Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2006

Η μπάλα είναι στρογγυλή



Ανταπόκριση από το Μόναχο


Η Γερμανία νίκησε με 3-0 τον Ισημερινό, σε έναν αγώνα που θα μείνει αξέχαστος σε όσους ήταν στο γήπεδο, γιατί πραγματικά τα λουκάνικα ήταν εξαίσια και οι μπύρες παγωμένες. Ο Φέλιξ Μπόρχα, το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, εντυπωσίασε με την παρουσία του και φανταστείτε τι έχει να γίνει άμα μάθει να κοντρολάρει και τη μπάλα. Πάντως, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τυπώσει εισιτήρια και για τα εσωτερικά διπλά της ομάδας, αφού οι μονομαχίες Μπόρχα-Ανατολάκη θα αφήσουν σίγουρα εποχή.

Ο Μπόρχα αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο και οι θεατές, μόλις κατάλαβαν την απουσία του, άρχισαν να ζητάνε τα λεφτά τους πίσω. Ηρέμησαν μόνο όταν ο εκφωνητής τους ενημέρωσε πως ο Φέλιξ τραυματίστηκε στα αποδυτήρια την ώρα που τραβούσε το καζανάκι και μεταφέρθηκε επειγόντως στον Ευαγγελισμό για να του λύσουν τα κορδόνια με περιτομή. Οι Γερμανοί φίλαθλοι μέθυσαν κι άρχισαν να χαστουκώνουν του Ισημερινιανούς και να τραγουδάνε ναζιστικούς ύμνους, αλλά ο ντισκ τζόκεϊ του γηπέδου έβαλε στη διαπασών το «Ω γλυκύ μου έαρ» σε ραπ διασκευή για φασίστες και το γήπεδο έγινε εκκλησία. Αμήν.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Πολωνία κέρδισε την Κόστα-Ρίκα με 2-1 και τώρα οι παίκτες και των δυο ομάδων θα γυρίσουν στις πατρίδες τους για να ξαναπιάσουν τις κανονικές τους δουλειές στα μπακάλικα και στη λαχαναγορά – καιρός ήταν γιατί οι λογαριασμοί έχουν μείνει απλήρωτοι και τα έξοδα έτρεχαν όλο αυτό το διάστημα.

Αγγλία και Σουηδία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2, σε έναν αγώνα που πραγματικά είχε τα πάντα εκτός από ποδόσφαιρο. Κλωτσίδια, μπουνίδια, γαμοσταυρίδια και κωλοπηλάλα. Και οι δυο ομάδες είχαν Σουηδό προπονητή, με αποτέλεσμα ο αγώνας να θυμίζει τοπικό ντέρμπι της τρίτης κατηγορίας στην Ουψάλα. Ο Μάικλ Όουεν έσπασε το ποδάρι του, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί ούτως ή άλλως έπαιζε σαν κουτσός. Περαστικά του πάντως.

Άγγλοι και Σουηδοί φίλαθλοι ήταν πολύ ήσυχοι στις κερκίδες κι αυτό προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους παίκτες που πατούσαν στις μύτες των ποδιών τους για να μην τους ξυπνήσουν, αλλά σύντομα έγινε αντιληπτό πως ήταν όλοι λιπόθυμοι, γιατί οι Γερμανοί τους είχαν βάλει καθαρά ποτά, ενώ είναι συνηθισμένοι να πίνουν μπόμπες. Ένα γερμανικό στούκας σηκώθηκε εσπευσμένα από τη βάση του Ιντσιρλίκ προσθαλασσώθηκε στην Κω κι έφερε στο γήπεδο πεντακόσιες νταμιτζάνες μπομπαρισμένο ουίσκι που χορηγήθηκε στους φιλάθλους με υπόθετο. Ευτυχώς συνήλθαν όλοι κι άρχισαν να κάνουν πάλι τις συνήθεις καφρίλες.

Η Παραγουάη κέρδισε το Τρινιντάντ & Τομπάγκο με 2-0, όμως δεν είδα τον αγώνα γιατί με κυνηγούσε η Βέρμαχτ. Πέρασα τη νύχτα στους υπονόμους του Μονάχου μαζί με παρανόμους και αλήτες. Μια ηλικιωμένη κυρία με ρώτησε τι αποτέλεσμα έφερε η Ανατολική Γερμανία με τη Σοβιετική Ένωση. Της είπα πως κέρδισε με 2-0 γιατί θυμήθηκα τις συμβουλές του γιατρού προς τον γιο στο «Goodbye Lenin» και δεν ήθελα να της προκαλέσω σοκ. Η κατάσταση δεν πάει άλλο – σκέφτομαι να παραδοθώ.


Αρκετές αναγνώστριες παραπονιούνται που γράφω συνέχεια για το Μουντιάλ. Συγνώμη που σας απογοητεύω, αλλά ειλικρινά τρελαίνομαι για το ποδόσφαιρο. Και δεν μου αρέσει τόσο να το παρακολουθώ, όσο να παίζω. Ανάμεσα σε δυο αγώνες βγαίνω στο δρόμο με τη μπάλα μου και παίζω με τ’ άλλα παιδιά. Είμαι κοντός με χαμηλό κέντρο βάρους, κι έτσι περνάω γρήγορα μέσα από τα πόδια των αντιπάλων και καρφώνω τη μπάλα στη τζαμαρία. ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!