Σάββατο, Ιουλίου 16, 2005

Κι αν ο Τζιμάκος είχε blog ;

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Άκουσα τη ραδιοφωνική εκπομπή του Τζίμη Πανούση στον Σκάι. Φυσικά αναφέρθηκε και στα γεγονότα του Λονδίνου. «Όποιος δεν είναι δούλος βαφτίζεται 'τρομοκράτης'», «βρέθηκαν κάποιοι να σώσουν την τιμή μας» και διάφορα άλλα ανάλογα εκστομίστηκαν από το Πανούσειο στόμα. Εδώ και κάποια χρόνια δεν με συναρπάζει όσο κάποτε, αλλά τον παρακολουθώ που και που. Δεν είναι θέμα αν συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί του – η Ελλάδα έχει έλλειμμα στη σάτιρα και κατ’ εμέ κάθε σατιρικός καλλιτέχνης τέτοιου επιπέδου είναι απαραίτητος.


Φυσικά ο Τζιμάκος είναι παρών και συνεχίζει να σπέρνει τρόμο με τα λεγόμενά του σε γέρους πάσης ηλικίας, που νομίζουν πως ζουν, αλλά στην πραγματικότητα έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια και σας παρακαλώ να μην τους το πείτε γιατί θα στενοχωρηθούν.

Σκέφτηκα τι θα γινόταν αν ο Πανούσης είχε blog. Όταν ο μέσος blogger δεν διανοείται να ακούσει πως για την κατάντια του κόσμου γύρω μας έχουμε κι εμείς ευθύνη με τις πράξεις και τις επιλογές μας και πως δεν είμαστε αθώοι, φανταστείτε τι θα πάθαινε αν διάβαζε κάποιον, που πιστεύει πως «οι 'τρομοκράτες' δεν είναι τρομοκράτες, αλλά ελεύθεροι άνθρωποι». (Επειδή διαβάζουν και καθυστερημένοι : αυτός το πιστεύει, όχι εγώ.) Από τη στιγμή που ο μέσος blogger (ο blogger του μεσαίου χώρου) αρέσκεται μόνο στη γκρίνια και στο πως του φταίνε όλα και σταματήστε τη Γη να …κατέβουν, θα πάθαινε ντουβρουτζά με τον Τζιμάκο και θα ήθελε να τον επαναφέρει στον ίσιο δρόμο –μέχρι κάνα σόκιν ανέκδοτο το πολύ-πολύ δηλαδή.

«Δεν έπρεπε να το γράψεις αυτό», «πάρ’ το πίσω», «είσαι βλάκας», «γράφεις μαλακίες», «μου μου μου, σου σου σου, ψου ψου ψου» «τι πράγματα είναι αυτά;» «σα δεν ντρέπεσαι!», «άντε γαμήσου», είναι μερικά (τα πιο light) απ’ αυτά που θα γράφονταν εναντίον του από τους εξεγερμένους blogger πριν εξορμήσουν στο «Ρομέο» για να κάνουν την επανάστασή τους στα μπούτια της Ουκρανής.

Το θέμα είναι πως γίνεται να είναι ανατρεπτικός κάποιος που δεν είναι και στην πρώτη νιότη του, ενώ δεκάδες νέοι, υποτίθεται, άνθρωποι γράφουν αναπαράγοντας αναχρονιστικά κλισέ, θέλουν «κανόνες καλής συμπεριφοράς» και παράλληλα πιστεύουν πως είναι πρωτοπόροι και μοναδικοί. Και δώσ’ του η επανάσταση στο σαλόνι ή στο νοικιασμένο με τα λεφτά του μπαμπά σπίτι. Αλλά ξέχασα : ο blogger του μεσαίου χώρου πιστεύει πως ο Τζιμάκος (και όλοι οι άλλοι βέβαια) λέει μαλακίες.

Αυτές τις σκέψεις έκανα και σκέφτομαι πως θα ήθελα πολύ να είχε blog ο Τζιμάκος.

Τζιμάκο αν …ακούς, φτιάξε blog. Θα σε βάλω στα links μου και θα έχεις πολλές επισκέψεις!

(Η εκπομπή του Τζίμη Πανούση, κάθε Σάββατο και Κυριακή 13.00- 14.00 στον Σκάι 100,3 ,προσφέρεται για νεκρούς πάσης ηλικίας –βλέπετε, πιστεύω και στην Ανάσταση.)