Κυριακή, Οκτωβρίου 08, 2006

Γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;



Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συνεχίζουν για τέταρτη εβδομάδα την απεργία τους, και όλα τα παιδάκια της χώρας είναι πολύ στενοχωρημένα που δεν πάνε στο σχολείο και είναι αναγκασμένα να παίζουν όλη μέρα.

Από την άλλη, οι γονείς φωνάζουν πως δεν ξέρουν τι να κάνουν τα παιδιά τους – τα φάγανε που τα φάγανε στη μάπα όλο το καλοκαίρι, όχι να τα ζαλώνονται και το χειμώνα! Το σχολείο ήταν μια κάποια λύση…

Από τη στιγμή που τα παιδιά πάνε στο φροντιστήριο είναι πια πασιφανές πως τα σχολεία στη χώρα διατηρούνται, επειδή οι γονείς δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους. Γιατί δεν γυρνάει η κυβέρνηση τα φροντιστήρια από βράδυ σε πρωί να λυθεί δια παντός το πρόβλημα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης;

Ξετσουτσούνιασαν και οι καθηγητές κι άρχισαν κι αυτοί με τη σειρά τους κάτι 48ωρες απεργίες, για να γίνει επιτέλους πραγματικότητα το πολυπόθητο τριήμερο – το τριήμερο εργασίας εννοώ.

Οι εξελίξεις είναι πολύ θετικές κι αν συνεχιστούν οι απεργίες καμιά εικοσαριά μέρες ακόμα, θα γλιτώσουμε οπωσδήποτε τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τα ξεμαλλιάσματα ανάμεσα σε γονείς, δασκάλους και μαθητάδες, για το αν πρέπει οι Αλβανοί μαθητές να κρατάνε τη σημαία.

Αναπόφευκτα κάνω τη σύγκριση ανάμεσα στους δάσκαλους και την Έλλη Στάη. Οι δάσκαλοι διαδηλώνουν καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας, παρακωλύουν την κυκλοφορία και δημιουργούν πολλά προβλήματα στους πολίτες. Η κ. Στάη από τη μεριά της έχασε κοτζαμάν θεσάρα στον ΑΝΤ1, και, παρ’ όλ’ αυτά, έστειλε μόνο ένα εξώδικο και δεν έβγαλε άχνα.

Αν οι δάσκαλοι κάνουν τόσο θόρυβο για μερικά ευρώ, τι θα έπρεπε να κάνει η κ. Στάη που κινδυνεύει να χάσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Να αυτοπυρποληθεί στο Σύνταγμα;

Ας σοβαρευτούν κι ας παραδειγματιστούν επιτέλους οι δάσκαλοι από την αξιοπρεπή συμπεριφορά της κ. Στάη που αποδεικνύεται γνήσιος πνευματικός ταγός και δείχνει τον σωστό δρόμο στα παιδιά. Της βγάζω το καπέλο.