Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2005

31 χρόνια - στα 32 καίγεσαι;

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Πανηγυρικό χαρακτήρα έλαβε η εκδήλωση για την 31η Επέτειο της Ιδρυτικής Διακήρυξης του ΠαΣοΚ που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο.

Πριν την ομιλία του κ. Παπανδρέου προβλήθηκε βίντεο με την ιστορική διαδρομή της «Δημοκρατικής Παράταξης». Το βίντεο ξεκινούσε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και αυτό προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες κάποιων ιστορικών στελεχών του κινήματος που είχαν συμμετάσχει στη δημοκρατική επανάσταση του ’21 κι ένιωσαν αδικημένα από τη μη προβολή εικόνων από το συγκεκριμένο event.

Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της κυβέρνησης. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προεκλογικά «έταξε λαγούς με πετραχήλια», χωρίς να τηρήσει τις υποσχέσεις του, πράγμα πρωτοφανές για τη χώρα μας, όπου συνηθίζεται οι πολιτικοί να μην υπόσχονται τίποτα προεκλογικά στο λαό και μετά να του δίνουν παροχές αβέρτα κουβέρτα μέχρι να μπουκώσει και να μη μπορεί άλλο.

Ανέφερε, επίσης, ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση αδειάζει τις τσέπες του εργαζόμενου μέσα από μια γιγαντιαία ανακατανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών, κατ’ αντιδιαστολή προς το ΠαΣοΚ, που πέτυχε την ιδανική ανακατανομή του πλούτου μέσω του χρηματιστηρίου, των καζίνο και του κρατικού τζόγου, κάνοντας όλους τους Έλληνες πλούσιους και ευτυχισμένους.

Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε ακόμα να καταγγείλει την κυβέρνηση Καραμανλή που συναλλάσσεται με το μεγάλο κεφάλαιο, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Σημίτη που έκανε παιχνίδι με τους μικροπωλητές, τους ψιλικατζήδες και τους λούστρους. Απέδωσε επίσης ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τυφώνα Κατρίνα, την αποβολή του Κώτσιου στο ντέρμπι και τη μεσογειακή αναιμία.

Αίσθηση δημιούργησε η απουσία του Κώστα Σημίτη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ο κ. Παπανδρέου μετέφερε μήνυμα με τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του κ. Σημίτη, σκορπώντας ενθουσιασμό στο πλήθος που άρχισε να παραληρεί και να σκίζει τα ρούχα του, αν και δεν έλειψαν και κάποιοι που ρωτούσαν γεμάτοι απορία τους διπλανούς τους «ποιος είναι αυτός;». Πάντως η απουσία του κ. Σημίτη κρίνεται απόλυτα δικαιολογημένη γιατί αυτό το διάστημα δέχεται μεγάλες πιέσεις από το εξωτερικό. Σίγουρα όλοι θα θυμάστε επί πρωθυπουργίας του, τα δημοσιεύματα των εφημερίδων που ανέφεραν πως τον παρακαλούσαν γονατιστοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εφ’ όρου ζωής – σα να μην έφτανε αυτό, τώρα του ασκείται ασφυκτική πίεση από τους Αμερικανούς να αναλάβει την προεδρία της χώρας τους για να τη βγάλει από το αδιέξοδο, ενώ στο παιχνίδι έχουν μπει και οι Κινέζοι που τον διεκδικούν για λογαριασμό τους, υπερκερώντας την αστρονομική προσφορά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεφύλαξε και μια ευχάριστη έκπληξη στην κομματική νεολαία του κόμματος, καθώς ανακοίνωσε την κατάργησή της και την ανασυγκρότησή της από μηδενική βάση, επειδή έχει πέσει θύμα φατριών και πελατειακών σχέσεων. Η καινούρια νεολαία ΠαΣοΚ θα ξεκινήσει μέσα από τους παιδικούς σταθμούς και από την ευαίσθητη ηλικία των τριών ετών, ώστε να διαποτιστεί με αγνά αισθήματα και να εμφορείται από υψηλά ιδανικά . Έτσι σε καμιά εικοσαριά χρόνια, όταν τα σημερινά νήπια θα έχουν και δικαίωμα ψήφου, θα δώσουν τη νίκη στον Γ. Παπανδρέου - σατανικό ε; Σύντομα ο κ. Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας δράσεις που στοχεύουν σε ρήξεις με το κατεστημένο, θα ανακοινώσει ακόμα την κατάργηση του Εθνικού Συμβουλίου, του Πολιτικού Συμβουλίου, των διάφορων επιτροπών, της κοινοβουλευτικής ομάδας και εντέλει του κόμματος, ώστε να επιτευχθεί επιτέλους η πολυπόθητη συμμετοχική δημοκρατία, που θα οδηγήσει στην αταξική κοινωνία και στην αναρχία.