Τρίτη, Μαΐου 24, 2005

Επέστρεψαν οι Ήρωες του Κιέβου! (Πάμε Κίεβο;)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Του Αχμέντ Πασά

(ο πιτσιρίκος είναι Έλληνας και δεν βλέπει τέτοια υποπροϊόντα)

Η Πτήση


Έφτασε το απόγευμα στην Αθήνα η Έλενα Παπαρίζου μαζί με όλη την ελληνική αποστολή που θριάμβευσε στο Κίεβο, μετά από μια περιπετειώδη πτήση που θα τους μείνει αξέχαστη. Σε όλη τη διάρκεια της πτήσης ακουγόταν το «My number one», με αποτέλεσμα πάνω από την Βενεζουέλα ο πιλότος να πάθει vertigo και να προσβληθεί από τη νόσο των δυτών. Τον πέταξαν από τη λεκάνη της τουαλέτας πάνω από το Ουλάν Μπατόρ και το αεροπλάνο ανέλαβε o Φωκάς Ευαγγελινός, που λόγω επαγγέλματος πιάνουν τα χέρια του, κι έτσι όλα πήγαν καλά. Πάνω από την Αυστραλία τελείωσαν οι σαμπάνιες, το χαβιάρι και ο πατσάς, αλλά ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλος, που είναι πολύ κιμπάρης άνθρωπος (με τα δικά μας λεφτά), έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και παρήγγειλε απέξω κινέζικο, σούσι και σουβλάκια, ενώ οι επιβάτες τον επιβράβευσαν γι’ αυτή του την πρωτοβουλία, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα. Μόλις το αεροπλάνο βρέθηκε στον εναέριο χώρο της Τανζανίας παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Αμέσως σηκώθηκαν οκτώ ελληνικά αεροσκάφη από τη βάση του Ελ Αλαμέιν για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους, και σε τέσσερις μάλιστα περιπτώσεις ενεπλάκησαν σε εικονικές αερομαχίες με τα τούρκικα μαχητικά, κάτω από τις επευφημίες των επιβατών του αεροπλάνου των θριαμβευτών, που άρχισαν να βάζουν στοιχήματα, παρόλο που τους είχε πιάσει κόψιμο από το χλαπάκιασμα. Τη λύση στη σύρραξη έδωσε η Ναταλία Γερμανού που έκανε κωλοδάκτυλα από το παράθυρο στους Τούρκους πιλότους. Αυτοί άρχισαν να της κάνουν το ίδιο και με τα δυο χέρια, με αποτέλεσμα να μείνουν ακυβέρνητα τα αεροσκάφη τους, να μη δουν το κόκκινο φανάρι και να στουκάρουν σε δυο νταλίκες με πυρομαχικά που έρχονταν από την Ανατολική Γερμανία.


Η Υποδοχή


Η υποδοχή στο αεροδρόμιο ήταν θριαμβευτική και ο υπουργός Επικρατείας κ. Ρουσόπουλος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, που τώρα όλοι οι δημοσιογράφοι θα ασχολούνται με τη ριμαδοέλενα και θα τον αφήσουν τον άνθρωπο λίγο ήσυχο με τη γυναίκα του –του ‘χουν φάει τη ζωή, του ‘χουν φάει. Στην αίθουσα VIP ο κ. Ρουσόπουλος έδωσε μια μεγάλη ανθοδέσμη στην Έλενα Παπαρίζου. με αποτέλεσμα να τα πάρει στο κρανίο ο αρραβωνιαστικός της, που νόμιζε πως ο Ρουσόπουλος ζητάει το χέρι της αρραβωνιάρας του, επειδή στη Σουηδία που έμεναν, έβλεπαν παλιές ελληνικές ταινίες, στις οποίες οι άντρες προσέφεραν λουλούδια στις γυναίκες μόνο όταν επρόκειτο να ζητήσουν το χέρι τους. Η Έλενα έδωσε άθελά της τέλος στην παρεξήγηση, λέγοντας «σε κάθε άντρα πέφτει μόνο μια γυναίκα κι εσείς έχετε κ. Ρουσόπουλε –εγώ αντροχωρίστρα δεν γίνομαι», και δήλωσε πως είναι πολύ συγκινημένη γιατί θυμήθηκε τη γιαγιά του Χρήστου Δάντη που δεν ζει για να δει τα μεγαλεία του εγγονού της. Ο Χρήστος Δάντης από τη μεριά του θυμήθηκε τη γιαγιά του Φωκά Ευαγγελινού, που πέθανε στην έξοδο του Μεσολογγίου, και ξέσπασε σε γοερά κλάματα, ενώ ο Φωκάς Ευαγγελινός θυμήθηκε ένα σκυλάκι που είχε όταν ήταν μικρός και το οποίο πέθανε από καλααζάρ ή καλάζνικοφ και έβαλε τα γέλια. Η Ναταλία Γερμανού τα πήρε στο κρανίο επειδή κανείς δεν θυμήθηκε τη γιαγιά της, που ούτε αυτή τη θυμάται, και είπε πως δεν έχει τίποτα να δηλώσει, ενώ απέδειξε πως διαθέτει βιτριολικό χιούμορ λέγοντας πως «οι δημιουργοί μιλάνε μέσα από το έργο τους (σ.σ. όντως το είπε-μάλλον με διαβάζει, γιατί χτες το έγραψα για αστείο). Η πιο συγκινητική στιγμή στο αεροδρόμιο ήταν όταν η Δάφνη Μπόκοτα έπεσε στην αγκαλιά της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου και προσπάθησε να απασφαλίσει μια ντουζίνα χειροβομβίδες, που είχε στη μέση της, αλλά στραμπούλιξε το δάκτυλό της και την πήγαν στα εξωτερικά ιατρεία του «Μητέρα» για περιτομή.


