Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2005

Χωρίς το αυτοκίνητό μου

Image Hosted by ImageShack.us
Δωρεάν είναι σήμερα Πέμπτη, από τις 5 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της ευρωπαϊκής ημέρας μετακινήσεων με σύνθημα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου». Το μέτρο ισχύει μόνο για όσους έχουν αυτοκίνητο – οι υπόλοιποι είναι υποχρεωμένοι ή να πληρώσουν διπλό εισιτήριο ή να πάνε με τα πόδια. Οι κάτοχοι αυτοκινήτων καλούνται να προσέλθουν με τα αυτοκίνητά τους στις στάσεις των λεωφορείων και του μετρό για να αποδείξουν πως δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεις.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης τόνισε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να λάβει όλα τα μέτρα για την αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει πως θα ιδιωτικοποιηθούν όχι μόνο οι δρόμοι και τα σοκάκια, αλλά και τα πεζοδρόμια.

Στη Θεσσαλονίκη, ο φτερωτός γιατρός, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος - ο οποίος παρεμπιπτόντως πρέπει να είναι ο μοναδικός άντρας στην Ελλάδα, που τον αποκαλούν «φτερωτό», και όχι μόνο δεν παρεξηγείται, αλλά χαίρεται - ανακοίνωσε ότι από τις 10 το πρωί σήμερα μέχρι τις 9 το βράδυ θα πεζοδρομηθεί η παραλιακή λεωφόρος Νίκης. Έτσι αποδεικνύονται οι μεγάλες δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού μέσα σε 11 ώρες θα πεζοδρομήσουν έναν τόσο μεγάλο δρόμο και μετά θα τον ασφαλτοστρώσουν εκ νέου.

Στην υπόλοιπη πόλη οι μετακινήσεις των πολιτών θα είναι δωρεάν μόνο από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, αλλά επειδή η Θεσσαλονίκη είναι ερωτική πόλη οι οδηγοί των λεωφορείων θα μοιράζουν προφυλακτικά, δονητές και μπουγάτσα με γύρο. Οι ερωτύλοι κάτοικοι της ερωτικής νυφούλας του Θερμαϊκού, που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα ερωτικά αστικά λεωφορεία τις συγκεκριμένες ερωτικές ώρες, παρακαλούνται να κάνουν σεξ πριν ξεκινήσουν από το σπίτι τους ή να φανούν εγκρατείς κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους.