Τρίτη, Μαΐου 31, 2005

Ένα "όχι", ένας υδραυλικός και μια πισίνα

Image Hosted by ImageShack.us


Το πάνελ


Η Έλλη Στάη στην εκπομπή της «Με τα μάτια που θέλεις», προσπάθησε να φωτίσει το γαλλικό «όχι» στο Ευρωσύνταγμα. Καλεσμένοι ήταν η κ. Διαμαντοπούλου, η κ. Μπακογιάννη-Κούβελα-Μητσοτάκη, ο κ. Λαφαζάνης, ο κ. Ζουράρις, ο κ. Τσουκαλάς και δυο δημοσιογράφοι, που αν και έλεγαν τα πιο σωστά, δεν τους άφηναν οι άλλοι να μιλήσουν, οπότε κι αυτοί έκοψαν πλευρό και πήραν έναν υπνάκο. Με δύναμη από το Παρίσι επενέβαινε στη συζήτηση ο κ. Πάγκαλος και ψύχραιμα από τις Βρυξέλλες ο κ. Μανόλης Μαυρομάτης που ανέλυσε τις επιπτώσεις που είχε το γαλλικό «όχι» στον κανονισμό του οφσάιντ. Η κ. Στάη διευκρίνισε πως στην εκπομπή ήταν καλεσμένη και η κ. Λιάνα Κανέλλη, ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, του Αγίου Πνεύματος και της Παναγιάς της Κανάλας, αλλά αρνήθηκε να παρευρεθεί, γιατί απαγορεύεται το κάπνισμα στο στούντιο και δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με ένα ναργιλέ και δυο τζούρες από την πίπα της Ειρήνης.

Το ρεπορτάζ

Η εκπομπή ξεκίνησε με ένα συνταρακτικό ρεπορτάζ. Μια ρεπόρτερ της εκπομπής είχε πάρει τους δρόμους και ρωτούσε τους Αθηναίους τι είναι το ευρωσύνταγμα. Αυτοί ήξεραν τι είναι το ευρωσύνταγμα, αλλά δεν της έλεγαν και της είπαν πως αν έχει απορίες, να στρώσει τον κώλο της κάτω να κάτσει να διαβάσει τι είναι το ευρωσύνταγμα και να μην τα περιμένει όλα έτοιμα απ’ αυτούς. Κάποια στιγμή της έκλεψαν το πορτοφόλι που ήταν γεμάτο ευρώ, κι επειδή ήταν στο Σύνταγμα, άρχισε να φωνάζει πως της έκλεψαν το ευρωσύνταγμα, με αποτέλεσμα να της βάλουν ζουρλομανδύα και να την πάνε στο Δαφνί, στην πτέρυγα με τους ρεπόρτερ που είναι ασφυκτικά γεμάτη και πρέπει να γίνει κάτι επιτέλους, γιατί ολημερίς κοπανιούνται με τα μικρόφωνα και ενοχλούν τους τουρίστες που μπεκρουλιάζουν στην παρακείμενη γιορτή του κρασιού, που το κρασί ρέει δωρεάν και το κέφι είναι εξασφαλισμένο .

Απόψεις

Η κ. Μπακογιάννη-Κούβελα-Μητσοτάκη είπε πως της σηκώθηκε η τρίχα που κατέβηκαν μαζί οι αριστεροί και οι ακροδεξιοί στη Βαστίλλη και πως αν ήταν αυτή δήμαρχος του Παρισιού, θα έστελνε τους αριστερούς να πανηγυρίσουν στη Γιουροντίσνειλαντ και τους ακροδεξιούς στη γραμμή Μαζινό. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της κ. Διαμαντοπούλου που είπε πως το όλον ΠαΣοΚ πιστεύει στο σουηδικό μοντέλο, στο κόκκινο βιβλίο του Μάο και στην αποτρίχωση, αλλά διαπιστώνει ένα έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη και προτείνει να στείλουμε τον κ. Παπανδρέου στη Γαλλία για να προωθηθεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η θέση της κ. Διαμαντοπούλου έκανε έξαλλο τον κ. Ζουράρι που δήλωσε πως η καθ’ ημάς Ανατολή, το είναι και το φαίνεσθαι, το σημαίνον και το σημαινόμενο, τον οδήγησαν κάποτε να πει πως η φωνή του Νότη Σφακιανάκη μας ενώνει με το Βυζάντιο (την Κερκόπορτα θα εννoούσε). Θύμισε επίσης στους καλεσμένους πως αυτός το Μάη του ’68 ήταν στο Παρίσι μαζί με τον Σαρτρ, τον Γιωτόπουλο και τον Καζαντζίδη. Αυτό κομπλεξάρισε την κ. Διαμαντοπούλου, που το ’68 ήταν στην Κοζάνη και δούλευε στα καπνά, και είπε «τι Λοζάννη, τι Κοζάνη χιόνια η μιά και χιόνια η άλλη», προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μαυρομάτη από τις Βρυξέλλες που ξεκαθάρισε πως ο Μπουντραγκένιο και ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τον Πολωνό υδραυλικό. Αυτός ο Πολωνός υδραυλικός έπαιξε πολύ στη συζήτηση, γιατί οι πισίνες των καλεσμένων είχαν πλημμυρίσει και μόνο οι Πολωνοί υδραυλικοί ξέρουν από πισίνες, γιατί στην Πολωνία η πισίνα είναι υποχρεωτική σε κάθε δωμάτιο, όπως και η βότκα.

Έλληνες του εξωτερικού


Ο κ. Παγκαλος από το Παρίσι και με φόντο τον πύργο του Άιφελ, που δεν φαινόταν βέβαια γιατί τον έκρυβε το σφριγηλό κορμί του, προσπάθησε να εξηγήσει το «όχι» των γάλλων αγροτών που υπέφεραν φέτος από το δάκο, τη μουχρίτσα και την πιτυρίδα. Είπε επίσης πως αν ψήφιζαν οι Έλληνες, θα ψήφιζαν «ναι», γι’ αυτό καλύτερα που δεν ψήφισαν και γλιτώσαμε το νταβαντούρι κι όλο αυτό το «και καλά μας ενδιαφέρει το Ευρωσύνταγμα αλλά στην πραγματικότητα το έχουμε χεσμένο πατόκορφα και το θέμα είναι πότε ξεκινάει ο Μαζωνάκης, κι αν θα παντρευτεί η Άντζελα πριν γίνει τοτέμ». Είπε ακόμα πως ο Αστερίξ θα ήταν υπέρ του «ναι», ενώ ο Οβελίξ θα ψήφιζε «όχι», γιατί δεν θα ήθελε να μοιραστεί το γουρουνόπουλο με τον Πολωνό υδραυλικό, που πως και πότε βρέθηκε από την πισίνα της κ. Στάη στο Παρίσι, ο Θεός κι η ψυχή του! Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε ακόμα στο γεγονός πως οι Τούρκοι δεν μιλάνε γαλλικά, ενώ οι Άραβες μιλάνε γαλλικά, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τον νέο Αραβοτουρκικό πόλεμο που θα γίνει στα Ηλύσια Πεδία με τρόπαιο για τους νικητές μια μέρα με τον Αλέκο Αλαβάνο στη χωματερή των Άνω Λιοσίων. Στο σημείο αυτό γάλλοι αναρχικοί φοιτητές πήραν όμηρο τον κ. Πάγκαλο, επειδή ο φρουρός του πυροβόλησε μια μπεκάτσα και τον οδήγησαν δια της βίας σε ένα γαλλικό πατσατζίδικο, αφού προηγουμένως είχαν οδηγήσει εκεί τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Βερελή. Ο κ. Μαυρομάτης από τις Βρυξέλλες καταδίκασε τη συμπεριφορά των «παιδιών» κι έδωσε τα προγνωστικά του για τον αγώνα Τουρκίας-Ελλάδας, που θα γίνει στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, το «Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης», χωρίς να αποκλείεται και το «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού». Μετά εξαφανίστηκε από το πλάνο, γιατί οι Βέλγοι έκοψαν τη σύνδεση επειδή είναι νοικοκυραίοι ανθρώποι και πάνε για ύπνο πριν ξεκινήσουν οι τσόντες στο Alter.

