Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2006

Με το ντουφέκι μου στον ώμο σε πόλεις, κάμπους και βουνά

Image Hosted by ImageShack.us

Στον απόηχο της ήττας του Ολυμπιακού από τη Ρόμα διεξήχθη ο δεύτερος γύρος των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών. Το άσχημο κλίμα επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν έφτασε η είδηση πως η ομάδα του Πειραιά έχασε και από τον Ατρόμητο. Παρ’ όλ’ αυτά, ο Παναγιώτης Φασούλας ξεκίνησε τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης – ο εορτασμός θα κορυφωθεί μ’ ένα μεγάλο πάρτι στο οποίο θα τραγουδήσουν η Βίκυ Λέανδρος και ο Λοσάντα.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κέρδισε τη Χρύσα Αράπογλου επειδή οι Θεσσαλονικείς είναι πολύ σικ άνθρωποι και δεν μπορούν να έχουν για δήμαρχο κάποια που τη λένε «Αράπογλου» - θέλουν επίθετα που παραπέμπουν στη νότια Ελλάδα για να αισθάνονται Ευρωπαίοι.

Μεγάλο ρόλο στη νίκη του «φτερωτού γιατρού» - μακριά από μας – έπαιξε και το γεγονός πως την περασμένη εβδομάδα έβγαλε τη γραβάτα του και ξεκούμπωσε και δυο κουμπιά από το πουκάμισό του – του άρεσε δε τόσο πολύ, που με το ζόρι τον κρατούσαν να μην κατεβάσει και το φερμουάρ του.

Αν πηγαίναμε και σε τρίτο γύρο θα κυκλοφορούσε με το πουκάμισο ανοιχτό μέχρι τη ζώνη, σαν τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, ενώ, αν ακολουθούσαν κανα δυο γύροι ακόμα, θα τον απολαμβάναμε μόνο με το σώβρακο – τρύπιο αλλά καθαρό, για να ταυτιστεί μαζί του ο λαός της φτωχομάνας συμπρωτεύουσας.

Οι ψηφοφόροι του κ. Μπουτάρη πήγαν στην κ. Αράπογλου και του κ. Καρατζαφέρη στον κ. Παπαγεωργόπουλο. Θα πρέπει στη Θεσσαλονίκη οι υποψηφιότητες να περιοριστούν σε δυο μόνο – μια για τη Νέα Δημοκρατία και μια για το ΠαΣοΚ –, γιατί ο κόσμος μπερδεύεται και πάει και ψηφίζει οινοποιούς και κονφερασιέ.

Μεγάλο ρόλο στα εκλογικά αποτελέσματα έπαιξαν οι αντάρτες που κατέβηκαν από τα βουνά, εκμεταλλευόμενοι τη γενική αμνηστία που δόθηκε με αφορμή τις εκλογές. Ο αντάρτης της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά κέρδισε επειδή, μαζί με την ομάδα του, είχαν στήσει καραούλι έξω από τα εκλογικά τμήματα, και έσφαζαν με κονσερβοκούτια όσους πήγαιναν να ψηφίσουν τον αντίπαλό του. «Ο φρούραρχος της Καστοριάς τραβούσε τα μαλλιά του, σαν ήρθανε τ’ αντάρτικα στην περιφέρειά του».

Στον Δήμο Σερρών, ο αντάρτης της Νέας Δημοκρατίας νίκησε, αν και τα παλικάρια του έπεσαν σε ενέδρα κομιτατζήδων την ώρα που κατέβαιναν από το βουνό και παραλίγο να μην ψηφίσουν. Οι Εαμοβούλγαροι και οι κομμουνιστοσυμμορίτες βρήκαν την ευκαιρία, την ώρα που οι Σερραίοι ψήφιζαν, και επιδόθηκαν σε πλιάτσικο και παιδομάζωμα.

Στους δήμους της Αττικής είχαμε γενικευμένο αντάρτικο πόλεων ανάμεσα σε αντάρτες της Νέας Δημοκρατίας εκπαιδευμένους από τη CIA και σε αντάρτες του ΠαΣοΚ που είχαν εκπαιδευτεί στην Αλγερία αλλά και στην Κούβα με τον Γιωτόπουλο. Η Νέα Δημοκρατία υπερίσχυσε γιατί η ομάδα Μπάαντερ – Μάινχοφ και οι Ερυθρές Ταξιαρχίες απήγαγαν τους Πασόκους και τους οδηγούσαν στη γιάφκα της Original 21 όπου τους έκοβαν τ’ αυτιά.

Στο Μπραχάμι και στο Κερατσίνι εξελέγησαν δυο αντάρτες της Νέας Δημοκρατίας που είχαν την υποστήριξη του Σάββα Ξηρού και του Πάτροκλου Τσελέντη, ενώ, εκεί ψηλά στον Υμηττό, νικητής αναδείχθηκε ο αντάρτης του ΠαΣοΚ που του έχουν κρατήσει μυστικό ότι διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση και πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να έχει βάλει στη διαπασών το «Επέσατε θύματα αδέλφια εσείς» αλλά και το «Αυτός, ο άνθρωπος αυτός» με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Ενώ όλοι ανέλυαν ενδελεχώς τα αποτελέσματα στις τηλεοράσεις, ο Κώστας Γείτονας – που μου αρέσει πολύ γιατί είναι εντελώς χαζοχαρούμενος όπως κι εγώ- χόρευε στο Alter το «Ας πέθαινες να γλίτωνα» της Ρίτας που, ως γνωστόν, ήταν η αγαπημένη τραγουδίστρια του Ανδρέα – ποια να ήταν, η Λιζέτα Νικολάου;

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού – δεν έκανε ξανά λόγο για ανατροπή γιατί τη λέξη την έχει κατοχυρώσει ο Γιάννης Πρετεντέρης και μπορεί να είχαμε ντράβαλα με τα πνευματικά δικαιώματα. Γενικά, η λέξη «αλλαγή» πολύ τους έχει βολέψει στο ΠαΣοΚ και δεν την αλλάζουν με τίποτα. Θα τους πηγαίνουν τέσσερις και ακόμα «αλλαγή» θα λένε.

Όντως το μήνυμα που έστειλε ο λαός είναι «αλλαγή», αλλά ο Γιώργος δεν το ερμηνεύει σωστά. Ο λόγος που ψηφίστηκε μαζικά η Φώφη Γεννηματά ήταν απλός : ο λαός αφενός έχει καταλάβει πια πως ο Γιώργος δεν κάνει και αφετέρου έχει πάρει απόφαση πως το ΠαΣοΚ είναι μια οικογενειακή υπόθεση – οπότε, ψήφισε τη Φώφη μπας κι αναλάβει αυτή το κόμμα.