Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2007

Δεν μπορεί κανείς να ξέρει


Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για τη συνάντηση με τους bloggers που είχε αναγγείλει ο κ. Βενιζέλος. Ελπίζω να πραγματοποιηθεί η συνάντηση γιατί θέλω πολύ να παρευρεθώ – θέλω να διαπιστώσω αν είναι όντως τόσο χοντρός όσο δείχνει ή αν τον παχαίνει η τηλεόραση. Αν τελικά ο κ. Βενιζέλος δεν συναντήσει τους bloggers, θα τον καταλάβω απόλυτα. Είναι ολοφάνερο απ΄ αυτά που λέει στις συγκεντρώσεις του πως ο ιδεολογικός του χώρος είναι λίγο πιο αριστερά από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Τούτου δοθέντος, λογικό είναι να θεωρεί τους bloggers βολεμένους καπιταλιστές και να τους αποφεύγει για να μην προδώσει την Επανάσταση.


Είδα τον κ. Βενιζέλο να διασκεδάζει σε νεανικό στέκι της συμπρωτεύουσας και μου ήρθε ξανά στο μυαλό μια απορία που έχω εδώ και πολλά χρόνια: γιατί όλοι οι πολιτικοί χορεύουν τσάμικο σαν τσολιάδες αλλά όταν χορεύουν «μοντέρνους» ρυθμούς χορεύουν σαν τρελές αδελφές;

Φυσικά, αυτό το ποστ ήταν μια πρόφαση για να ανεβάσω ένα «μοντέρνο» τραγουδάκι του Μάνου Χατζιδάκι. Το αφιερώνω στους καλούς αναγνώστες που με έχουν ταράξει στα μέιλ. Μάγκες, κουράστηκα να απαντάω. Από δω και πέρα –αντί απαντήσεων- τραγουδάκια σαν κι αυτό.