Πέμπτη, Ιουλίου 12, 2007

Τα μπάνια των Τιτάνων

Άλλα τα μπάνια του λαού κι άλλα του Γιακουμάτου!

Τα μπάνια του λαού δίνουν την ευκαιρία στους πολιτικούς να κάνουν διακοπές, ώστε να ξεκουραστούν από την υπερπροσπάθεια του χειμώνα.

Ο Κώστας Καραμανλής θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές στο αγαπημένο του Μαγγανάρι στην Ίο. Βέβαια, με τον τρόπο που ασκεί την πρωθυπουργία ο κ. Καραμανλής, έχεις την εντύπωση πως βρίσκεται όλο το χρόνο στην Ίο. Πρέπει να είναι ο πιο διακριτικός πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας.

Μαζί του θα είναι η σύζυγός του Νατάσα και τα δίδυμα. Κατά τη διάρκεια των διακοπών, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του σκοπεύουν να βάλουν μπροστά για κάνα παιδί ακόμα, ώστε να πάρουν το επίδομα για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Η κυρία Καραμανλή θα αναγκαστεί να αφήσει για λίγο την Ίο, αφού θα χρειαστεί να πεταχτεί ένα Σαββατοκύριακο στο Χάρβαρντ για να κάνει το διδακτορικό της στην Πυρηνική Ιατρική και στην Πυρηνική Φυσική, ενώ, αν της μείνει κάνα δίωρο, θα κάνει κι ένα μάστερ στη νανοτεχνολογία και στο ξεμάτιασμα.

Στην πρωθυπουργική συντροφιά στην Ίο θα είναι τελικά και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, αφού υποσχέθηκε στον κ. Καραμανλή πως δεν θα τραγουδάει δικά του τραγούδια αλλά μόνο Γιώργο Μαργαρίτη - ο κ. Καραμανλής απείλησε τον Λουδοβίκο πως αν τον ακούσει να τραγουδάει κανένα απ' τα μοιρολόγια του θα τον δέσει στο αρμυρίκι και θα τον φιμώσει με πίσσες και φύκια.

Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στην Ίο με το πλοίο της γραμμής: τρίτη θέση, στο κατάστρωμα, δίπλα στο σκουπιδοτενεκέ, επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και θέλει να δείξει πως είναι κοντά στο λαό.

Τον Δεκαπενταύγουστο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί κωπηλατώντας στην Τήνο για να εκπληρώσει το τάμα που έχει κάνει στη Μεγαλόχαρη -ο κ. Καραμανλής είχε τάξει στην Παναγία πως, αν πετύχει η δίαιτά του και μέχρι τις εκλογές κουμπώνει το σακάκι του, θα της ανάψει τόσες λαμπάδες στο μπόι του διαιτολόγου όσες και τα κιλά που έχασε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θορυβήθηκε μόλις έμαθε πως ο πρωθυπουργός θα πάει στην Ίο με το πλοίο της γραμμής και αρχικά σκέφτηκε να κάνει διακοπές στη Λούτσα, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να πάει κολυμπώντας στην Τήνο και να ανέβει όλο το δρόμο από το λιμάνι μέχρι τον Ιερό Ναό στα γόνατα.

Ο κ. Παπανδρέου θα κολυμπήσει ως την Τήνο με ειδικό εξοπλισμό, ώστε να προστατευτεί από τα σκυλόψαρα και τους παλαιοπασόκους. Μετά από την Τήνο, ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί με τη σύζυγό του Άντα για λίγες μέρες στα Κουφονήσια, όπου θα συνδυάσει τα μπάνια με τη γυμναστική, ενώ σκέφτεται να ξεκινήσει και μαθήματα μπαλέτου.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέκος Αλαβάνος με τη σύζυγό του θα βρεθεί στην Τήνο, το νησί της καταγωγής του, αλλά θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, που έχει αναλάβει την προεκλογική καμπάνια του κόμματος -δεν είναι να τον αφήνεις από τα μάτια σου τον Αλέξη, γιατί μπορεί να σου την κάνει καλοκαιριάτικα για το ΠΑΣΟΚ και άντε μετά να βρεις εμφανίσιμο 33χρονο με κόκκινο πουκάμισο, που να μη δουλεύει σε διαφημιστική.

Αν όλα πάνε καλά, τον Δεκαπενταύγουστο ο κ. Αλαβάνος θ' ανάψει μια λαμπάδα στην Παναγία, που του έστειλε τον Αλέξη και δεν χρειάζεται πια να τρέχει όλη την ώρα στις χωματερές για να αποδείξει πως εκτός από πλούσιος είναι κι αριστερός.

Η Γενική Γραμματέας του KKE κυρία Αλέκα Παπαρήγα θα βρεθεί στην Κεφαλλονιά και θα εμφανιστεί στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπου μαζί με τον Διονύση Τσακνή θα τραγουδήσουν το «Ακορντεόν», με τη Λιάνα Κανέλλη στο πιάνο και τον Ορέστη Κολοζώφ στην κομμουνιστική προπαγάνδα.

