Τρίτη, Ιουλίου 05, 2005

Έτσι γαμάει ο Βοτανικός!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Η Λεωφόρος όσο γάμησε γάμησε!

Την περασμένη εβδομάδα, η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή το σχέδιο για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Το σχέδιο προβλέπει 200 στρέμματα εκ των οποίων τα 80 προορίζονται για την κατασκευή γηπέδου 45.000 θέσεων, ενώ τα υπόλοιπα 120 για αγροτικές καλλιέργειες. Πιο συγκεκριμένα στα 60 απ’ αυτά θα καλλιεργηθεί βαμβάκι, στα 30 βότανα για να συνδεθεί ο χώρος με το ιστορικό όνομά του και στα υπόλοιπα 30 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης για να μην τραβιούνται οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στην Ομόνοια, στα Εξάρχεια και στο Ζεφύρι και χάνει έτσι η ΠΑΕ ένα σκασμό λεφτά. Το σύνθημα των οπαδών του Παναθηναϊκού θα είναι το «Μάγισσες φέρτε βότανα» και το παρασύνθημα «Του Βοτανικού ο μάγκας πέθανε την Κυριακή γιατί κέρδισ’ η Πανάθα κι είχε κάνει τουμπεκί». Με κάθε κιλό μαύρο θα προσφέρεται κι ένα διαρκείας για τριάντα χρόνια. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι σύμφωνη με τα σχέδια του νέου γηπέδου αλλά επιμένει στον όρο «όλα τα κιλά-όλα τα λεφτά», κάτι που βρίσκει αντίθετο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Μπασιάκο που αντιπροτείνει βιολογικές καλλιέργειες και σπαράγγια. Η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε πως το έργο εντάσσεται στο φάκελο διεκδίκησης των πλατινένιων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2096 και θα είναι έτοιμο το 2093 προ Χριστού. Το νέο γήπεδο θα είναι υπόγειο και οι προδιαγραφές του θα είναι να αντέξει σε έναν πυρηνικό πόλεμο και, αν όλα πάνε καλά, ακόμα και σ’ ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού . Θα περιλαμβάνει υπόγειο πάρκινγκ και υπόγειο καζίνο, ενώ δεν αποκλείεται και η δημιουργία υπόγειου αεροδρομίου. Το μόνο υπέργειο στο νέο γήπεδο θα είναι οι τουαλέτες, οι οποίες θα είναι τούρκικες κι έτσι από μακριά ο τυχερός επισκέπτης θα νομίζει πως βλέπει αντικατοπτρισμό. Οι θεατές θα μπαίνουν στο γήπεδο από γιγαντιαίες βαζελινοτσουλήθρες και θα πέφτουν κατευθείαν στα καθίσματά τους, όπου και θα αλυσοδένονται αυτόματα χειροπόδαρα. Τα αναψυκτικά και οι μπύρες θα παρέχονται με ορούς, ενώ εξετάζεται ακόμα η χρήση καθετήρα και ολικής αναισθησίας. Η κατασκευή του νέου γηπέδου θα ξεκινήσει ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο και στα θεμέλια θα θαφτούν ζωντανοί έντεκα παλαίμαχοι παίκτες του Ολυμπιακού για να στεριώσει το έργο. Οι υποψήφιοι είναι πέντε χιλιάδες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε πως ο χώρος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα αξιοποιηθεί, αφού θα δημιουργηθεί εκεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο οποίο θα φιλοξενηθούν τα ταριχευμένα πτώματα όσων οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού σκοτωθούν κατά τη διάρκεια των ντέρμπι. Οι οπαδοί δεν θα είναι χωρισμένοι κατά ομάδα, αλλά όλοι μαζί, για να αποδειχτεί έμπρακτα πως μόνο ο θάνατος μπορεί να ενώσει Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς. Αμήν.


(Με αγάπη στους περισσότερους από 17.000 επισκέπτες των τελευταίων 48 ημερών. Είμαι ένα απλό, σεμνό και ταπεινό παιδί. Γεννήθηκα σε ένα πολυβολείο στην Κοκκινιά. Πατέρα δεν γνώρισα γιατί ήταν ρεμπέτης και είχε παράλληλα οικογένεια και στο Βέλγιο. Η μάνα μου δούλευε υπηρέτρια σε κάτι πλούσιους που ήταν κακοί ανθρώποι.Σχολείο δεν πήγα γιατί έπρεπε εγώ να φροντίζω τα 11 αδέλφια μου. Η μάνα μου μου έμαθε πόση σημασία έχει το καθαρό κούτελο, το καθαρό πουκάμισο και η καλή καρδιά. Είμαι πτωχούλης, αλλά είμαι τίμιος. Ευχαριστώ καλοί μου συνάνθρωποι. Η Παναγιά μαζί σας.)