Κυριακή, Ιουλίου 31, 2005

Όταν η Ελλάδα ταξιδεύει

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Κορυφώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο η έξοδος των Αθηναίων καθώς οι αδειούχοι του Αυγούστου ξεκίνησαν τις διακοπές τους, διατρανώνοντας τη θέλησή τους να μιμηθούν τους τουρίστες και να ζήσουν τον μύθο τους στην Ελλάδα και όχι σε κάποιους εξωτικούς προορισμούς του εξωτερικού, όπως συνήθιζαν μέχρι πέρυσι.

Η Τροχαία βρέθηκε επί ποδός πολέμου και οι εκδρομείς το διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι, αφού οι άντρες της Τροχαίας έκαναν αισθητή την παρουσία τους πίνοντας φραπέ και παίζοντας ζάρια στα διόδια, ενώ δεν παρέλειπαν να φτύνουν και να ξύνουν τον ποπό τους, κοιτώντας βέβαια συνέχεια τα ρολόγια τους με αγωνία για το πότε θα τελειώσει η ρημαδοβάρδια ώστε να πάνε επιτέλους να ξεκουραστούν.

Αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και η πληρότητα στα δρομολόγια των πλοίων άγγιξε το 300% με αποτέλεσμα οι επιβάτες να χρειαστεί να τραβάνε κουπί με βάρδιες. Ένταση δημιουργήθηκε την Παρασκευή λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στα πλοία «Ρομίλντα», «Ροδάνθη», «Ρονάλντο» και «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως οι καπετάνιοι είχαν απλά ξεχάσει να σηκώσουν τις άγκυρες.

Εκατοντάδες επιβάτες ξέμειναν στον Πειραιά, αφού απαγορεύτηκε λόγω βλάβης ο απόπλους του πλοίου «Παναγία Πάρου», που επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Θήρα, Ανάφη, Ίμβρο, Μάλτα και Γη του Πυρός.