Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2006

Καλό χειμώνα!

Image Hosted by ImageShack.us

Βιβλική καταστροφή προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Ο κρατικός μηχανισμός πιάστηκε για μια ακόμα φορά στον ύπνο – την είχε πέσει γιατί ήταν κουρασμένος και οι υπεύθυνοι τον λυπήθηκαν και δεν τον ξύπνησαν.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης κατηγόρησε ευθέως το αθηναϊκό κράτος – στο οποίο υπάγεται και το οποίο υπηρετεί επάξια επί σειρά ετών -, ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσαν αυτή τη φορά οι Σπαρτιάτες, οι Σουμέριοι και οι Καρχηδόνιοι.

Ο κ. Ψωμιάδης ρίχνει ευθύνες στο ΥΠΕΧΩΔΕ που με τη σειρά του τις ρίχνει στο υπουργείο Οικονομίας το οποίο δεν έχει που να τις ρίξει και το ‘χει ρίξει στο ποτό και στα ναρκωτικά.

Παράλληλα τέθηκε σε πλήρη επιφυλακή η κρατική μηχανή, αφού βρέθηκε επιτέλους η μανιβέλα. Η πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει τα σύννεφα με λουκουμόσκονη για να βρέξει κουραμπιέδες.

Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν πιστεύουν πως για την καταστροφή ευθύνεται η κλοπή της εικόνας της Παναγιάς της Μουνοπλημμύρας από τη μονή Μπαζωμένου. Στις εκκλησίες έγιναν ολονυκτίες με τουρσί και οι πιστοί έψαλαν με κατάνυξη το απολυτίκιο «Είχε σκατόκαιρο τη μέρα που σε γνώρισα».

Στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής η κατάσταση είναι τραγική, ενώ στο δεύτερο πόδι λύθηκαν τα κορδόνια. Για το τρίτο πόδι δεν έχουμε πληροφορίες αλλά καιρός είναι να το κόψουν επιτέλους, γιατί είναι μεγάλη ανωμαλία της φύσης, κι αυτή η έρμη η Χαλκιδική, τόσα χρόνια, ούτε σε μια επίσκεψη δεν μπορεί να πάει.

Στο Βόλο οι κάτοικοι βγήκαν με τις βάρκες στους δρόμους και τραγούδησαν το επίκαιρο αντάρτικο τραγούδι «Επλημμύρισε ο Βόλος και μας βράχηκε ο κώλος», ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν λασπόλουτρα με χαλβά Φαρσάλων. Στο νοσοκομείο της πόλης μετεφέρθησαν δέκα βουβάλια που παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου των δυτών και τους έγινε αποσυμπίεση με μπαλτά.

Ο θεσσαλικός κάμπος έχει γίνει μια απέραντη λίμνη, και τσιφλικάδες με jet ski κυνηγάνε τους κολίγες που βρήκαν την ευκαιρία να το σκάσουν κολυμπώντας, αλλά οι σιδερένιες μπάλες στο πόδι τους εμποδίζουν στο πρόσθιο και στην πεταλούδα.

Στους κινηματογράφους του Βόλου προβάλλεται η ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» - κατά τη διάρκεια της ταινίας προβάλλεται και η περιβόητη κομμένη σκηνή στην οποία η Ζέτα Αποστόλου πνίγεται στο βαρέλι, επειδή σφήνωσαν οι βύζοι της κι έπαθε μητρικά.

Στο Πουτσοκέφαλο πλημμύρισαν οι στάβλοι επειδή υποχώρησαν οι κοπριές, ενώ στο Κωλοχανείο ξεχειλίσανε οι βόθροι και αγνοούνται πέντε κουράδες. Στη Νέα Μαλακία οι κάτοικοι δίνουν μάχη με τα νερά και τη λάσπη αλλά έχουν μείνει από πολεμοφόδια και βιζιτούδες.

Πολλά σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό όμως αυτό δεν οφείλεται στις νεροποντές, αλλά στο γεγονός πως οι κάτοικοι τα έφαγαν όλα στις πουτάνες και δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος πέταξε πάνω από τις πληγείσες περιοχές με το ελικόπτερο του ΑΝΤ1 προκαλώντας τσουνάμι και αναφυλαξία. Οι κάτοικοι τον πυροβολούσαν ομαδικά αλλά είχαν βραχεί τα καριοφίλια, οπότε περιορίστηκαν στο να του κάνουν κωλοδάκτυλα.

Με τις συνήθεις πατητές έγινε δεκτός ο Αλέκος Αλαβάνος στα Καμένα Βούρλα, και ζήτησε από την κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης να περνάει κι από το Σινικό Τείχος.

Η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν - για να τις πλήξει κι άλλο με την παρουσία της -, αλλά όλοι την απέφευγαν γιατί νόμιζαν πως είναι πλημμυροπαθής και θα τους ζητήσει δανεικά.


Τον χειμώνα τούτο
άμα τον πηδήσαμε
θα ‘ρθει ο επόμενος
και την εγαμήσαμε!