Ο τσακωμός


Κάποια στιγμή η συζήτηση κόντεψε να εκραγεί, όταν η κ. Διαμαντοπούλου, που είναι πολύ αντρούτσω και δεν μασάει, ρώτησε τον κ. Λαφαζάνη, που αν δεν το ξέρετε είναι αριστερός, γιατί ο Συνασπισμός ψήφισε το Μάαστριχτ. Στο πάνελ έπεσε σιωπή γιατί κανείς δεν θυμόταν τι είναι αυτό το Μάαστριχτ ,αλλά ο κ. Λαφαζάνης, που είναι αριστερός όπως σας είπα, δεν κώλωσε και είπε : «Το ψηφίσαμε γιατί ήταν πρόεδρος η Δαμανάκη που μετά την πήρατε εσείς!». Οπωσδήποτε ήταν μια πληρωμένη απάντηση, αλλά είχε ως αποτέλεσμα η κ. Διαμαντοπούλου και η κ. Μπακογιάννη-Κούβελα-Μητσοτάκη να κάνουν κόμμα (όχι πως δεν είναι δηλαδή) , επειδή τις πιάσανε τα φεμινιστικά τους κι αποφάσισαν να υποστηρίξουν την κ. Δαμανάκη με την οποία έχουν τον ίδιο στιλίστα. Άρχισαν να κατηγορούν τον κ. Λαφαζάνη πως είναι φαλλοκράτης και να καίνε τα σουτιέν τους ουρλιάζοντας, με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν οι δυο δημοσιογράφοι και να το βάλουν στα πόδια. Στη συζήτηση παρενέβη τηλεφωνικά ο κ. Κιμούλης, θεωρώντας πως θίγεται προσωπικά η υπόληψή του, επειδή ήταν σύζυγος της κ. Δαμανάκη, όταν ο Συνασπισμός ψήφισε το Μάαστριχτ φέρνοντας την ανθρωπότητα στα πρόθυρα ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο κ. Κιμούλης είπε ακόμα πως το καλοκαίρι ανεβάζει «Οιδίποδα Τύραννο» στην Επίδαυρο, με την αφεντιά του στο ρόλο του Οιδίποδα και τη συμμετοχή της Νόνικας Γαληνέα, του Γιώργου Νταλάρα και του Γιώργου Κοινούση. Είπε ακόμα πως στα καμαρίνια επικρατεί μια οικογενειακή ατμόσφαιρα και πως είναι όλοι σαν μια γροθιά, βάζοντας έτσι τέλος στις ατέρμονες συζητήσεις για το μαυρισμένο μάτι της Νόνικας. Η παράσταση θα ανέβει στην Επίδαυρο, στα Ίμια και στο Ρομέο, ενώ δεν αποκλείεται να πάει και στη Θεσσαλονίκη επειδή «τη ζητάει ο κόσμος». Εξάλλου, όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το κοινό της Θεσσαλονίκης, σε ό,τι αφορά τον Οιδίποδα. Μην τα ξαναλέμε.

Δευτέρα, Μαΐου 30, 2005

Beee NON!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.usΑγαπητοί Έλληνες, δεν αντέξαμε να σας χαρακτηρίζουν ως το «μαύρο πρόβατο» της ευρωζώνης κι εσείς να τσακώνεστε με τους Ιταλούς, για το ποιος από τους δυο σας είναι πιο μαύρος. Αυτός ήταν ο λόγος που ψηφίσαμε «όχι» στο δημοψήφισμα για το ευρωσύνταγμα – από αλτρουισμό. Τώρα είμαστε τρία τα μαύρα πρόβατα και σε λίγες μέρες μπορεί να γίνουμε τέσσερα, αν οι Ολλανδοί ψηφίσουν «όχι» στο ευρωσύνταγμα. Επειδή και η Κύπρος, όσο να ‘ναι φέρνει λίγο προς το μαύρο πίσσα κατράμι, μετά το περσινό «όχι» στο σχέδιο Ανάν, θα είμαστε πια πέντε τα μαύρα πρόβατα της Ευρώπης. Αν αρχίσουμε να απαυτώνουμε τα άσπρα πρόβατα, σε μερικά χρόνια θα είμαστε η πλειοψηφία.

Θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε ως ρατσιστικό και εχθρικό προς τα ζώα το χαρακτηρισμό «μαύρο πρόβατο». Τι έχουν δηλαδή τα μαύρα πρόβατα; Μια χαρά πρόβατα είναι! Ακόμα δεν καταλαβαίνουμε πως το «ναι» σε κάνει συνειδητοποιημένο πολίτη και το «όχι» μαύρο πρόβατο.

Αγαπητοί Έλληνες, εμείς σε λίγες μέρες ίσως να γίνουμε ακόμα πιο μαύροι από εσάς, αφού θα κληθούμε να ψηφίσουμε για το χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και είναι πολύ πιθανό να πούμε πάλι όχι. Αλλά ας μην σας ταλαιπωρούμε με θέματα, που εσείς έχετε λύσει πριν εκατό χρόνια.

