Τετάρτη, Μαΐου 11, 2005

Έκτακτο Δελτίο

Image Hosted by ImageShack.us

Κυρίες και κύριοι είμαστε πάλι κοντά σας για να σας μεταφέρουμε τα νέα από τις παλλαϊκές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, αφού εξασφαλίσαμε βέβαια πρώτα την άδεια της ΕΣΗΕΑ.

Η συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς κυμάνθηκε σε μεγάλα επίπεδα κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το αδιαχώρητο που δημιουργήθηκε στις πλαζ του Σαρωνικού, που πλημμύρισαν από απεργούς. Στις υπηρεσίες του δημοσίου και στις Τράπεζες η συμμετοχή στην απεργία έφτασε στο 130% (όπως δηλαδή και κάθε εργάσιμη μέρα) ενώ στον ιδιωτικό τομέα ήταν λίγο μικρότερη κι έφτασε το –69% εξαιτίας της καταπίεσης και των ψυχολογικών εκβιασμών που υφίστανται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από τα αφεντικά τους. Βέβαια οι ιδιωτικοί υπάλληλοι προέβησαν σε ένα σωρό δολιοφθορές για να εκφράσουν την αντίστασή τους στο μεγάλο κεφάλαιο. Καλούσαν συνέχεια τα ασανσέρ, άφηναν τις καφετιέρες να ξεχειλίζουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν στα άκρα και κάπνισαν σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα.

Φέτος η Αριστερά έδειξε ομοψυχία και γιόρτασε την Πρωτομαγιά ενωμένη, αφού είχαμε μόνο 16 διαφορετικές συγκεντρώσεις και 24 διαφορετικές πορείες. Είναι ολοφάνερο πως ΚΚΕ και Συνασπισμός αφήνουν πίσω τις διαφορές τους και αναλαμβάνουν κοινές δράσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην ταξική συσπείρωση και στη λαϊκή αντίσταση που θα λυγίσει τα ξενόφερτα μονοπώλια, αναβαθμίζοντας τα εργατικά δικαιώματα . Η αρχή είχε γίνει με την εκλογή του κ. Αλαβάνου στην προεδρία του ΣΥΝ και τότε έγκυροι αναλυτές επεσήμαναν πως ο νέος πρόεδρος είναι συνονόματος με την γραμματέα του ΚΚΕ. Βέβαια τον λένε Αλέκο κι όχι Αλέκα, αλλά οπωσδήποτε έχουν την ονομαστική τους εορτή την ίδια μέρα (30 Αυγούστου) κι αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την ιστορική ένωση της Αριστεράς. Σήμερα έγινε το δεύτερο βήμα, μιας και τόσο ο κ. Αλαβάνος όσο και η κ. Παπαρήγα, αν και εμφανίστηκαν σε διαφορετικές συγκεντρώσεις, έδειξαν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους για προσέγγιση, αφού κανείς από τους δυο τους δεν φορούσε γραβάτα. Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τα τηλεοπτικά κανάλια που διέκοψαν τα προγράμματά τους για να αναγγείλουν το κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός, αφού βέβαια πήραν πρώτα τηλεφωνικά την άδεια της ΕΣΗΕΑ, η οποία έκανε κρουαζιέρα στη Σαντορίνη.

Άντε και του χρόνου (σπίτια μας).