Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2006

Το πρωί πορεία, το βράδυ Βραζιλία

Image Hosted by ImageShack.us

Με δυο ξεχωριστά συλλαλητήρια υποδέχθηκε η πανεπιστημιακή κοινότητα τη Σύνοδο υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ. Η Σύνοδος πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο στο Λαγονήσι, για λόγους ασφαλείας, αλλά, κυρίως, για να είναι οι υπουργοί κοντά στις τηλεοράσεις και να μη χάσουν κανένα γκολ του Ρονάλντο. Ο νέος τρόπος παιχνιδιού της Βραζιλίας αναμένεται να επηρεάσει καταλυτικά το μοντέλο Ανώτατης Εκπαίδευσης που προωθείται και περιλαμβάνει τρόπους διείσδυσης σε κλειστές άμυνες και εκμετάλλευση των στημένων φάσεων και των στημένων διαιτητών.

Στην πορεία της Αθήνας, οι φοιτητές βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι, αν και η δουλειά τους τούς δίνει την δυνατότητα να έρχονται επί χρόνια σε επαφή με ανθρώπους που διαβάζουν, δεν κοιτάνε να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός, ώστε να ανοίξουν κάνα βιβλίο μπας και ξεστραβωθούν και πιάσουν επιτέλους μια ανθρώπινη δουλειά, αλλά προτιμούν να τους σαπίζουν στο ξύλο, προσπαθώντας να τους κόψουν τον δρόμο προς την γνώση, κι αυτό συμβαίνει επειδή τους ζηλεύουν και δεν θέλουν να τους δουν να προοδεύουν.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, που είναι δειλός και δεν λέει τ’ όνομά του, στην πορεία υπήρχαν και νεαροί που ήταν εξοπλισμένοι με πιστόλια εκτόξευσης εμπρηστικών φωτοβολίδων, βόμβες μολότοφ και πέτρες. Αυτό που ξέχασε να πει ο αξιωματικός είναι πως οι άνδρες των ΜΑΤ κάνουν πάντα χρήση δακρυγόνων, οπότε και μπαζούκας να έχεις πάνω σου, δεν πρόκειται να σε ωφελήσει σε τίποτα.

Περιέργως, οι αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν πως όταν σε δέρνουν πρέπει να κάθεσαι να τις τρως – αυτό ίσως προέρχεται από την βαθιά πίστη τους στον Θεό, ενώ δεν αποκλείεται να οφείλεται και στο γεγονός πως έχουν συνηθίσει να τους ξεχέζουν όλοι πατόκορφα κι αυτοί να κάθονται σούζα από φόβο μήπως χάσουν την δουλειά τους – που κι αυτή με μέσον τη βρήκαν – και δεν μπορούν να βρουν άλλη.

Οι νεαροί που είχαν εισχωρήσει στην πορεία απομονώθηκαν από τους φοιτητές και καταδιώχθηκαν από τα ΜΑΤ. Δυστυχώς οι φοιτητές δεν μπόρεσαν να απομονώσουν και τους ασφαλίτες που είχαν μπει στην πορεία και το έπαιζαν διανοούμενοι με σαπιοκοιλιές, αλλά αυτό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, αφού, σε όποια πορεία και να πάρεις μέρος, πάντα αναρωτιέσαι ποιες είναι αυτές οι σκατόφατσες που βλέπεις γύρω σου.

Στο Λαγονήσι, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι το ξενοδοχείο και να παραδώσουν ψήφισμα στους υπουργούς Παιδείας, αλλά αυτό δεν επετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις, γιατί οι υπουργοί ήταν τσίτσιδοι στην πισίνα και έπαιζαν μπουγέλα με πόρνες πολυτελείας.

Πορεία είχαμε και στην όμορφη νυφούλα του Θερμαϊκού – που περιμένει τόσα χρόνια τον γαμπρό που δεν έρχεται και το νυφικό έχει πιάσει μάκα – αλλά οι αστυνομικοί έβγαλαν βρώμα πως εμφανίστηκε ένας Σαουδάραβας κροίσος που θέλει να αγοράσει τον ΠΑΟΚ και η πορεία διαλύθηκε όμορφα κι ωραία. Αύριο πάλι.