον κ. Βενιζέλο στο βήμα, το έβαλαν στα πόδια φωνάζοντας «Όχι πάλι!», ξυπνώντας έτσι τους βουλευτές του Συνασπισμού που είχαν πάρει αριστερή στροφή και κοιμόντουσαν αγκαλίτσα.



Νίκας τοις Βασιλεύσι

Με το που τελείωσε η 16ωρη ομιλία του κ. Βενιζέλου μπήκε στη Βουλή ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για να ορκίσει τον κ. Αλογοσκούφη και να πει τα κάλαντα. Οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν το σταυρό τους γονατιστοί, ενώ οι βουλευτές του ΠαΣοΚ σε ένδειξη διαμαρτυρίας έψαλλαν τον Ακάθιστο Ύμνο καθιστοί, εκτός από την κ. Κούρκουλα που είναι θυμωμένη με το Θεό λόγω της περιουσίας της θείας της, Δήμητρας Μερτικοπούλου που έχει περιέλθει στον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Ξαφνικά η κ. Κούρκουλα είδε στα θεωρεία της Βουλής την Παναγία να κρατάει τον Χόχο στην αγκαλιά της κι άρχισε να ψέλνει το «Ω γλυκύ μου έαρ» σε ρυθμό ραπ, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης ακόμα και στους βουλευτές του Συνασπισμού, που επειδή δεν ήξεραν τι στάση να κρατήσουν στην εμφάνιση Χριστόδουλου, είχαν χωθεί κάτω από τα έδρανα.




Η λύτρωση

Ο κ. Αλογοσκούφης ορκίστηκε πως είναι αθώος, αλλά κανείς δεν έμοιαζε να τον πιστεύει και η καταδίκη του να συνεχίσει να είναι υπουργός και να ζει σε πολυτελέστατο σπίτι, βγάζοντας ένα σκασμό λεφτά, έμοιαζε σίγουρη. Ξαφνικά πετάχτηκε πάνω μια όμορφη κοπέλα και φώναξε : «Σταματήστε! Θα μιλήσω!». «Όχι! Όχι Λένα! Μην την πιστεύετε! Λέει ψέμματα!», φώναξε ο κ. Αλογοσκούφης. «Ποια είστε κυρία μου; Τι έχετε να πείτε;», ρώτησε η κ. Μπενούδα Ψαράκη. Ήταν η Λένα, η αδελφή της Ρέας και είπε πως ο κ. Αλογοσκούφης είναι αθώος και πως δεν σκότωσε αυτός τον Κούρκουλο αλλά η Λάσκαρη, που την είχε αφήσει ξεβράκωτη στο δάσος, επειδή τον έπιασε καβάλα στο δωμάτιο με την ίδια της την αδελφή. Μετά η Λάσκαρη πήγε φυλακή, αν και ο Κούρκουλος δεν είχε πεθάνει στ’ αλήθεια αφού μετά παντρεύτηκε τη Μαριάνα Λάτση κι έγινε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, αλλά ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης, που έπαιζε και μπάσκετ με τον Βουτσά, την περίμενε, κι αυτό αποδείχτηκε λάθος του, επειδή η Λάσκαρη μόλις βγήκε από τη φυλακή πήγε και παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο κι αυτοεξορίστηκε στη Μύκονο, μη μπορώντας να συγχωρέσει τον εαυτό της για την πίκρα που είχε προκαλέσει στους γονείς της, τον Παντελή Ζερβό και την Ελένη Ζαφειρίου. Όλοι οι βουλευτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ιαχές «Αθώος! Αθώος!». Ο κ. Αλογοσκούφης έπεσε στις αγκαλιές της Άντζελας Γκερέκου και της Έλενας Κουντουρά και μετά τραγούδησε το «Υπάρχω» με την κιθάρα του, κάνοντας τους πάντες να κλαίνε γοερά, εκτός από τους βουλευτές του Συνασπισμού που δεν είχαν πάρει οδηγίες και πιάστηκαν στον ύπνο από τις αναπάντεχες εξελίξεις. Έτσι έγιναν τα πράγματα και να μην πιστεύετε αυτά που διαβάζετε αλλού. Εμείς εδώ κάνουμε ρεπορτάζ. Τώρα πάω να παίξω μπάλα.

(Για την Acid K, τη Bibi2409, τη Loucretia και τη Maggiemay)

Υ.Γ. Θα μου επιτρέψουν οι ανωτέρω κυρίες να αφιερώσω εκ των υστέρων αυτό το εξαιρετικό κείμενο -που γράφτηκε σε laptop στη Laguna Beach, με κίνδυνο να ξαναφύγει καμιά βίλα από τους λόφους, όπως τις προάλλες, και να πέσει πάνω στο κεφάλι μου- και σε μια κυρία που γιορτάζει. DiS χρόνια πολλά! Το δώρο μου είναι ο εαυτός μου! Επιστρέφω! Αύριο το βράδυ είμαι στο ραδιόφωνο! Θες να έρθεις κι εσύ;