Ο φίλος σας γαλλικός λαός

Fier d’être noir

Σάββατο, Μαΐου 28, 2005

Έτσι γαμάει ο Πειραιάς!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Στο στάδιο Καραϊσκάκη γιόρτασε φέτος τα γενέθλιά του ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο ευπατρίδης του ελληνικού ποδοσφαίρου συνδύασε τη γιορτή του με την απονομή του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό κι έτσι γλίτωσε τα τραπεζώματα. Ο κ. Κόκκαλης απέφυγε φέτος να καλέσει κόσμο και να γιορτάσει στο σπίτι, γιατί πέρσι τα παιδιά της Θύρας 7 θεώρησαν χαριτωμένο να δείξουν στους καλεσμένους τα τατουάζ με τον Τζιοβάνι που είχαν χτυπήσει στα κωλομέρια και να πηδήσουν ξεβράκωτα στην πισίνα, προκαλώντας την αποχώρηση της Γιάννας Αγγελοπούλου, της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ και της Στέλλας Μπεζεντάκου. Επίσης την ώρα που ο κ. Κόκκαλης έσβηνε τα κεράκια της τούρτας, τα παιδιά της θύρας 47 άρχισαν να μετράνε τα πουλιά τους και να διαγωνίζονται στο ποιος θα κατουρήσει πιο μακριά, με αποτέλεσμα τα παιδιά της θύρας 77 να ζηλέψουν και ν’ αρχίσουν να ρεύονται και να κλάνουν ομαδικά, προκαλώντας δυσφορία και λιποθυμίες ανάμεσα στους υψηλούς καλεσμένους.

Επί συνόλου 80 πρωταθλημάτων ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 87, ενώ έχει κερδίσει και 75 κύπελλα σε 60 διοργανώσεις. Τη φετινή φιέστα απονομής του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό επιμελήθηκαν από κοινού ο θριαμβευτής των Ολυμπιακών Αγώνων Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Αττίλιο. Στην αρχή ανακρούστηκε ο ύμνος του Ολυμπιακού και ακολούθησαν ο Ύμνος στη Χαρά του Μπετόβεν, ο ύμνος του ΕΛΑΣ και το «Μαρία με τα κίτρινα». Αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση των αρμάτων. Πρώτα μπήκε το άρμα του Πολυτεχνείου και το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου, για να ακολουθήσουν τα άρματα των διαιτητών που αδίκησαν τον Ολυμπιακό και που όπως καταλαβαίνετε ήταν άδεια. Μετά παρέλασαν τα άρματα με τους διαιτητές που ευνόησαν τον Ολυμπιακό και κρέμονταν σαν τα σταφύλια . Οι διαιτητές φορούσαν μαύρες κουκούλες που έρχονταν σε ταιριαστή αντίθεση με τις ερυθρόλευκες φανέλες τους κι αποθεώθηκαν από το πλήθος, που τους επευφημούσε με το σύνθημα «κοράκια κοράκια φέρτε μας σουβλάκια». Αμέσως μετά στα μάτριξ του σταδίου Καραϊσκάκη είδαμε το μαγνητοσκοπημένο ευχετήριο μήνυμα των οπαδών του ΠΑΟΚ που συνοψίζεται στα συνθήματα «Αθήνα γαμημένη, ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει» και «Γαμιέται ο θρύλος κι ο Πειραιάς». Πολύ χειροκροτήθηκε και το εναλλακτικό μήνυμα των οπαδών του Άρη "Γαμιέται ο ΠΑΟΚ κι ο Πειραιάς".

Τότε εμφανίστηκε ο εορτάζων, ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, που επειδή είχε τρελά κέφια, φορούσε το φόρεμα που φορούσε η Έλενα Παπαρίζου, όταν κέρδισε τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, αλλά χωρίς το βρακί. Το πλήθος τον υποδέχτηκε με το σύνθημα "είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός" (σ.σ. ευχαριστώ thas!). Ο κ. Κόκκαλης είπε πως αφιερώνει το πρωτάθλημα αυτό στον πατέρα του, τον γιατρό κι αγωνιστή Πέτρο Κόκκαλη, που επιβεβαιώνει την παροιμία πως «από ρόδο βγαίνει αγκάθι» και στη γιαγιά της Έλενας Παπαρίζου, που ήταν Ολυμπιακός Στοκχόλμης. Στο σημείο αυτό κάλεσε τους οπαδούς να ανάψουν τους μπάφους που υπήρχαν πάνω στα καθίσματά τους και να φτιάξουν ατμόσφαιρα. Τα τρίφυλλα άναψαν δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα και ξεκίνησε η παρουσίαση των παικτών.

Πρώτος βγήκε ο Τζιοβάνι και ο κ. Κόκκαλης είπε πως ο Τζιοβάνι είναι μεγάλο όνομα. Αυτό είναι αλήθεια γιατί ολόκληρο το όνομά του είναι Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, που όπως και να το κάνεις είναι ένα μεγάλο όνομα. Ο Τζιοβάνι είπε πως είναι στενοχωρημένος που φεύγει από τον Ολυμπιακό και δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτά τα 6 χρόνια, γιατί είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής στον κόσμο που πληρωνόταν για να περπατάει και να στέκεται. Την αποχώρηση του Τζιοβάνι χαιρέτησαν ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος Λούλα, ο Πάουλο Κοέλιο κι ο αρραβωνιαστικός της Αθηνάς Ρουσέλ, Ντόντα Αλβάρο. Μετά ο Τζιό τραγούδησε το «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί» και την πούλεψε για την πατρίδα του, όπου θα δουλέψει σαν πυρηνικός φυσικός εναλλάξ με πιστολάκι σε κομμωτήριο.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν αρχίσει να την ακούν κανονικά και το γήπεδο είχε ντουμανιάσει με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα και όλοι να γελάνε σαν ζαβοί. Αποθέωσαν τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ Αλέξανδρο Λυκουρέζο με τα συνθήματα «πουτάνας γιοι παναθηναϊκοί» και «έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη»,ενώ δεν παρέλειψαν να αναφέρουν με λεπτομέρειες τι ακριβώς έκανε ο κ. Κόκκαλης στην κ. Λάσκαρη τη δεκαετία του '60, πριν δηλαδή την νυμφευθεί ο κ. Λυκουρέζος. Την αποθέωση γνώρισε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που έγινε δεκτός με το σύνθημα «Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς». Ο Αντώνης Νικοπολίδης απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα των οπαδών, αλλά ο 3χρονος γιος του δεν απέφυγε τις αποδοκιμασίες, επειδή γεννήθηκε όταν ο Αντώνης ήταν στον Παναθηναϊκό και τον λαό του Θρύλου δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις. Από το πολύ ντουμάνι είχαν αρχίσει να την ακούν και οι παίκτες κι αυτό φάνηκε όταν πήρε το μικρόφωνο ο Γιαννάκης Οκκάς. Ο Κύπριος παίκτης του Ολυμπιακού αφιέρωσε το πρωτάθλημα στον πατέρα του που είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής. Ο Γιαννάκης είπε πως όταν εμπήκαν οι Τούρκοι εις την Αμμόχωστον η μάμα του που ήτο ανύπανδρην επήγεν εις την Κερύνειαν για να εύρει τον παππούν του που είχεν γκόμεναν την γιαγιάν της Αννούλας Βίσση, αλλά έσπασεν ο υαλοθώρακας του αυτοκινήτου από μιαν τουρκικήν οβίδαν και εγέμισεν το αυτοκίνητον από χαλούμια και σεφταλιές. Από μιαν συστάδαν θάμνων επετάχθηκεν ο πατέρας του που ήταν φαντάρος κι έδωσεν στην μάμα του ένα σακουλάκιν με το σπέρμαν του λέγοντάς της να το καταψύξει εις την κατάψυξιν και αν δεν επιστρέψει από την μάχην του αεροδρομίου, να κάμει τεχνητήν γονιμοποίησιν για να φέρει στον κόσμον τον κεντρικόν επιθετικόν του Ολυμπιακού Πειραιώς. Ο κόσμος του Ολυμπιακού συγκινημένος άρχισε να τραγουδά το «Έτσι γαμάει ο Πειραιάς» εναλλάξ με το «Δώδεκα κι ούτε ένα τηλεφώνημα», ενώ ο Σωκράτης Κόκκαλης έπλεξε το εγκώμιο του Γιαννάκη Οκκά και του Κώστα Σημίτη. Πολύ συγκινητική ήταν επίσης η στιγμή που ο κόσμος του Ολυμπιακού αποχαιρέτησε τον αρχηγό της ομάδας Πρέντραγκ Τζόρτζεβις, ο οποίος την Δευτέρα πρόκειται να εκδοθεί στην Ολλανδία για να δικαστεί από το Διεθνές ποινικό δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, επειδή το γκολ που πέτυχε το ’98 εναντίον της Γιουβέντους έγινε η αιτία να σκοτωθούν 8 Κοσσοβάρες τραβεστί, που βγήκαν στο δρόμο να πανηγυρίσουν, με αποτέλεσμα να πατήσουν μια νάρκη και να τις μαζεύουν απ’ τα καμπαναριά.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, συνοδευόμενος από 20 παρδαλά αγόρια της εκκλησίας με επικεφαλής τον Σεραφείμ Κουλουσούσα, ευλόγησε το φετινό νταμπλ αλλά και τα πέντε επόμενα. Ο λόγος του προβλημάτισε τους οπαδούς, αφού ο κ. Καλλίνικος είπε πως το γήπεδο του Ολυμπιακού δεν είναι δυνατόν να ονομάζεται «Καραϊσκάκη», από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πως ο Καραϊσκάκης ήταν ένας ιδιόρρυθμος άντρας με πολύ εκκεντρικό ντύσιμο, που συνήθιζε να φοράει λευκές πλισέ φούστες τις οποίες συνόδευε με ομόχρωμο κολάν, ενώ πολλές φορές δεν φορούσε τίποτα κάτω από τη φούστα και επιδείκνυε τα αχαμνά του στους Τούρκους. (Να σας ενημερώσω εδώ, για να μαθαίνουν και οι μεγαλύτεροι, πως στον Καραϊσκάκη αποδίδεται η φράση «τώρα κλάστε μου τ’ αρχίδια». Την είπε στους Τούρκους σηκώνοντας τη φουστανέλα του. Ως πραγματικός πιστός, ήταν εξαιρετικά βλάσφημος και είναι κρίμα που η ωραία αυτή πραγματική ιστορία δεν θα διδαχτεί ποτέ στα ελληνικά σχολεία, με αποτέλεσμα τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι να συνεχίσουν να πιστεύουν πως οι αγωνιστές του ’21 ήταν κάδρα. Ευχαριστώ.)

