Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2006

Που 'ναι η μπάλα;



Ανταπόκριση από το Μόναχο


Η Βραζιλία με την Ιαπωνία και η Αυστραλία με την Κροατία πάλευαν για τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου ώστε να περάσουν στον επόμενο γύρο. Τα αραπάκια που καθάρισαν με 4-1 τις γκέισες και οι αυστραλοπίθηκοι που ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τους συνεργάτες των Ναζί κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θα διαγωνιστούν με ολόσωμα μαγιό του Οίκου Τυφλών.

Οι γκέισες προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Σαγανάκι και όσοι δεν έχουν ιδέα από μπάλα σκέφτηκαν πως θα έκαναν την έκπληξη και θα κέρδιζαν τα αραπάκια. Στο πρώτο ημίχρονο, οι Γιαπωνέζοι έκαναν ένα φοβερό κόλπο, αφού πήγαν κι αμόλησαν μέσα στο γκαζόν κάτι πολύ μικρά ανθρωπάκια από το Περού που φορούσαν περούκες με πευκοβελόνες για να μη φαίνονται κι αυτά έλυναν τα κορδόνια των Βραζιλιάνων που τα πατούσαν κι έπεφταν. Οι Βραζιλιάνοι όμως κάτι πήραν χαμπάρι και στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαν στο γήπεδο ξυποληταρία, με αποτέλεσμα τα ανθρωπάκια να εξολοθρευτούν από την ποδαρίλα.

Ο Ρονάλντο πέταξε μόνο δυο γκολάκια, αποδεικνύοντας πόσο δίκιο είχαν όσοι έλεγαν πως είναι χοντρός και τελειωμένος, αν και τώρα κάποιοι λένε πως όσο πάχος έχει θα το ρίξει σε μπόι. Οι γκέισες είχαν Βραζιλιάνο προπονητή, αλλά, δυστυχώς γι’ αυτές, μόνο έναν Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή. Σε πολλές εθνικές ομάδες υπάρχουν Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές κι αυτό δείχνει πως τα πράγματα για το ποδόσφαιρο είναι σε καλό δρόμο – τώρα θα πρέπει να βγει ένας νόμος που να προβλέπει πως όλοι οι παίκτες των εθνικών ομάδων που παίζουν στο Μουντιάλ πρέπει να είναι Βραζιλιάνοι, μπας και δούμε και λίγη μπάλα της προκοπής.

Αυστραλοί και Κροάτες ήταν όλοι σχεδόν κροατικής καταγωγής, ενώ δεν έλειπαν από την ομάδα των αυστραλοπίθηκων και μερικοί παίκτες με καταγωγή από άλλες δημοκρατίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει στον αγωνιστικό χώρο ένας ωραιότατος εμφύλιος που συνέχισε την όμορφη παράδοση αυτής της πάλαι ποτέ κραταιάς γειτονικής χώρας που έχει γίνει ο εφιάλτης των χαρτογράφων, αφού κάθε τρεις και λίγο πρέπει να αλλάζουν τους χάρτες, επειδή το κάθε κωλοχώρι της πρώην Γιουγκοσλαβίας την έχει δει ανεξάρτητο.

Οι Ιταλοί κέρδισαν τους Τσέχους με 2-0 και τώρα θα πάνε να παίξουν με τους αυστραλοπίθηκους, ενώ οι Τσέχοι θα πάνε να παίξουν με τις Τσέχες και άρα αυτοί είναι οι κερδισμένοι της υπόθεσης. Πάντως οι Τσέχοι καλά θα κάνουν να ενωθούν ξανά με τους Σλοβάκους ή έστω με κάποιους άλλους, γιατί τώρα τελευταία είναι πολύ αλαζόνες και στο τέλος οι γυναίκες τους θα γίνουν Αμαζόνες.

Η Γκάνα κέρδισε με 2-1 τις ΗΠΑ και τώρα θα παίξει με τη Βραζιλία – περαστικά της. Οι Αμερικάνοι προσπάθησαν πολύ και μάλιστα είχαν κάνει τάμα στην Παναγιά τη Χαζοβιόλα στην Αμοργό πως, αν κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα βαφτιστούν Χριστιανοί Ορθόδοξοι Ταλιμπάν, αλλά τελικά αποδείχτηκε πως δεν πίστεψαν το θαύμα και ο μόνος λόγος που πήγαν στο μοναστήρι ήταν για να φάνε εκείνα τα ωραιότατα λουκούμια που σου δίνουν οι μοναχοί για ν’ αφήσεις κι εσύ το κατιτί σου.

Χτες το βράδυ πήγα σε ένα ελληνικό καμπαρέ του μεσοπολέμου. Γνώρισα μια προσφυγοπούλα ντιζέζ από το Τολό, την Κούλα Ιντερνάσιοναλ, που μου υποσχέθηκε πως θα μου βγάλει διαβατήριο για να περάσω στην Σοβιετική Γερμανία. Εκεί θα με περιμένει ένας σύνδεσμος από το αρχηγείο μας στη Μέση Ανατολή για να μου δώσει οδηγίες χρήσης αποχυμωτή. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ.