Δευτέρα, Απριλίου 03, 2006
My name is B. AGB.
Αμήχανα παρακολουθεί το πανελλήνιο τον σάλο που έχει ξεσπάσει με θέμα την AGB. Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε η αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, με την οποία του ζητάει να εξετάσει τη σχέση της AGB με την MRB, την KGB και το J&B. Ο καλός δημοσιογράφος θορυβήθηκε όταν είδε στον ύπνο του την Παναγιά την Κανάλα να κάνει ζάπινγκ από κανάλι σε κανάλι κατά τη διάρκεια της εκπομπής του...
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Τουλουμπάκη, άσκησε ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων της εταιρείας για «ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση», καθώς και για «απάτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση κατά του Δημοσίου και όλων των τηλεοπτικών σταθμών». Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα σε κάποιο δείγμα βρέθηκε απάντηση από παιδάκι τριών ετών, παρότι ο νόμος ορίζει πως πρέπει να έχει κλείσει τουλάχιστον τα τέσσερα για να ξεκινήσει η αποβλάκωσή του. Οι γονείς του παιδιού λένε πως πρόκειται για παιδί-θαύμα αφού μιλάει ήδη οκτώ γλώσσες και παίζει το χρηματιστήριο στα δάχτυλα, οπότε μπορεί άνετα να παρακολουθεί το «Από καρδιάς» με τον Ανδρέα Μικρούτσικο και να καταλαβαίνει όλους τους κρυφούς συμβολισμούς.
Σε μια άλλη περίπτωση βρέθηκε πως ένα άτομο παρακολουθούσε τηλεόραση επί 38 μέρες, αλλά η AGB απάντησε πως το συγκεκριμένο άτομο είχε πεθάνει μπροστά στη συσκευή και η τηλεόραση σταμάτησε να λειτουργεί μόνο όταν του έκοψαν το ρεύμα. Τώρα αναζητείται ο νεκρός τηλεθεατής, ώστε να θαφτεί μέσα σε ένα φέρετρο με σχήμα τηλεκοντρόλ. Τα έξοδα της κηδείας θα καλύψει η "Ραδιοτηλεόραση".
Κάποια από τα νοικοκυριά του δείγματος της AGB δεν είχαν τηλεόραση, ενώ σε κάποια άλλα δεν είχαν ούτε βρακί ν’ αλλάξουν. Σε ένα σπίτι τα άτομα ήταν κωφάλαλα και τυφλά, αλλά εξετάζεται η περίπτωση αυτό να συνέβη αφού παρακολούθησαν τα Βραβεία Αρίων. Η εισαγγελική έρευνα δείχνει πως το βράδυ που η Έλενα Παπαρίζου κέρδισε το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, οι Έλληνες έβλεπαν σε ποσοστό 90% το «Μονόγραμμα» με θέμα τον μαγικό ρεαλισμό στα μυθιστορήματα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ενώ το πρώτο σε τηλεθέαση πρόγραμμα της τελευταίας δεκαετίας προβλήθηκε από το Κανάλι της Βουλής και ήταν ένα ντοκιμαντέρ για την επίδραση που ασκεί το φαινομένο του θερμοκηπίου στην παρθενορραφή.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, είπε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει ειδική μονάδα που θα μπουκάρει στα σπίτια και θα κάνει τεστ αλήθειας στους τηλεθεατές για να μάθουμε επιτέλους αν βλέπουν τη Στεφανίδου ή τη Λαμπίρη. Ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ Νίκος Αθανασάκης δεν έκανε δήλωση γιατί έβλεπε τη «Θεία Λειτουργία» σε επανάληψη. Ο Αλέκος Αλαβάνος πρότεινε να καταργηθεί η τηλεόραση, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε να καταργηθούν οι διαφημίσεις.
Επειδή όλη αυτή η ιστορία γίνεται για την διαφημιστική πίτα, ένας τρόπος υπάρχει για να λυθεί οριστικά το θέμα : να χωριστεί η οθόνη της τηλεόρασης στα δυο. Στο ένα μέρος θα προβάλλονται διαρκώς διαφημίσεις (οι ίδιες ταυτόχρονα σε όλα τα κανάλια) και στο άλλο το πρόγραμμα του εκάστοτε καναλιού. Ο ανταγωνισμός θα εξαλειφθεί, η ευγένεια θα κυριαρχήσει και το ποιοτικό επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης θα ξεπεράσει ακόμα κι αυτό του BBC. (Τώρα τελευταία, οι προτάσεις που κάνω ξεπερνούν ακόμα κι αυτές του Μίμη Ανδρουλάκη).