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παρουσίασε μέσα σε αποθέωση τα δυο νέα αποκτήματα του Ολυμπιακού, τον Πελέ και τον Μαραντόνα, που θα φοράνε και οι δυο τη φανέλα με το νούμερο 10 και θα ενισχύσουν από τη νέα χρονιά την ομάδα του Ολυμπιακού. Επίσης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παρουσίασε τη Νατάσα Παζαΐτη που θα είναι από εδώ και πέρα επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού προσθέτοντας έξτρα δύναμη στην ερυθρόλευκη μηχανή. Ο κ. Κόκκαλης χαιρέτισε επίσης την άρση της μονιμότητας στον ΟΤΕ και ζήτησε η άρση της μονιμότητας να επεκταθεί στον στρατό αλλά και στα σώματα ασφαλείας. Ο Σάββας Θεοδωρίδης αποκάλυψε δακρυσμένος πως η Νατάσα Θεοδωρίδου είναι κόρη του και πως είναι πολύ χαρούμενος, γιατί τώρα θα κάνει τσάμπα λίφτινγκ κι εγχείρηση αλλαγής φύλου στον γαμπρό του, τον Ανδρέα Φουστάνο, ώστε να μπορέσει να βάλει το κόκκινο φουστάνι εκείνο που τον κάνει να μοιάζει πυρκαγιά. Πενήντα χιλιάδες γλάροι με βαμμένα κόκκινα φτερά αφέθηκαν ελεύθεροι στον ουρανό του Πειραιά, δημιουργώντας τριάντα αεροπορικά ατυχήματα που έκαναν πολύ εφέ, αλλά και μικρές ανθρώπινες τραγωδίες, αφού κουτσούλισαν τον τόπο όλο, και η τελετή έκλεισε με τους παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν το γύρο του θριάμβου και να τηρούν την παράδοση, πετώντας στους οπαδούς κινέζικα προφυλακτικά που γίνονται σωσίβια.


Το κείμενο αυτό γράφτηκε με τη συνοδεία των κάτωθι ασμάτων :
Είναι κρύα τα σεντόνια - Άντζελα Δημητρίου
Υπάρχει άλλη - Μάρω Λύτρα
Chiculata - Γιώργος Ξανθιώτης
Που να φανταστώ - Ειρήνη Μερκούρη
Είσαι φοβερή - Γιώργος Μαζωνάκης
La ritournelle - Sebastien Tellier

(Είδα που το κάνουν διάφοροι ...ιστολόγοι και είπα να το κάνω κι εγώ. Βέβαια εγώ, όπως βλέπετε, ακούω καλύτερη μουσική. Το τελευταίο κομμάτι, το ...ξένο, αν δεν το έχετε, κατεβάστε το τώρα!)

Παρασκευή, Μαΐου 27, 2005

ΠΑΥΛΕ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ! (η Γαλλία αγωνιά)

