Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28, 2006

Προσεχώς με προσμονή

Προσμένω ότι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2007, και θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους χιλιάδες τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα μας για να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι τεραστίων διαστάσεων – φτιάχτηκε έτσι ώστε αφενός να χωράει όλη την Ακρόπολη και αφετέρου να μοιάζει με το «The Mall». Ο Ιερός Βράχος θα μεταφερθεί μέσα στο Μουσείο, και στη θέση του θα τοποθετηθεί ένα γιγαντιαίο καρουζέλ με μαρμάρινα αλογάκια, για να παίζουν τα παιδιά όσο οι γονείς τους θα θαυμάζουν τους θησαυρούς της αρχαιότητας.

Μέσα στο Μουσείο θα υπάρχουν οκτώ ασανσέρ, ώστε να μπορούν οι γηραλέοι τουρίστες να πηγαίνουν από το Θέατρο του Διονύσου στον Παρθενώνα χωρίς να ξεποδαριάζονται μέσα στο λιοπύρι και να τους έρχεται ταμπλάς.

Οι επισκέπτες θα μπορούν –μέσα από τις τζαμαρίες του αναψυκτηρίου του ημιώροφου– να θαυμάζουν τις κιλότες και τα σώβρακα που απλώνουν οι νοικοκυρές στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών της οδού Μακρυγιάννη, συνδυάζοντας υπέροχα τον κόσμο της αρχαιότητας με τη σύγχρονη Ελλάδα.

Στο Μουσείο θα γίνονται και οι δεξιώσεις της υψηλής κοινωνίας, οι οποίες –μέχρι τώρα– περιορίζονταν στους καλοκαιρινούς μήνες γιατί το Ηρώδειο δεν έχει στέγαστρο, και υπήρχε ο κίνδυνος να λασπώσουν τα μπρικ, τα πατέ και τα φουα γκρα. Τα εγκαίνια του Μουσείου θα γίνουν από τον πρόεδρο του «Συλλόγου Φίλων Παιδιών χωρίς Ελπίδα» Καρκίνο Βαρδινογιάννη.

Με αγωνία αναμένεται τώρα η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, ώστε να τοποθετηθούν στην αίθουσα δεξιώσεων και να έχουν κάπου να ακουμπήσουν τα παλτά και τις γούνες τους οι υψηλοί προσκεκλημένοι.



Αγαπητοί προσκυνημένοι δημοσιογράφοι, το κείμενο αυτό γράφτηκε για τη

Image Hosted by ImageShack.us