Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2005

Είμαστε όλοι τουρίστες (updated)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Always look on the bright side of life

Οι βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη και το Λονδίνο, αρχικά σοκάρισαν τους Ευρωπαίους οι οποίοι όμως φαίνεται να προσαρμόζονται γρήγορα. Οι εκρήξεις βομβών σε τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας και της Αιγύπτου αντιμετωπίστηκαν με ψυχραιμία και δεν είναι λίγοι οι Ευρωπαίοι τουρίστες που δεν διέκοψαν, αλλά αντίθετα παρέτειναν τις διακοπές τους στους τόπους των επιθέσεων. Χάρη σε αυτές τις πολύνεκρες επιθέσεις, πολλοί Ευρωπαίοι θα έχουν κάτι να θυμούνται τα κρύα βράδια του χειμώνα. Πόσο άλλο να αντέξει πια ο έρμος ο τουρίστας το ξενέρωτο μοντέλο διακοπών ξενοδοχείο-πισίνα-μπαρ-δωμάτιο, αν δεν διανθιστεί και με μερικές βομβιστικές ατραξιόν; Τι σόι διακοπές είναι αυτές που δεν περιέχουν κάποιο απρόοπτο;


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Από εδώ και στο εξής, όσοι αναχωρούν για τουριστικούς προορισμούς θα κάνουν πρώτα τη διαθήκη τους και θα αποχαιρετούν τους φίλους και τους γνωστούς τους σαν να είναι η τελευταία φορά που τους βλέπουν. Συγκινητικές σκηνές θα εξελίσσονται σε λιμάνια και αεροδρόμια προσδίδοντας το απαιτούμενο πάθος, τον ηρωισμό και τις δυνατές συγκινήσεις που πρέπει να έχουν αυτές οι στιγμές. Κανείς δεν είχε υπολογίσει πως οι νερόβραστες και ανιαρές ζωές των πολιτών του δυτικού κόσμου θα αποκτούσαν επιτέλους κάποιο νόημα μέσα από τόσο τραγικά γεγονότα. Αλλιώς είναι να το κάνεις στις τουαλέτες του μπαρ ενός τουριστικού θέρετρου με μια Νορβηγίδα κομμώτρια, έχοντας παράλληλα την αγωνία μπας και σκάσει καμιά βόμβα και σας κάνει κομμάτια, κι αλλιώς αν ξέρεις πως θα μπορούσες να το κάνεις και αύριο. Όσο να 'ναι ανεβαίνει ο λίμπιντος, αν και το άσχημο είναι πως αναμένεται να παρουσιαστεί το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Σε λίγο οι βόμβες θα σκάνε σε όλα τα θέρετρα του κόσμου επί καθημερινής βάσεως και θα διαφημίζονται από τηλεοράσεως ώστε να δελεάζονται οι τουρίστες που αναζητούν την περιπέτεια. Οι χώρες που δεν θα έχουν τρομοκρατικές επιθέσεις δεν θα προσελκύουν τουρίστες και θα εξοντωθούν οικονομικά. Ήδη η ελληνική κυβέρνηση σκέπτεται να απελευθερώσει τα μέλη της 17Ν και να επιδοτήσει οικονομικά την οργάνωση, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία των στελεχών της, αλλά και την τεχνογνωσία τους σε θέματα ανατινάξεων, ενώ μελετάται και η αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας με τη μετάκληση πετυχημένων βομβιστών του εξωτερικού που θα φροντίσουν να εκπαιδεύσουν τους επίδοξους Έλληνες συναδέλφους τους. Ο ανταγωνισμός προβλέπεται σκληρός και ήδη οι μετρ των βομβιστικών επιθέσεων έχουν καπαρωθεί από τις μεγάλες πολυεθνικές. Οι γαλάζιες σημαίες στις παραλίες θα αντικατασταθούν από μαύρες κι από εδώ και πέρα το ζητούμενο για κάθε παραλία δεν θα είναι τα καθαρά νερά αλλά το πόσες αιματηρές επιθέσεις έχουν γίνει σε κάθε μια απ’ αυτές.