Image Hosted by ImageShack.us


-Βρε Μαρία μου για τι πράγμα ψηφίζουν οι Γάλλοι την Κυριακή;
-Νομίζω πως έχουν τον τελικό του δικού τους «Fame Story».
-Τόσο πολύ άργησαν; Δεν ρωτάς τον Τάσο μήπως κάνουν δημοψήφισμα για τίποτ’ άλλο και δεν το ξέρουμε;
-Μισό.... Τάσο μου, γιατί ψηφίζουν οι Γάλλοι; Το ευρωσύνταγμα; Για το ευρωσύνταγμα ψηφίζουν Ντίνα μου.
-Τι είναι αυτό;
-Ξέρω ΄γω; Θα είναι κάνα σύνταγμα με ευρωπαίους στρατιώτες. Ξέρεις, ο κοινός ευρωπαϊκός στρατός. Δεν ρωτάς κι εσύ τον Μήτσο γιατί ο Τάσος παίζει «Στοίχημα» κι αν τον ενοχλήσω ξανά, θα με χέσει;
-Περίμενε...Μήτσο τι είναι αυτό το ευρωσύνταγμα που ψηφίζουν οι Γάλλοι; Μια ενιαία κοινοτική νομοθεσία με κοινό υπουργό Εξωτερικών για την Ευρώπη; Άκουσες Μαρία μου;
-Άκουσα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε;
-Εμείς ψηφίσαμε!
-Πότε;
-Το περασμένο Σάββατο! 94 % πήρε η Γιουροβίζιον, δεν το είδες; Ψηφίσαμε «ναι»!
-Καλά οι Γάλλοι δεν είδαν τη Γιουροβίζιον;
-Όχι, είχε πέσει ο δορυφόρος και δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν με televoting. Γι΄ αυτό θα ψηφίσουν την Κυριακή. Τι λες να ψηφίσουν;
-Τι να σου πω; Αν είχαν δει τη Γιουροβίζιον μάλλον «όχι» θα ψήφιζαν, αλλά τώρα ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.
-Μα διαβάζω στις εφημερίδες, πως οι αρθρογράφοι προτρέπουν τους Γάλλους να ψηφίσουν «ναι».
-Ξέρεις γαλλικά;
-Όχι καλέ, στις ελληνικές εφημερίδες το διάβασα!
-Διαβάζουν οι Γάλλοι ελληνικές εφημερίδες;
-Δεν το ξέρεις; Αν δεν διαβάσει τον Ριχάρδο Σωμερίτη ο μέσος Γάλλος κάθε πρωί, αρνείται να φάει το κρουασάν του! Αν δεν διαβάσει τον Πρετεντέρη για να πάρει γραμμή, δεν πάει στην τουαλέτα! Βέεεεβαια!
- Κι αυτοί τι λένε;
-Αυτοί είναι υπέρ του «ναι». Τώρα περιμένουν οι Γάλλοι να δουν τι θα γράψει ο Παύλος Τσίμας στο σαββατιάτικο άρθρο του στα «ΝΕΑ» και θα αποφασίσουν.
-Μετράει πολύ η γνώμη του Τσίμα;
-Πλάκα μου κάνεις; Όπως ακολουθούσαν οι κομμουνιστές τη γραμμή του Κόμματος επί Ζαχαριάδη, έτσι υπακούουν οι Γάλλοι στον Τσίμα!
-Μπράβο στους Γάλλους που μιλάνε κι ελληνικά. Τότε γιατί είδα τον Σημίτη στην τηλεόραση που πήγε και τους μίλησε στα γαλλικά; Γιατί δεν τους μίλησε ελληνικά;
-Μωρό μου, είτε ελληνικά τους μιλούσε ο Σημίτης, είτε γαλλικά κανείς δεν επρόκειτο να καταλάβει τίποτα. Γι΄ αυτό τα είπε στα γαλλικά για να είναι σίγουρος πως δεν θα τον καταλάβουμε ούτε εμείς!
-Κι ο Παπανδρέου όμως γαλλικά τους μίλησε. Γιατί;
-Για να τους τρομοκρατήσει! Σου λέει, αν δεν ψηφίσουμε «ναι», θα ‘ρχεται αυτός εδώ ο κουλός κάθε τρεις και λίγο και θα μας μιλάει γαλλικά με προφορά τεξανής αγελάδας σε κλιμακτήριο! Κάτσε να ψηφίσω «ναι» να γλιτώσω!
-Είχε ωραίο παράστημα όμως!
-Ναι, σαν κάπελας που φοράει κοστούμι επειδή παντρεύει την κόρη του ήταν – η άσπρη ποδιά του έλειπε! Αφού κάποια στιγμή που σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα, ένας Γάλλος σοσιαλιστής μπερδεύτηκε και του είπε : «Ε, γκαρσόν, πιάσε δυο μπύρες όπως θα ‘ρχεσαι!».
-Ο Καραμανλής γιατί δεν πήγε να πείσει τους Γάλλους να ψηφίσουν «ναι»;
-Κοίτα, το καλό μ’ αυτόν είναι πως ξέρει μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις του. Έχει αυτογνωσία. Γι’ αυτό προτίμησε να πάει να δώσει οδηγίες στον Μπους.
-Θα ψηφίσει κι ο Μπους στο γαλλικό δημοψήφισμα;
-Όχι. Πάντως και δέκα Ευρώπες να ψηφίσουν, στο τέλος θα γίνει αυτό που θέλει ο Μπους. Γιατί μου τηλεφώνησες όμως;
- Α ναι! Να σου πω βρε μωρό μου, άμα δείξω στη μοδίστρα σου το φόρεμα που φορούσε η Παπαρίζου στη Γιουροβίζιον, μπορεί να μου το φτιάξει;
-Oui!
-Θα μου πηγαίνει λες;
-Non!




(Θα ήθελα να κάνω μια αφιέρωση σε όσους μου ενέπνευσαν αυτόν τον διάλογο, αλλά η ευγενική μου ανατροφή και η φυσική μου συστολή δεν μου το επιτρέπουν. Αν κάποιοι ανάμεσα σε αυτές τις γραμμές αναγνωρίσουν τους εαυτούς τους, ας μην με παρεξηγήσουν. Ούτως ή άλλως, όσοι διαβάζουν τακτικά αυτό εδώ το ιστολόγιο, γνωρίζουν πως είμαι εντελώς βλαμμένος.)

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2005

Θυμώνω, άρα υπάρχω

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Δεν ξέρω αν το επεσήμανε κάποιος. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην διαθήκη του δήλωνε πως δεν επιθυμεί να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πρώτη Σερρών, επειδή ο τόπος του δεν έχει ορίζοντα. Ο Χαρίλαος Φλωράκης θέλησε να ταφεί στον τόπο που γεννήθηκε, στο Παλιοζογλώπι, και συγκεκριμένα στον Aηλιά, για να έχει αγνάντιο. Και οι δυο είχαν εκφράσει στους δικούς τους την επιθυμία, οι τάφοι τους να είναι απλοί. Βίοι παράλληλοι κι αντίθετοι ταυτόχρονα, η επιθυμία για ορίζοντα και απλότητα, κοινή ως το τέλος.

«Ο άνθρωπος είναι ένας εκ γενετής θυμός», γράφει ο Γιώργος Χειμωνάς. Στα αρχαία ελληνικά, «θυμός» σημαίνει «ψυχή». Άρα θυμωμένος είναι ο ψυχωμένος. Θυμωμένοι γεννιόμαστε. Αργότερα κάποιοι από εμάς θα ξεθυμώσουν και κάποιοι θα θυμώσουν περισσότερο. Κάποιοι θα πεθάνουν θυμωμένοι. Σηκώνω την αριστερή μου γροθιά στον αέρα. Σηκώνεις το δεξί σου χέρι και κάνεις το σταυρό σου. Σταυρώνεις τα χέρια στο στήθος. Σηκώνω την αριστερή μου γροθιά.