Η Περιήγηση


Στο πούλμαν που μετέφερε την ελληνική διαστημική αποστολή από το αεροδρόμιο στη ραδιομέγαιρα της Αγίας Παρασκευής, έγινε το έλα να δεις. Η Έλενα είχε κάτσει στη γαλαρία με τα αγόρια και πειράζανε τους περαστικούς, ενώ όλα τα μέλη της αποστολής τραγούδησαν το «Έχω ένα μυστικό» και το «λα, λα - λάλα ,λαλά -λάλα, λαλά –λάλα, λαλά –λαλαλαλαλά , λαλαλαλαλά ,λάαλα –λάλα –λαλά» από την ταινία «Επιχείρηση Απόλλων» με την Έλενα Ναθαναήλ. Το πούλμαν πέρασε από το χωριό της Έλενας Παπαρίζου στην Καρδίτσα της Σουηδίας, αλλά δεν σταμάτησε γιατί είχαν σπάσει τα φρένα, κι έτσι οι συμπατριώτες της Έλενας δεν μπόρεσαν να της δώσουν τα ζεμπίλια με τα αυγά και τις ντομάτες, οπότε θα αναγκαστούν τώρα να της τα στείλουν με το ΚΤΕΛ. Το πούλμαν σταμάτησε από μόνο του στο χωριό του Άγγελου Χαριστέα κι όλοι πήγαν για κατούρημα, ενώ ο πατέρας του Άγγελου πυροβολούσε συνεχώς στον αέρα με μυδραλιοβόλο . Πολύ συγκινητικές ήταν οι στιγμές που εξελίχτηκαν στο χωριό της Κατερίνας Θάνου, όταν ο παππούς της -που τα έχει εντελώς χαμένα- τραγούδησε το «My number one» στα σαρακατσανέικα, επειδή νόμισε πως η Κατερίνα βγήκε Μις Υφήλιος. Μια ακόμα πολύ συγκινητική στιγμή ήταν όταν το πούλμαν σταμάτησε στο χωριό των τριών Ρώσων χορευτών της Έλενας, που είναι λίγο έξω από το Βλαδιβοστόκ. Στο χωριό του Φωκά Ευαγγελινού δεν μπόρεσαν να φτάσουν, γιατί δεν πάει ως εκεί ο δρόμος, αλλά επιφυλάχτηκαν να πάνε άλλη φορά με αερόστατο. Η Ναταλία Γερμανού έκλαιγε σε όλη τη διαδρομή, επειδή είναι γκάγκαρη Αθηναία και δεν έχει χωριό να πάει το Πάσχα, να φάει κοκορέτσι που της αρέσει. Η αποστολή έφτασε στην Παναγιά την Εκατονταπυλιανή στην Παροικιά της Πάρου, όπου έγινε Λειτουργία με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και άνοιξε η εκατοστή Πύλη που ο η Αποκάλυψη του Ιωάννη έλεγε πως θα ανοίξει όταν η Ελλάδα κερδίσει τη Γιουροβίζιον, διαψεύδοντας τον Νοστράδαμο, τον Κοσμά τον Αιτωλό και τον Κώστα Λεφάκη. Στη συνέχεια το πούλμαν πέρασε έξω από το Εμπατή, το Παπαράτσι, το Ρομέο, το Σκυλάδικο, το Μέγαρο Μουσικής, το Αννέτα , τη Νεράιδα κι όλα τα άλλα κέντρα στα οποία τραγούδησε στο παρελθόν η Έλενα. Τα γκαρσόνια, οι λουλουδούδες και οι καθαρίστριες υποδέχτηκαν με λουλούδια τη δική τους Έλενα, που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά δεν τους ξέχασε, και παρέμεινε η απλή Έλενα, η κόρη του ψαρά από το Γκέτεμποργκ του Πειραιά που είχε μια βάρκα, τη Μανταλένα.


