Τετάρτη, Μαΐου 25, 2005

Έλενα Σε Αγαπάω!

Image Hosted by ImageShack.us

ΔΙΠΡΟΣΩΠΑ

Η Έλενα Παπαρίζου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Πρόσωπα» του Νίκου Χατζηνικολάου . Βέβαια η εκπομπή θα έπρεπε να λέγεται «Διπρόσωπα», γιατί ο Νίκος αποθέωσε την Έλενα, ενώ μια μέρα πριν απορούσε πως είναι δυνατόν να ασχολούνται οι άνθρωποι με τη Γιουροβίζιον και όχι με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος παρεμπιπτόντως θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην επόμενη Γιουροβίζιον που θα γίνει στα Καμένα Βούρλα, με το «Κάντο Χενεράλ» που θα ερμηνεύσει η Αννούλα Φλωρινιώτη . Ίσως ο κ. Χατζηνικολάου να έπαθε κάνα ελαφρύ εγκεφαλικό στο μεσοδιάστημα, οπότε περαστικά.


ΤΟ "ΠΑΚΕΤΟ"

Ο καλός δημοσιογράφος δεν χαρίστηκε στην Έλενα και ξεκίνησε τη συνέντευξη θέτοντας της το ερώτημα «ποιο είναι και τι περιλαμβάνει το πακέτο Παπαρίζου και τι σχέση έχει με το πακέτο Ντελόρ;». Η Έλενα χωρίς υπεκφυγές απάντησε πως είναι πρέσβειρα του ελληνικού τουρισμού και στην τελική είμαστε Ελληνάρες και όλοι οι άλλοι μας ζηλεύουν. Μετά ο Νίκος θέλησε να μάθει αν η ίδια θεωρεί την επιτυχία της μεγαλύτερη από τα Νόμπελ του Σεφέρη και του Ελύτη. Η Έλενα χωρίς να διστάσει είπε πως όχι, γιατί στην τελική ο πως τον λένε κι ο άλλος ο πως τον λένε είναι στιχουργοί, ενώ αυτή είναι τραγουδίστρια και πως στην τελική αυτήν την ερώτηση θα έπρεπε να την κάνει στη Ναταλία Γερμανού, που είναι και συνάδελφός τους στην τελική. Δήλωσε ακόμα πως θέλει να καταταγεί στον ελληνικό στρατό για να υπηρετήσει την πατρίδα, γιατί στην τελική είναι Ελληνέζα . Αυτό μάλλον εξηγεί και την υψηλή βαθμολογία που πήρε η χώρα μας από τις γειτονικές μας χώρες – χέστηκαν πάνω τους οι άνθρωποι στην πιθανότητα να υπηρετήσουν ταυτόχρονα ο Αντώνης Ρέμος με την Έλενα γιατί τότε θα αποκτούσαμε φοβερή υπεροπλία στην επιθετική γραμμή και στα χαφ με αποτέλεσμα να πλαγιοκοπούμε τους αντιπάλους από το κέντρο και να ξεκινάμε με γκολ από τα αποδυτήρια- κι έτσι την τρέλαναν στα 12άρια για να παραμείνει στο τραγούδι και να διατηρηθεί κάποια ισορροπία στη μπαρουταποθήκη που λέγεται Βαλκάνια. Η Έλενα θέλησε να διευκρινίσει πως τα ελληνικά της δεν είναι καλά, γιατί στην τελική στο σπίτι δεν μιλούσαν ελληνικά, για να μην παρεξηγηθούν οι Σουηδοί που είχαν βάλει μικρόφωνα σε όλο το σπίτι και τους παρακολουθούσαν, επειδή νόμιζαν πως η οικογένεια Παπαρίζου είναι πράκτορες της Γουατεμάλας.


Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


Σε ένα πολύ συγκινητικό στιγμιότυπο θυμήθηκε πως λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Γιουροβίζιον της τηλεφώνησαν για να της ευχηθούν καλή επιτυχία η Νάνα Μούσχουρη, ο Σάκης Ρουβάς, η Σαμπρίνα και ο Σαντάμ Χουσεΐν. Της τηλεφώνησε και ο Γιώργος Μαζωνάκης αλλά απλά είχε κάνει λάθος στο νούμερο και μόλις την άκουσε της το έκλεισε –ο Γιώργος ήθελε να πάρει τον Φιντέλ Κάστρο αλλά κρατούσε ανάποδα το κινητό. Ένα λεπτό πριν ανεβεί στη σκηνή της τηλεφώνησε και η κυρία που της καθαρίζει το σπίτι και της είπε πως είχε ξεχάσει το θερμοσίφωνα ανοικτό με αποτέλεσμα να γίνει βραχυκύκλωμα αλλά ευτυχώς έπεσε το ρελέ. Στην εκπομπή παρενέβη με τηλεγραφήματα και ταχυδρομικά περιστέρια ο Θύμιος Καρακατσάνης, που είπε πως ο Αριστοφάνης του γράφει μια νέα κωμωδία, την οποία σκοπεύει να παρουσιάσει στη μεθεπόμενη Γιουροβίζιον που θα γίνει στην Κουάλα Λουμπούρ. Η Έλενα του είπε πως είναι στο πλευρό του γιατί πρέπει να βοηθάμε τους νέους καλλιτέχνες και του συνέστησε να προσέξει ιδιαίτερα το μακιγιάζ, τα φώτα και τον ανάδρομο Ερμή.


ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Μετά η Έλενα θυμήθηκε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι, στο ελληνικό σχολείο στη Σουηδία, όταν τραγουδούσε στις εθνικές γιορτές – την 28η Οκτωβρίου έλεγε το «Παντρεμένοι κι οι δυό» και την 25η Μαρτίου το «Βρε Μελαχρινάκι». Στην εθνική γιορτή της Σουηδίας – όπου οι Σουηδοί γιορτάζουν το ζευγάρωμα των ταράνδων- η Έλενα τραγουδούσε τη «Μαντουβάλα». Τα Χριστούγεννα μαζί με τους συμμαθητές της πήγαιναν από το Γκέτεμποργκ στη Στοκχόλμη με τα πόδια για να πουν τα κάλαντα, περνώντας κάτω από τη μύτη των σιδερόφρακτων Ναζί που περιπολούσαν στα προάστια της Στοκχόλμης και γέμιζαν κουμπότρυπες όποιον προσπαθούσε να σπάσει το εμπάργκο της Κούβας. Μια φορά τους σταμάτησαν τρεις Γερμανοί, ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φραντς, που αν και ποτέ τους δεν διάβασαν Μαρξ, τους άφησαν να φύγουν, αφού βέβαια πρώτα ανάγκασαν την Έλενα να κάνει στριπτίζ υπό τους ήχους του «Φωτιά στα Σαββατόβραδα» και του «Λιλί Μαρλέν».


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΩΟΝ


Για την πολιτική η Έλενα είπε πως στην τελική δεν την απασχολεί ιδιαίτερα και δεν ξέρει αυτή από αυτά τα πράγματα, αλλά θεωρεί πως η προσπάθεια συμφιλίωσης του σοσιαλισμού με τον οικονομικό φιλελευθερισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ώθησε τα κατώτερα οικονομικά στρώματα στην απάθεια και περιμένει με αγωνία την κομμουνιστική επανίδρυση γιατί μόνο η δικτατορία του προλεταριάτου μπορεί να εκφράσει τον ελληνικό καημό, το όπα και το «δώσε παιδί μου δώσε», δίνοντας παράλληλα ώθηση στην ελληνική οικονομία, που έχει τα φόντα να πετύχει, γιατί η χώρα μας είχε την τύχη να μπει στη μεταβιομηχανική εποχή χωρίς να έχει υπάρξει βιομηχανική χώρα. Καταδίκασε επίσης την είσοδο στο ΠαΣοΚ του κ. Μάνου και του κ. Ανδριανόπουλου, που αποπροσανατόλισε τον κόσμο του κόμματος, δημιουργώντας εντυπώσεις πολιτικού οπορτουνισμού, ενώ κάλεσε παράλληλα τον κ. Αλέκο Αλαβάνο να διαλύσει τον Συνασπισμό και να μπαρκάρει σε γκαζάδικο. Κλείνοντας την μικρή αναφορά της στα πολιτικά πράγματα είπε πως η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει τη Βραζιλία σε ένα μήνα στη Γερμανία, υπό την προϋπόθεση πως ο Ότο Ρεχάγκελ θα αφήσει το αγαπημένο του 5-3-2 και θα παίξει με το σύστημα «θα ρίξω λάσο για να σε πιάσω», ενθουσιάζοντας τα λαϊκά στρώματα που μαστίζονται από την ανεργία και την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα του ΛΑΦΚΑ και του χωρισμού Μιλένας Αποστολάκη –Πολυχρόνη Συγγελίδη.


ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


Ο Νίκος Χατζηνικολάου βούρκωσε όταν η Έλενα μίλησε για τον καλλιτεχνικό χωρισμό της με τον Νίκο Παναγιωτίδη, που είχε σαν αποτέλεσμα μετά τους Beatles να διαλυθούν και οι Antique, ενώ ακούγονται φήμες και για χωρισμό των Hi-5. «Γιατί δεν τον παίρνεις ένα τηλέφωνο;» ρώτησε ο Νίκος την Έλενα κι αυτή αντί να του απαντήσει «Για κάτσε ρε φίλε, εσύ θα μου πεις τι να κάνω; Σου ‘πα εγώ να πάρεις τον Ρουσόπουλο; Δεν μας χέζεις;»», του είπε πως του τηλεφωνεί αλλά ο Νίκος δεν απαντάει, γιατί έχει πάρει τα βουνά για να βρει τον καθηγητή Λιαντίνη και την Αστέρω και το κινητό του έχει μείνει από μπαταρία.



Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Μιλώντας για την οικογένειά της, η Έλενα είπε πως τα αδέρφια της δυστυχώς δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, γιατί καταζητούνται για ληστείες και εμπόριο οργάνων, αλλά ακόμα κι αν τους δοθεί χάρη, είναι δύσκολο να έρθουν, επειδή ο αδερφός της παντρεύτηκε με μια Ταϋλανδοσουηδέζα με την οποία χώρισε, αλλά επειδή βγάζανε τα μάτια τους συχνά-πυκνά, έχουν ένα παιδάκι που δεν ξέρουν τι να το κάνουν και μέχρι να βρούνε κάποιον να τ’ αγοράσει, κάθονται και το φυλάνε με βάρδιες. Η αδερφή της από την άλλη παντρεύτηκε έναν Ιρανό, τον Αγιατολάχ Ραβανί, που είναι γλυκός άνθρωπος και δεν τη δέρνει κάθε μέρα, ενώ ένας γκέκας που είχαν φέρει από την Καρδίτσα πήγε κι ερωτεύτηκε ένα σουηδικό λυκόσκυλο και δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, γιατί στην τελική εδώ απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ σκύλων από διαφορετική ράτσα. Για τον εαυτό της η Έλενα είπε, πως στην τελική θέλει να κάνει πέντε παιδιά –αγόρια εννοούσε- που θα γίνουν μουσικό συγκρότημα, οι Παπαρίζου five, και ο μικρότερος μόλις μεγαλώσει θα κάνει μεγάλη καριέρα αλλά θα τον δικάσουν για παιδεραστία επειδή φιστίκωνε ανήλικα.


ΝΕΝΙΚΗΚΑΣ ΜΕ ΕΛΕΝΑ

Στο σημείο αυτό η θριαμβεύτρια της Γιουροβίζιον είπε πως ήρωές της είναι ο Αθανάσιος Διάκος και η Πίπη η Φακιδομύτη. Επειδή έχω μάθει να παραδέχομαι πότε κάποιος με ξεπερνάει, κι επειδή η Έλενα όντως το είπε αυτό, δηλώνω γοητευμένος, υποκλίνομαι, κάνω γονυκλισία, Tης φιλώ το χέρι και σωπαίνω. Ο Θεός να Σε έχει καλά Έλενα γιατί η γλυκύτητα Σου με έχει σκλαβώσει . Στην τελική έχουμε κι αδυναμίες.