Η ελληνική γλώσσα δεν σου επιτρέπει να πεις πως δεν κατάλαβες, πως δεν γνώριζες. «Εκμετάλλευση» σημαίνει πως παίρνουμε από το μετάλλευμα το μέταλλο. Το υπόλοιπο τι το κάνουμε; Το πετάμε. Ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται τον άνθρωπο. Τον ξεζουμίζει, τον στύβει. Όταν δεν έχει κάτι πια να πάρει, τον πετάει. Θυμώνω. Δεν θα ξεθυμώσω όσο συμβαίνει αυτό. Θα πεθάνω θυμωμένος. Σηκώνω την αριστερή μου γροθιά.

Άδικο είναι το μη δίκαιο. Άνθρωπος χωρίς αίσθημα δικαίου είναι κτήνος. Ανθρωπότητα χωρίς Δικαιοσύνη είναι κόλαση. Πνίγομαι όταν αδικούμαι. Όταν αδικούνται οι άλλοι άνθρωποι πνίγομαι το ίδιο και πιο πολύ. Τότε είμαι Άνθρωπος. Ο άλλος άνθρωπος είμαι εγώ. Τα παιδιά πεινάνε και πεθαίνουν. Δεν είναι τα δικά μου όμως. Λάθος – είναι όλα παιδιά μου. Ή είναι όλα παιδιά μου ή δεν έχω παιδιά. Θυμώνω μαζί μου. Θυμώνω που δεν θυμώνω πολύ. Σηκώνω την αριστερή μου γροθιά.

«Μα ο σοσιαλισμός είναι ουτοπία». «Ουτοπία» είναι ο «μη τόπος». Είναι ο τόπος που δεν υπήρξε ποτέ. Κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν θα υπάρξει στο μέλλον. «Μα εμείς δεν θα ζούμε». Συγνώμη φίλε που ο κόσμος θα συνεχίζει να υπάρχει και χωρίς εμάς. Μην το παίρνεις προσωπικά. Αν σε ακούσω, θα έπρεπε ακόμα να είμαστε στα δέντρα και στις σπηλιές. Αν σε ακούσω, οι γυναίκες είναι ακόμα σκλάβες. Ουτοπία η βαρβαρότητα; Σιγά το δίλημμα! Σηκώνω την αριστερή μου γροθιά.

Δεν έχει νόημα να θυμώνουμε μέχρι τα είκοσι. Στα είκοσι όλοι θυμωμένοι είμαστε – είναι και οι ορμόνες στη μέση βλέπεις. Μετά συνειδητοποιούμε πλήρως την αδικία, την εκμετάλλευση, την απανθρωπιά. Τη νιώθουμε στο πετσί μας και στο πετσί των συνανθρώπων μας. Και συνειδητά θυμώνουμε ή συνειδητά αδιαφορούμε. Τότε έχει αξία ο θυμός – ο συνειδητός θυμός. Φεύγεις θυμωμένος. Σηκώνω την αριστερή μου γροθιά.

Καλή αντάμωση. Ας είναι ελαφρύς ο ουρανός που μας πλακώνει.

Τετάρτη, Μαΐου 25, 2005

Έλενα Σε Αγαπάω!

Image Hosted by ImageShack.us

ΔΙΠΡΟΣΩΠΑ

Η Έλενα Παπαρίζου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Πρόσωπα» του Νίκου Χατζηνικολάου . Βέβαια η εκπομπή θα έπρεπε να λέγεται «Διπρόσωπα», γιατί ο Νίκος αποθέωσε την Έλενα, ενώ μια μέρα πριν απορούσε πως είναι δυνατόν να ασχολούνται οι άνθρωποι με τη Γιουροβίζιον και όχι με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος παρεμπιπτόντως θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην επόμενη Γιουροβίζιον που θα γίνει στα Καμένα Βούρλα, με το «Κάντο Χενεράλ» που θα ερμηνεύσει η Αννούλα Φλωρινιώτη . Ίσως ο κ. Χατζηνικολάου να έπαθε κάνα ελαφρύ εγκεφαλικό στο μεσοδιάστημα, οπότε περαστικά.


ΤΟ "ΠΑΚΕΤΟ"

Ο καλός δημοσιογράφος δεν χαρίστηκε στην Έλενα και ξεκίνησε τη συνέντευξη θέτοντας της το ερώτημα «ποιο είναι και τι περιλαμβάνει το πακέτο Παπαρίζου και τι σχέση έχει με το πακέτο Ντελόρ;». Η Έλενα χωρίς υπεκφυγές απάντησε πως είναι πρέσβειρα του ελληνικού τουρισμού και στην τελική είμαστε Ελληνάρες και όλοι οι άλλοι μας ζηλεύουν. Μετά ο Νίκος θέλησε να μάθει αν η ίδια θεωρεί την επιτυχία της μεγαλύτερη από τα Νόμπελ του Σεφέρη και του Ελύτη. Η Έλενα χωρίς να διστάσει είπε πως όχι, γιατί στην τελική ο πως τον λένε κι ο άλλος ο πως τον λένε είναι στιχουργοί, ενώ αυτή είναι τραγουδίστρια και πως στην τελική αυτήν την ερώτηση θα έπρεπε να την κάνει στη Ναταλία Γερμανού, που είναι και συνάδελφός τους στην τελική. Δήλωσε ακόμα πως θέλει να καταταγεί στον ελληνικό στρατό για να υπηρετήσει την πατρίδα, γιατί στην τελική είναι Ελληνέζα . Αυτό μάλλον εξηγεί και την υψηλή βαθμολογία που πήρε η χώρα μας από τις γειτονικές μας χώρες – χέστηκαν πάνω τους οι άνθρωποι στην πιθανότητα να υπηρετήσουν ταυτόχρονα ο Αντώνης Ρέμος με την Έλενα γιατί τότε θα αποκτούσαμε φοβερή υπεροπλία στην επιθετική γραμμή και στα χαφ με αποτέλεσμα να πλαγιοκοπούμε τους αντιπάλους από το κέντρο και να ξεκινάμε με γκολ από τα αποδυτήρια- κι έτσι την τρέλαναν στα 12άρια για να παραμείνει στο τραγούδι και να διατηρηθεί κάποια ισορροπία στη μπαρουταποθήκη που λέγεται Βαλκάνια. Η Έλενα θέλησε να διευκρινίσει πως τα ελληνικά της δεν είναι καλά, γιατί στην τελική στο σπίτι δεν μιλούσαν ελληνικά, για να μην παρεξηγηθούν οι Σουηδοί που είχαν βάλει μικρόφωνα σε όλο το σπίτι και τους παρακολουθούσαν, επειδή νόμιζαν πως η οικογένεια Παπαρίζου είναι πράκτορες της Γουατεμάλας.


Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


Σε ένα πολύ συγκινητικό στιγμιότυπο θυμήθηκε πως λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Γιουροβίζιον της τηλεφώνησαν για να της ευχηθούν καλή επιτυχία η Νάνα Μούσχουρη, ο Σάκης Ρουβάς, η Σαμπρίνα και ο Σαντάμ Χουσεΐν. Της τηλεφώνησε και ο Γιώργος Μαζωνάκης αλλά απλά είχε κάνει λάθος στο νούμερο και μόλις την άκουσε της το έκλεισε –ο Γιώργος ήθελε να πάρει τον Φιντέλ Κάστρο αλλά κρατούσε ανάποδα το κινητό. Ένα λεπτό πριν ανεβεί στη σκηνή της τηλεφώνησε και η κυρία που της καθαρίζει το σπίτι και της είπε πως είχε ξεχάσει το θερμοσίφωνα ανοικτό με αποτέλεσμα να γίνει βραχυκύκλωμα αλλά ευτυχώς έπεσε το ρελέ. Στην εκπομπή παρενέβη με τηλεγραφήματα και ταχυδρομικά περιστέρια ο Θύμιος Καρακατσάνης, που είπε πως ο Αριστοφάνης του γράφει μια νέα κωμωδία, την οποία σκοπεύει να παρουσιάσει στη μεθεπόμενη Γιουροβίζιον που θα γίνει στην Κουάλα Λουμπούρ. Η Έλενα του είπε πως είναι στο πλευρό του γιατί πρέπει να βοηθάμε τους νέους καλλιτέχνες και του συνέστησε να προσέξει ιδιαίτερα το μακιγιάζ, τα φώτα και τον ανάδρομο Ερμή.


ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Μετά η Έλενα θυμήθηκε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι, στο ελληνικό σχολείο στη Σουηδία, όταν τραγουδούσε στις εθνικές γιορτές – την 28η Οκτωβρίου έλεγε το «Παντρεμένοι κι οι δυό» και την 25η Μαρτίου το «Βρε Μελαχρινάκι». Στην εθνική γιορτή της Σουηδίας – όπου οι Σουηδοί γιορτάζουν το ζευγάρωμα των ταράνδων- η Έλενα τραγουδούσε τη «Μαντουβάλα». Τα Χριστούγεννα μαζί με τους συμμαθητές της πήγαιναν από το Γκέτεμποργκ στη Στοκχόλμη με τα πόδια για να πουν τα κάλαντα, περνώντας κάτω από τη μύτη των σιδερόφρακτων Ναζί που περιπολούσαν στα προάστια της Στοκχόλμης και γέμιζαν κουμπότρυπες όποιον προσπαθούσε να σπάσει το εμπάργκο της Κούβας. Μια φορά τους σταμάτησαν τρεις Γερμανοί, ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φραντς, που αν και ποτέ τους δεν διάβασαν Μαρξ, τους άφησαν να φύγουν, αφού βέβαια πρώτα ανάγκασαν την Έλενα να κάνει στριπτίζ υπό τους ήχους του «Φωτιά στα Σαββατόβραδα» και του «Λιλί Μαρλέν».


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΩΟΝ


Για την πολιτική η Έλενα είπε πως στην τελική δεν την απασχολεί ιδιαίτερα και δεν ξέρει αυτή από αυτά τα πράγματα, αλλά θεωρεί πως η προσπάθεια συμφιλίωσης του σοσιαλισμού με τον οικονομικό φιλελευθερισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ώθησε τα κατώτερα οικονομικά στρώματα στην απάθεια και περιμένει με αγωνία την κομμουνιστική επανίδρυση γιατί μόνο η δικτατορία του προλεταριάτου μπορεί να εκφράσει τον ελληνικό καημό, το όπα και το «δώσε παιδί μου δώσε», δίνοντας παράλληλα ώθηση στην ελληνική οικονομία, που έχει τα φόντα να πετύχει, γιατί η χώρα μας είχε την τύχη να μπει στη μεταβιομηχανική εποχή χωρίς να έχει υπάρξει βιομηχανική χώρα. Καταδίκασε επίσης την είσοδο στο ΠαΣοΚ του κ. Μάνου και του κ. Ανδριανόπουλου, που αποπροσανατόλισε τον κόσμο του κόμματος, δημιουργώντας εντυπώσεις πολιτικού οπορτουνισμού, ενώ κάλεσε παράλληλα τον κ. Αλέκο Αλαβάνο να διαλύσει τον Συνασπισμό και να μπαρκάρει σε γκαζάδικο. Κλείνοντας την μικρή αναφορά της στα πολιτικά πράγματα είπε πως η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει τη Βραζιλία σε ένα μήνα στη Γερμανία, υπό την προϋπόθεση πως ο Ότο Ρεχάγκελ θα αφήσει το αγαπημένο του 5-3-2 και θα παίξει με το σύστημα «θα ρίξω λάσο για να σε πιάσω», ενθουσιάζοντας τα λαϊκά στρώματα που μαστίζονται από την ανεργία και την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα του ΛΑΦΚΑ και του χωρισμού Μιλένας Αποστολάκη –Πολυχρόνη Συγγελίδη.


ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


Ο Νίκος Χατζηνικολάου βούρκωσε όταν η Έλενα μίλησε για τον καλλιτεχνικό χωρισμό της με τον Νίκο Παναγιωτίδη, που είχε σαν αποτέλεσμα μετά τους Beatles να διαλυθούν και οι Antique, ενώ ακούγονται φήμες και για χωρισμό των Hi-5. «Γιατί δεν τον παίρνεις ένα τηλέφωνο;» ρώτησε ο Νίκος την Έλενα κι αυτή αντί να του απαντήσει «Για κάτσε ρε φίλε, εσύ θα μου πεις τι να κάνω; Σου ‘πα εγώ να πάρεις τον Ρουσόπουλο; Δεν μας χέζεις;»», του είπε πως του τηλεφωνεί αλλά ο Νίκος δεν απαντάει, γιατί έχει πάρει τα βουνά για να βρει τον καθηγητή Λιαντίνη και την Αστέρω και το κινητό του έχει μείνει από μπαταρία.



Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Μιλώντας για την οικογένειά της, η Έλενα είπε πως τα αδέρφια της δυστυχώς δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, γιατί καταζητούνται για ληστείες και εμπόριο οργάνων, αλλά ακόμα κι αν τους δοθεί χάρη, είναι δύσκολο να έρθουν, επειδή ο αδερφός της παντρεύτηκε με μια Ταϋλανδοσουηδέζα με την οποία χώρισε, αλλά επειδή βγάζανε τα μάτια τους συχνά-πυκνά, έχουν ένα παιδάκι που δεν ξέρουν τι να το κάνουν και μέχρι να βρούνε κάποιον να τ’ αγοράσει, κάθονται και το φυλάνε με βάρδιες. Η αδερφή της από την άλλη παντρεύτηκε έναν Ιρανό, τον Αγιατολάχ Ραβανί, που είναι γλυκός άνθρωπος και δεν τη δέρνει κάθε μέρα, ενώ ένας γκέκας που είχαν φέρει από την Καρδίτσα πήγε κι ερωτεύτηκε ένα σουηδικό λυκόσκυλο και δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, γιατί στην τελική εδώ απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ σκύλων από διαφορετική ράτσα. Για τον εαυτό της η Έλενα είπε, πως στην τελική θέλει να κάνει πέντε παιδιά –αγόρια εννοούσε- που θα γίνουν μουσικό συγκρότημα, οι Παπαρίζου five, και ο μικρότερος μόλις μεγαλώσει θα κάνει μεγάλη καριέρα αλλά θα τον δικάσουν για παιδεραστία επειδή φιστίκωνε ανήλικα.


