Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2006

Τα παιδία παίζει

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, κάλεσε τους αδελφούς Παλαιοκώστα να παραδοθούν, εκτιμώντας ότι αργά ή γρήγορα θα συλληφθούν. Συμμεριζόμενος απόλυτα τον συλλογισμό του κ. Πολύδωρα, καλώ την κυβέρνηση να παραιτηθεί, μιας και αργά ή γρήγορα θα χάσει σε κάποιες από τις επόμενες εκλογές.

Βέβαια, πιο πιθανό είναι να πέσει ο κ. Πολύδωρας θύμα απαγωγής των αδελφών Παλαιοκώστα – έχουν και μια παράδοση στο σπορ αυτό – παρά να τους πείσει να παραδοθούν. Πάντως, αν ο τρόπος σκέψης του κ. Πολύδωρα κυριαρχήσει στην κυβέρνηση, σύντομα ο κ. Αλογοσκούφης θα καλέσει τον πληθωρισμό να πέσει και τους υπαλλήλους να παραιτηθούν – άλλωστε αργά ή γρήγορα θα τις χάσουν τις δουλειές τους.

Είναι πολύ πιθανό όμως, «ένα διεισδυτικό μάτι, ένας Ιστορικός νους, ή, τέλος πάντων, ο Βύρων Πολύδωρας» να μην σταματήσει εδώ, αλλά να θελήσει να φτάσει τη θεωρία του στα άκρα. Ίσως λοιπόν μας καλέσει να αυτοκτονήσουμε ομαδικά – άλλωστε αργά ή γρήγορα όλοι μας θα πεθάνουμε. Στην περίπτωση αυτή και με δεδηλωμένο τον θαυμασμό του κ. Πολύδωρα για το Μπουσίντο, τον κώδικα τιμής των Σαμουράι, ενδεδειγμένος τρόπος θανάτου θα είναι το χαρακίρι.



Οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Πολύδωρα (για τους Πακιστανούς, τους αδελφούς Παλαιοκώστα κτλ) έχουν πραγματικά ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Όσοι αντιδρούν δεν μπορούν να νιώσουν τον ιδιαίτερο ψυχισμό του υπουργού που πολύ παραστατικά περιγράφεται από τον ίδιο, σε ένα παλαιότερο κείμενό του : «Νομίζω ότι το παιδί Βύρων, που υπάρχει μέσα μου, είναι πάντα ζωντανό και εύρωστο. Αλλοίμονο αν πεθάνει. Στον καθένα μας. Όχι μόνο σε μένα. Και προπαντός στους πολιτικούς. Τα αισθητήρια νεύρα μας και τα κριτήρια ανθρωπιάς μας ευδοκιμούν, ζουν και αποδίδουν μόνον μέσα σε συνθήκες παιδικότητας». Είναι προφανές πως ο κ. Πολύδωρας είναι απόλυτα συνεπής με τις ιδέες του και αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την κυβέρνηση. Σαν παιδική χαρά.