Σάββατο, Δεκεμβρίου 29, 2007

Επιτέλους! (Άντε και αεροδρόμιο!)

Σε μουσείο θα μετατραπεί το πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά του νομού Χανίων, ώστε να αποκατασταθεί εν μέρει η αδικία που έγινε σε βάρος του με τη δημιουργία μουσείου για την Ακρόπολη. Στο μουσείο θα εκτίθενται αντικείμενα του μεγάλου μας μουσουργού και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει για πρώτη φορά πολύ προσωπικά του πράγματα από την παιδική του ηλικία, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν η πιπίλα, η κουδουνίστρα και το γιογιό.

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες να επισκευαστεί η κούνια του κορυφαίου μας μουσικοσυνθέτη ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να δουν πού έκανε ο μικρός Μίκης κούνια μπέλα κι έσπαγε την κουτέλα.

Το υπουργείο Πολιτισμού εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει σε μουσείο και το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στο λόφο του Φιλοπάππου, όπου έχει αυτοεξοριστεί ο μεγάλος μας δημιουργός τα τελευταία χρόνια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αφελληνισμό του τόπου και τη διεθνή συνωμοσία σε βάρος του ελληνικού πνεύματος το οποίο εκπροσωπεί ο ίδιος.

Έτσι θα μπορούν τα παιδιά να καθίσουν στα γόνατα του μεγαλύτερου εν ζωή συμφωνικού συνθέτη του κόσμου και να φωτογραφηθούν μαζί του έναντι του ευτελούς ποσού των 10 ευρώ, γυρνώντας την πλάτη σε ξενόφερτα πρότυπα όπως ο Santa Claus.


Φίλες και φίλοι, σας καλώ σήμερα Σάββατο να κατεβείτε στο Σύνταγμα, στην Ερμού και στους γύρω δρόμους για να διαδηλώσουμε όλοι μαζί υπέρ του δοκιμαζόμενου λαού του Πακιστάν. Η διαδήλωση δεν έχει προκαθορισμένη ώρα – ελάτε όποτε μπορείτε και κινηθείτε ελεύθερα στο χώρο, ψωνίστε, φάτε, ανεβείτε στο καρουσέλ και γενικότερα κάντε ό,τι γουστάρετε. Συνθήματα δεν χρειάζονται – θα κάνουμε μια σιωπηλή διαμαρτυρία που είναι και της μόδας. Την επιλογή ενδύματος την αφήνω στην προσωπική σας κρίση- μόνο μη φορέσετε μαύρα γιατί θα νομίζουν πως διαδηλώνουμε για τις πυρκαγιές και θα περάσουμε λάθος μήνυμα. Είμαι σίγουρος πως σήμερα θα πλημμυρίσετε τους δρόμους του κέντρου. Όσοι δεν μπορείτε σήμερα, κατεβείτε στο κέντρο αύριο ή μεθαύριο. Ο πακιστανικός λαός θα το πάρει το μήνυμα συμπαράστασης. Ευχαριστώ.