Κυριακή, Ιουλίου 15, 2007

Μύκονος





Ο πιτσιρίκος σας ταξιδεύει στην ξακουστή Μύκονο και σας ξεναγεί σε όλα τα καυτά σημεία του νησιού.







Για τη Μύκονο έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά. Τώρα θα γράψω κι εγώ λίγα ακόμα για να καλύψω τα κενά που ίσως έχετε και να φουντώσω κι άλλο τον μύθο γύρω από το νησί των ανέμων. «Η Μύκονος είναι προάστιο της Αθήνας» είχε πει η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη. Ναι, αλλά δεν κυκλοφορείς με το παρεό στην Κηφισιά, ενώ στη Μύκονο κυκλοφορείς τσίτσιδος και δεν σου δίνει κανείς σημασία.

Όλοι εσείς που δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα το νησί, βιαστείτε να το επισκεφτείτε και να ζήσετε έξαλλες μέρες και νύχτες σ' αυτό το άντρο της ακολασίας που είναι γεμάτο σεξ, ναρκωτικά και μουσική. Στη Μύκονο σας περιμένουν διασημότητες απ' όλον τον κόσμο για να σας κάνουν να αισθανθείτε πως είστε το απόλυτο τίποτα. Θα δείτε από κοντά τους αστέρες της ελληνικής τηλεόρασης, μέλη της παγκόσμιας γκέι κοινότητας αλλά και πολλούς Ιταλούς – Μύκονος χωρίς Ιταλούς είναι ομελέτα χωρίς αυγά.


ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

Vangelis Hotel: Παλιά ήταν στάβλος αλλά από τότε που κυκλοφόρησε η φήμη πως ο Μπραντ Πιτ ξεπαρθένεψε πάνω στο σανό του Ντορή την εγγονή της υπηρέτριας του Ουίνστον Τσόρτσιλ μετατράπηκε σε ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο που συνδυάζει άψογα την κυκλαδίτικη αισθητική με το μινιμαλισμό της παγόδας, ενώ έχει έντονα διακοσμητικά στοιχεία από τα ιγκλού των Εσκιμώων και τα τσαντίρια των γύφτων. Φέτος ο ιδιοκτήτης πρωτοτύπησε αφού έφτιαξε τουαλέτες σε όλα τα δωμάτια, ενώ του χρόνου επιφυλάσσεται να βάλει και ντουζιέρες.

ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ

Καταγώγιο: Ο Μισέλ Σαχλαμάρας έκανε πέρσι την έκπληξη μετατρέποντας ένα κοτέτσι και δυο περιστερώνες σε fusion σουβλατζίδικο με γευστικές πινελιές από την κουζίνα της Ρουάντα. Στην αρχή όλοι πίστεψαν πως θα αποτύχει, αλλά η έλευση του γνωστού σεφ Μάρκο Βαν Μπάστεν απογείωσε το Καταγώγιο το οποίο βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο και μασαζοκαλσόν. Εδώ θα συναντήσετε όλη την κοσμική Αθήνα, καταζητούμενους ρώσους κακοποιούς και κοκότες πολυτελείας. Δοκιμάστε το περίφημο σουβλάκι «Γαργαντούας» που σερβίρεται σε πορσελάνινη αυγουλιέρα και τρώγεται με φαράσι.

La Mpekatsa: Ο Τόνι Πινέλι, ο ιδιοκτήτης του La Mpekatsa έφτασε στη Μύκονο πριν από τριάντα χρόνια, ερωτεύτηκε την κόρη ενός λαδέμπορου κοκαΐνης και αποφάσισε να μείνει για πάντα στο νησί, αν και η κόρη του λαδέμπορου ξενιτεύτηκε στην Χιλή για να τον αποφύγει. Ο Τόνι αγόρασε το αρχοντικό της Μαντώς Μαυρογένους και το μετέτρεψε σε κοσμική χασαποταβέρνα που σερβίρει και κροκόδειλο. Για τους πιο τολμηρούς της γεύσης, θα πρότεινα τον τηγανητό ασβό που σερβίρεται σε ποντικοπαγίδα.



ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

Giakoumi's: Για το club Giakoumi's δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο ξακουστός Γιακουμής επέστρεψε φέτος δριμύτερος στη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου μετά από δυο χρόνια νοσηλείας στο Δαφνί και τρία χρόνια σε κλινική της Ελβετίας για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά. Είναι φανερά ανανεωμένος -αφού σταμάτησε επιτέλους να τρώει τα νύχια του - και θα τον βρείτε πίσω από την κονσόλα να απογειώνει με τις μουσικές του τη νύχτα. Στις πέντε τα ξημερώματα θα απολαύσετε τα γνωστά σόου με νάνους, τραβεστί και μαχαιροβγάλτες. Ζητήστε από τον μπάρμαν να σας φτιάξει το περίφημο κοκτέιλ Peritonitis που εξαφανίζει τους κιρσούς και την ποδαρίλα.

Μπουζουκλερί: Είναι το μαγαζί που έλειπε από τη Μύκονο και αμέσως προσέλκυσε κάθε καρυδιάς καρύδι. Η Σούζι Τζακούζι τραγουδάει όλες τις μεγάλες της επιτυχίες, ενώ οι πελάτες παίζουν σφαλιάρες και κυνηγιούνται με αλυσοπρίονα. Ο ιδιοκτήτης έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σκηνικό με industrial στοιχεία, βάλτους και κινούμενη άμμο, για να υποστηρίξει την αστραφτερή εμφάνιση της τραβεστί Σουλτάνα, που είναι πια εντελώς φαφούτα επειδή είχε το κακό συνήθειο να ανοίγει τα μπουκάλια της μπύρας με τα δόντια.




ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΑΝΙΟ

Στη Μύκονο φυσάει συνέχεια, οπότε προτιμήστε τις απάνεμες παραλίες όπως ο Βόθρος και η Λυματολάσπη. Είναι τίγκα στα κολοβακτηρίδια και καλό θα ήταν να μην μπείτε στη θάλασσα εκτός αν θέλετε να αυτοκτονήσετε. Αν πεινάσετε, μη σηκωθείτε από την ξαπλώστρα γιατί θα σας την πάρουν άλλοι – πείτε στον σερβιτόρο να σας φέρει ένα πιάτο με καταψυγμένους μεζέδες και μην ξεχάσετε να θάψετε τα αποφάγια βαθιά στην άμμο για να μη φαίνονται. Στα beach bar γίνεται τρελό κέφι με μουσικές, μπουγελώματα και παρτούζες και όλοι περνάνε υπέροχα αφού είναι κόκαλο.

Στη Μύκονο θα βρείτε αυτό που ψάχνετε, αρκεί να μην ξέρετε τι είναι. Καλή διασκέδαση!


"Ο Φιλελεύθερος" - 15/07/07