Ανήμερα της Παναγίας η κυρία Παπαρήγα θα μεταβεί στη Μόσχα μαζί με την κυρία Κανέλλη, που θέλει να εκπληρώσει το τάμα της στον Λένιν. Η κυρία Κανέλλη είχε υποσχεθεί στον Λένιν πως, αν ξεκινήσουν τα έργα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό, θα του ανάψει μια λαμπάδα στο μπόι του Βαρδινογιάννη.

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης θα βρίσκεται στη Σίφνο όπου συνηθίζει να κάνει διακοπές τα τελευταία 130 χρόνια. Μαζί με τη σύζυγό του κυρία Δάφνη Σημίτη και την τρελοπαρέα τους αναμένεται να ξεσηκώσουν τη Σίφνο με τα τραγούδια τους, τα άγρια, γεμάτα ναρκωτικά, πάρτι τους, τα τσιτσιδώματά τους και τα μεταμεσονύχτια μπουγελώματα με τις σαμπάνιες.

Ο κ. Σημίτης θα βρεθεί για λίγες μέρες και στο εξοχικό του, στο μαγευτικό Κορακοχώρι Ηλείας, όπου και θα συνεχίσει την προετοιμασία του νέου του βιβλίου «Σαν κι εμένα κανείς!», το οποίο αναμένεται να είναι στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τα Χριστούγεννα -το βιβλίο αναμένεται να βρεθεί κατευθείαν στην πρώτη θέση της λίστας με τα ευπώλητα, αφού στη χριστουγεννιάτικη αγορά του βιβλίου έχουν μεγάλη ζήτηση τα παραμύθια.

Στην εξοχική του κατοικία στο Ακρωτήρι Χανίων θα κάνει τις διακοπές του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός κ. Kωνσταντίνος Μητσοτάκης μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του, γιατί το μητσοτακέικο έχει τον ανθρωποδιώκτη και δεν τους θέλει κανείς για παρέα, οπότε στις διακοπές αναγκάζονται να τρώνε ο ένας τον άλλο στη μάπα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το παραδοσιακό μακροβούτι στη θάλασσα των Χανίων και τα βίντεο ανά την επικράτεια θα πάρουν φωτιά, αφού όλες οι μαμάδες θα καταγράψουν τη σκηνή της ανάδυσής του για να τη δείχνουν στα παιδιά τους και να τρώνε το φαΐ τους.

Εν μέσω των διακοπών του, ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει για μια μέρα στην Αθήνα, ώστε να παρακολουθήσει τη συναυλία του Τζορτζ Μάικλ και να ακούσει το αγαπημένο του τραγούδι «Wake me up before you go-go».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Kάρολος Παπούλιας θα κάνει διακοπές στο χωριό του στην Ήπειρο, όπου σκοπεύει να ολοκληρώσει την αυτοβιογραφία του, στην οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρεται για πρώτη φορά στη μυστική και γεμάτη πάθος ερωτική του σχέση με τη Σοφία Λόρεν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Άννα Ψαράκη Μπανάκη, μόλις το Κοινοβούλιο διακόψει τις εργασίες του, θα πάει για ψαροντούφεκο στα Μάταλα, ενώ σκοπεύει να πραγματοποιήσει επιτέλους την παιδική της επιθυμία και να χτυπήσει ένα τατουάζ στο μάγουλο.

Το φθινόπωρο, η κυρία Μπενάκη Βγενάκη θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να την αντικαταστήσει, ώστε να ξεκινήσει και μαθήματα χορού της κοιλιάς.

Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης θα πάει στη Σάντα Κλάρα της Κούβας για να προσκυνήσει στον τάφο του Τσε Γκεβάρα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί τον Φιντέλ Κάστρο στο νοσοκομείο, για να του χαρίσει το βιβλίο με τις προκηρύξεις της 17Ν και να συζητήσει μαζί του το μέλλον της Επανάστασης.

Ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος θα βρίσκεται, όπως κάθε καλοκαίρι, στη Μύκονο για να κάνει γυμνισμό και να προσελκύσει ορδές τουριστριών στο νησί, ενώ παράλληλα θα βγάλει και μερικές γυμνές φωτογραφίες με τον πελεκάνο, ώστε να τις χρησιμοποιήσει ως αφίσες στην προεκλογική του εκστρατεία.

Η Όλγα Τρέμη, η Έλλη Στάη και ο Γιάννης Πρετεντέρης θα κάνουν μαζί διακοπές στο Νταού Πεντέλης για να μη χαθεί η μεταξύ τους χημεία, που τους έφερε πρώτους στη μάχη της ενημέρωσης.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος θα πιάσει δουλειά ως ζογκλέρ στο τσίρκο Μεντράνο για να δει αν οι μαϊμούδες τρώνε ληγμένες μπανάνες και να τσεκάρει αν τα λιοντάρια κατασπαράζουν ελληνικά πρόβατα, ή τα παραπλανούν κι αυτά με τίποτα σκοπιανά. Καλές διακοπές.




LiFO