Η Αποθέωση


Στο προαύλιο της ΕΡΤ, χιλιάδες οπαδοί των πρωταθλητών Ευρώπης είχαν στήσει ένα τρελό γλέντι και τραγουδούσαν τον Εθνικό μας Ύμνο «My number one». Το μόνο παρατράγουδο ήταν πως τον τραγουδούσαν χορεύοντας και βαρώντας παλαμάκια, κι όχι ακίνητοι όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Τα χέρια τους πρήστηκαν από τα παλαμάκια και πονούσαν, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να χειροκροτήσουν όταν έφτασε η ελληνική αποστολή. Με την είσοδο της ελληνικής ομάδας ανακρούστηκε ο ύμνος της Γιουροβίζιον, ο ύμνος του Τσάμπιονς Λιγκ και η «Ιτιά», ενώ οι θεατές έψελναν με κατάνυξη το «Τζιοβάνι, Τζιοβάνι για πάντα στο Λιμάνι» και το «βάλε ένα γκολ να γίνει της πουτάνας». Η Ρίκα Βαγιάνη αφιέρωσε τη νίκη στον πατέρα της Γιάννη Διακογιάννη και είπε πως στον αγώνα μεταξύ της Αγγλίας και της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αγγλίας το γκολ της Γερμανίας έπρεπε να μετρήσει, γιατί η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Η Έλενα Παπαρίζου τραγούδησε το «My number one» τριάντα φορές, γιατί δεν μπορεί να τραγουδήσει άλλο τραγούδι, αφού το στόμα της δεν υπακούει κάθε φορά που προσπαθεί να πει κάποιο άλλο. Δήλωσε ακόμα πως τις επόμενες μέρες ξεκινάει διεθνή περιοδεία για να κάνει διεθνή καριέρα. Θα δώσει συναυλίες σε όλα τα στρατόπεδα και τις φυλακές της χώρας, για να καταλήξει τον Σεπτέμβρη στην Πύλη Αξιού μαζί με τον Γιάννη Φλωρινιώτη.


Η Πίκρα


Ο Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να αποθεώνονται τέτοια μουσικά υποπροϊόντα, ενώ η χώρα μας παράγει σπουδαία μουσική. Πράγματι το τραγούδι δεν φτάνει στα επίπεδα των τραγουδιών μιας Έλλης Κοκκίνου, μιας Πέγκυς Ζήνα, μιας Καίτης Γαρμπή, ενός Αντώνη Ρέμου και άρα η Έλενα Παπαρίζου μάλλον δεν θα έχει την τύχη να κληθεί στην εκπομπή «Βίοι Αγίων» του κ. Χατζηνικολάου. Αμέσως μετά, ο κ. Χατζηνικολάου έβαλε λυτούς και δεμένους να πείσουν την Έλενα να του δώσει συνέντευξη.

Ο Θανάσης Λάλας δήλωσε πως είναι ντροπή η υστερία με την Έλενα και πως ο κόσμος έπρεπε να βγει στους δρόμους και να πανηγυρίσει για το Διεθνές Βραβείο Μουσικής, που πήρε ο Μίκης Θεοδωράκης. Βγήκαμε κ. Λάλα στο δρόμο, αλλά βγήκαμε χώρια. Δεν προσέξατε πόση κίνηση είχε αυτή τη βδομάδα η Πανεπιστημίου; Ο κ. Θεοδωράκης πήρε το βραβείο επειδή έφτασε τα ογδόντα του χρόνια και του το έδωσαν διάφοροι συνομήλικοί του. Εμείς στα γενέθλια πάμε γλυκά και λουλούδια, δεν βγαίνουμε στο δρόμο. Και του χρόνου. (Την Κυριακή στο «Βηmagazino» η Έλενα Παπαρίζου θα έχει την τύχη να απαντήσει σε 100 ευρηματικές ερωτήσεις του μοναδικού Θανάση Λάλα.)

Ο Θύμιος Καρακατσάνης είπε πως είναι ντροπή να τραγουδάει η Έλενα στα αγγλικά, που δεν είναι σπουδαία γλώσσα, κι αυτό φαίνεται από το γεγονός πως ο Αριστοφάνης δεν έγραψε ποτέ στα αγγλικά. Είπε ακόμα πως η κ. Παπαρίζου πρέπει να βρει κάποιον ικανό στιχουργό να της γράψει κάτι σπουδαίο στα ελληνικά, όπως ο Αριστοφάνης έγραψε ειδικά για τον κ. Καρακατσάνη. Μετά ο κ. Καρακατσάνης πήγε να βάψει το μουστάκι του.



(Αγαπητοί αναγνώστες, δεν ξέρω ούτε ποιοι είστε, ούτε από που προέρχεστε. Μάλλον θα ανήκετε στα 5 και βάλε εκατομμύρια Αρειανών, που το Σάββατο το βράδυ μπουκάρατε στα σπίτια των Ελλήνων, που είχαν πάει σε συναυλίες κλασσικής μουσικής, και παρακολουθήσατε τη Γιουροβίζιον. Δεν ξέρετε σε τι μπελάδες έχετε βάλει τον ελληνικό λαό, που τα σιχαίνεται κάτι τέτοια υποπροϊόντα.)