Δευτέρα, Ιουνίου 05, 2006

Αδελφική αγάπη (Ζήτω η ελληνική οικογένεια!)

Image Hosted by ImageShack.us

Κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής αλλά δυστυχώς οι κάμερες ήταν κλειστές και το γύρισμα θα πρέπει να επαναληφθεί. Ένα μικρό ιδιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο του σωφρονιστικού καταστήματος που είναι ανοιχτό και τις Κυριακές, την ώρα που οι κρατούμενοι έπαιζαν κρίκετ, και παρέλαβε δυο κρατούμενους της 5ης Πτέρυγας Μάχης. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, γι’ αυτό καλού κακού μη βγείτε από το σπίτια σας, γιατί δεν ξέρετε τι θα σας ξημερώσει.

Στην οργάνωση της απόδρασης φέρεται να είναι αναμεμειγμένος ο διαβόητος κακοποιός Νίκος Παλαιοκώστας. Δυο άντρες ναύλωσαν το ελικόπτερο του ΑΝΤ1 και είπαν στον πιλότο πως πάνε στη Μύκονο για να παρακολουθήσουν το σετ του dj Πετρόμπεη στο Super Paradise και να κάνουν έκπληξη στους φίλους τους που διοργάνωναν ένα ολοήμερο beach party με θέμα το Ολοκαύτωμα. Οι δυο άντρες για να είναι πειστικοί εμφανίστηκαν στο ελικοδρόμιο με στρινγκ, τσόκαρα και παρεό.

Πάνω από την Ψυτάλλεια, ζήτησαν από τον πιλότο να κάνει μια παράκαμψη και να περάσει από τον Κορυδαλλό για να ρίξει την ανεμόσκαλα και να πάρουν ένα φίλο τους από μια ταράτσα. Ο πιλότος αρνήθηκε γιατί έτσι θα παραβίαζαν το FIR Αθηνών και μπορεί να τα έπαιρναν στο κρανίο οι Τούρκοι και να τους κατέρριπταν, αλλά τότε ο ένας από τους δυο άντρες έβγαλε ένα πιστόλι και μια χειροβομβίδα που είχε κρύψει στον ποπό του, οπότε ο πιλότος το δέχτηκε μετά χαράς.

Το ελικόπτερο παραβίασε τον εναέριο χώρο Κοκκινιάς, Κερατσινίου και Περάματος και κατέληξε στον Κορυδαλλό. Όταν έφτασε πάνω από τις φυλακές οι φύλακες αιφνιδιάστηκαν γιατί φαντάστηκαν πως τους έκανε ξαφνική επιθεώρηση ο υπουργός Δικαιοσύνης και έτρεξαν να κρύψουν τα ναρκωτικά και τα όπλα που πουλάνε στους κρατούμενους για να μην τους πιάσει στα πράσα ο υπουργός και χρειαστεί να του δίνουν ποσοστά από τα κέρδη.

Οι κρατούμενοι από τη μεριά τους νόμισαν πως είχαν έρθει τίποτα Πακιστανοί για να τους απαγάγουν επειδή βλέπουν πολλή τηλεόραση και όσο να ‘ναι έχουν επηρεαστεί, με συνέπεια να κλειδωθούν στα κελιά τους και να μη βγαίνουν με τίποτα. Ο αδελφός του Παλαιοκώστα, που τον λένε κι αυτόν Παλαιοκώστα, διάβαζε αμέριμνος ένα άρθρο του Cosmopolitan για την ναυτοσύνη των Πομάκων, όταν είδε μπροστά του το ελικόπτερο και χάρηκε επειδή νόμισε πως ο αδελφός του του είχε στείλει σπανακόπιτα της μαμάς Ντάλτον που την κάνει υπέροχη.

Τότε οι δυο επιβάτες του έκαναν νόημα να ανέβει στο ελικόπτερο για να φύγουν, όπως και έγινε τελικά, αφού πρώτα πήραν μαζί τους κι έναν Αλβανό, θέλοντας να περάσουν ένα αντιρατσιστικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία και να στηρίξουν την διαφημιστική καμπάνια United Colors of Benetton. Παράλληλα απέδωσαν δικαιοσύνη γιατί ο Αλβανός κρατούμενος ήταν άδικα στη φυλακή αφού είχε σκοτώσει έναν Έλληνα επειδή νόμισε πως έχει σχέσεις με τη Ρωσίδα γκόμενά του, την Ροξάνα, ενώ ο Έλληνας είχε νταραβέρι με μια άλλη Ρωσίδα, την Οξάνα, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε πως ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος ήταν η πτώση του Τείχους του Βερολίνου αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα της Αλβανίας που τον έκανε στουρνάρι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεχωρίσει το «ρο» από το «ο» αλλά ούτε και τη μια Ρωσίδα από την άλλη.

Οι τέσσερις άντρες απόλαυσαν το ηλιοβασίλεμα από το ελικόπτερο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Σχιστό. Εκεί ο Παλαιοκώστας χάρισε στον πιλότο ένα κομπολόι λέγοντάς του «αυτό είναι για να θυμάσαι τον Παλαιοκώστα», αν και δεν υπήρχε λόγος, αφού και Αλτσχάιμερ να πάθει ο πιλότος, τον Παλαιοκώστα θα τον θυμάται σίγουρα. Το κομπολόι θα βγει σε δημοπρασία από το «Ίδρυμα Μαριάννα» της Ελπίδας Βαρδινογιάννη και με τα χρήματα θα χτιστούν παιδικές φυλακές για μικρούς δολοφόνους.

Οι αδελφοί Παλαιοκώστα με την παρέα τους μάλλον έχουν κρυφτεί στα ελληνικά όρη και τους αξίζουν συγχαρητήρια, μιας και κρατούν ζωντανή μια παράδοση που έτεινε να εκλείψει, αφού οι τελευταίοι κλέφτες εγκατέλειψαν τα βουνά το 1940. Επίσης τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί, σε μια περίοδο που μετά τα τραγικά γεγονότα της Βέροιας οι Έλληνες βλέπουν πια ως και τα παιδιά τους με καχυποψία και τρόμο, κατάφεραν να περάσουν στην κοινωνία το μήνυμα της οικογενειακής αγάπης και να κάνουν την Ελλάδα να χαμογελάσει ξανά.

Κύριες και κύριοι, η ελπίδα του αύριο δεν είναι τα παιδιά – είναι οι κακοποιοί! Ας τους προστατεύσουμε!