Τα δελτία ειδήσεων μεταδίδοντας τις τρομοκρατικές ενέργειες θα λειτουργούν σαν δωρεάν διαφημιστικά τρέιλερ για τον τουρισμό της κάθε χώρας. Οι διαφημιστές προτείνουν οι βόμβες να σκάνε κατά τη διάρκεια των δελτίων, ώστε με τις αναγγελίες των εκρήξεων να προσελκύεται όλο και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που έχουν βαρεθεί τη ζωή τους και θέλουν να της δώσουν αυτό το κάτι που θα την κάνει ξεχωριστή. Όσοι θα έρχονται στην Ελλάδα που θα έχει 40 βόμβες την ημέρα θα κοιτάνε υποτιμητικά αυτούς που θα πηγαίνουν στην Ιταλία με τις 20 βόμβες. Φυσικά οι τιμές των πακέτων διακοπών θα διαμορφώνονται ανάλογα με την επικινδυνότητα της κάθε χώρας. Όσο πιο πολλές οι εκρήξεις, τόσο πιο ακριβά τα πακέτα. Κάποιες προηγμένες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο οι εκρήξεις να ξεκινούν από τα αεροδρόμιά τους, ώστε οι τουρίστες να ενθουσιάζονται τόσο κατά την άφιξή τους όσο και κατά την αναχώρησή τους.


Image Hosted by ImageShack.us

Από την άλλη τουρίστες θα χρησιμεύσουν επιτέλους σε κάτι, αφού τόσα χρόνια το μόνο που έκαναν ήταν να βρωμίζουν τον κόσμο όλο και να αφήνουν σκουπίδια στο πέρασμά τους λες και ήταν αρουραίοι. Η λέξη «τουρίστας» δεν θα έχει πια αρνητική έννοια και θα αποκτήσει πια την έννοια του «ήρωα» αναγκάζοντας τον καθηγητή Μπαμπινιώτη και τους ξένους συναδέλφους του να αναθεωρήσουν τα όσα αναφέρουν μέχρι σήμερα στο σχετικό λήμμα.

Ήδη πολλοί οικονομολόγοι έχουν αρχίσει να επαινούν ανοιχτά την διεθνή τρομοκρατία και να διακηρύττουν πως η απώλεια ανθρωπίνων ζωών έχει και τα καλά της. Κάθε Ευρωπαίος που σκοτώνεται από κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα προκαλεί και μια νέα θέση εργασίας, μια θέση πάρκινγκ, την αποφυγή καταβολής της σύνταξης και βέβαια έτσι πετυχαίνεται και η πολυπόθητη αποκέντρωση – προς τους ουρανούς μεν, αποκέντρωση δε. Επίσης θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τις θέσεις εργασίας που απελευθερώνουν οι βομβιστές που ανατινάσσονται, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο διπλή ευεργεσία στην ανθρωπότητα. Παράλληλα τονώνεται η οικοδομική δραστηριότητα, αφού στη θέση των κτιρίων που ανατινάχτηκαν θα χτιστούν νέα κι έτσι θα απασχοληθούν πολλές ειδικότητες που περνούν κρίση, όπως μπετατζήδες, χτίστες, σοβατζήδες, μπογιατζήδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ξυλουργοί και άλλοι. Τρελές δουλειές επίσης θα κάνουν τα γραφεία κηδειών μιας και η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να ψηφίσει ειδική ρύθμιση, ώστε οι ανατιναγμένοι τουρίστες που τα κακάρωσαν να θάβονται στη χώρα που συνέβη το μοιραίο. Με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύονται τα επόμενα χρόνια και οι συγγενείς τους που θα επισκέπτονται τους τάφους των δικών τους ανθρώπων. Το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας περνάει μέσα από τις βομβιστικές επιθέσεις και τώρα αποδεικνύεται πόσο είχαν παρεξηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια οι τρομοκράτες.