ΝΕΝΙΚΗΚΑΣ ΜΕ ΕΛΕΝΑ

Στο σημείο αυτό η θριαμβεύτρια της Γιουροβίζιον είπε πως ήρωές της είναι ο Αθανάσιος Διάκος και η Πίπη η Φακιδομύτη. Επειδή έχω μάθει να παραδέχομαι πότε κάποιος με ξεπερνάει, κι επειδή η Έλενα όντως το είπε αυτό, δηλώνω γοητευμένος, υποκλίνομαι, κάνω γονυκλισία, Tης φιλώ το χέρι και σωπαίνω. Ο Θεός να Σε έχει καλά Έλενα γιατί η γλυκύτητα Σου με έχει σκλαβώσει . Στην τελική έχουμε κι αδυναμίες.

Διάλογοι

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
-Κύριε πρωθυπουργέ, πόσο χαίρομαι που σας γνωρίζω!
-Γιατί άλλαξες φόρεμα;

Τρίτη, Μαΐου 24, 2005

Αποκλειστικό : ο τόπος διεξαγωγής της Γιουροβίζιον

Free Image Hosting at www.ImageShack.usΌπως γνωρίζετε ο επόμενος διαγωνισμός της Γιουροβίζιον θα διεξαχθεί στην Ελλάδα. Το υπουργικό συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του διατράνωσε τη βούληση της κυβέρνησης, η επιλογή του χώρου να είναι συμβολική, ώστε να παγιώσει τη Νέα Δημοκρατία στη συνείδηση του λαού ως κόμμα του μεσαίου χώρου, να προωθήσει την εθνική συμφιλίωση και βέβαια να αξιοποιήσει τη διεθνή εμπειρία. Έχει ήδη ξεκινήσει ο διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς, γίνονται συνεχείς διαβουλεύσεις κι έντονες διεργασίες με τη βάση, και μέχρι στιγμής επικρατέστερος τόπος διεξαγωγής είναι η Μακρόνησος, ενώ δεν αποκλείστηκαν και οι περιπτώσεις του Γοργοπόταμου και του Κιλελέρ . Άλλοι υποψήφιοι τόποι διεξαγωγής του διαγωνισμού, με λιγότερες όμως πιθανότητες, είναι η μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος, η μονάδα βιολογικού καθαρισμού στην Ψυτάλλεια και η χαμένη Ατλαντίδα.

Δεξίωση προς τιμήν της ελληνικής αποστολής που θριάμβευσε στο 50ο διαγωνισμό της Eurovision, παρέθεσε το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής χάρισε στην Έλενα Παπαρίζου ένα ασημένιο πιατάκι του καφέ με το εθνόσημο της Κόστα Ρίκα και την υπογραφή του. Εκ μέρους της συζύγου του, της κ. Νατάσας Παζαΐτη – η οποία βρίσκεται στο ιατρικό συνέδριο της ΝΑΣΑ που γίνεται στον Κρόνο - προσέφερε στην Έλενα ένα ασημένιο βραχιόλι με σταυρό, επειδή την έχει κόψει για πολύ θεοσεβούμενη κοπέλα, διευκρινίζοντας πως αυτό το δώρο είναι για την ονομαστική εορτή της Έλενας. Της έδωσε ακόμα μια λαμπάδα για την Ανάσταση και λεφτά για να αγοράσει παπούτσια, γιατί ο νονός της Έλενας σκοτώθηκε στη μάχη της Κρήτης και δεν μπορεί να της πάρει δώρα. Τα άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής μείνανε μπουκάλα και μάταια τον κοιτούσαν στα χέρια. Η χώρα είναι σε περίοδο λιτότητας και δεν είναι ώρες για λούσα . Ο κ. Καραμανλής, πάντα διακριτικός, είπε στο Χρήστο Δάντη πως είναι πολύ ωραία τα καινούργια μαλλιά που έβαλε, και πως μάλλον απ’ αυτά άντλησε την έμπνευση για το « My Number One». Στη Ναταλία Γερμανού εκμυστηρεύτηκε πως ήξερε τον συχωρεμένο τον πατέρα της, με αποτέλεσμα η Ναταλία να λιποθυμήσει, γιατί αφενός κανείς δεν της είχε πει πως ο πατέρας της πέθανε κι αφετέρου νόμιζε μέχρι σήμερα πως ήταν ορφανή. Στον Φωκά Ευαγγελινό, ο πρωθυπουργός είπε πως του κάνει εντύπωση το γεγονός, πως ενώ έχει αρκετά μεγάλη καράφλα, οι μόνες τρίχες που πέφτουν από το κεφάλι του είναι οι άσπρες.

Μετά το πέρας της δεξίωσης ο κ. Καραμανλής δήλωσε πως η χώρα μας θα ζητήσει τη μόνιμη διεξαγωγή του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον στην Ελλάδα. Ανακοίνωσε επίσης πως θα ζητήσει να τελείται μόνιμα στη χώρα μας το Φεστιβάλ των Καννών, το καρναβάλι του Ρίο και η Σοσιαλιστική Διεθνής . Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμα, πως ο Σταμάτης Σπανουδάκης τον διαβεβαίωσε, ότι η Μουσική είναι πατέντα των αρχαίων Ελλήνων και έχουμε τα αποκλειστικά δικαιώματα. Το υπουργικό συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να απαιτήσει η χώρα μας από όλα τα ωδεία του κόσμου να μας επιστρέψουν τις μουσικές νότες, που θα φυλαχτούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, ακριβώς δίπλα στην αίθουσα που φυλάσσονται τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Όσοι αρνηθούν να συμμορφωθούν με το αδιαμφισβήτητα δίκαιο αίτημα της χώρας μας, θα κληθούν να πληρώσουν δικαιώματα στο ΤΕΒΕ και στο ΙΚΕΑ, ενώ όσοι επιθυμούν, αντί στεφανιών, παρακαλούνται να καταθέσουν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στο «Παιδικό Χωριό SOS» και στο Συνασπισμό.

(Ελικρινής απορία : Κυρίες και κύριοι είναι απόγευμα και οι επισκέψεις στο ιστολόγιό μου έχουν φτάσει ήδη τις 300. Μπορούν κάποιοι από εσάς να κάνουν τον κόπο να μου πουν πως με ανακαλύψατε; Απλή περιέργεια. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ.)

Επέστρεψαν οι Ήρωες του Κιέβου! (Πάμε Κίεβο;)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Του Αχμέντ Πασά

(ο πιτσιρίκος είναι Έλληνας και δεν βλέπει τέτοια υποπροϊόντα)

Η Πτήση


Έφτασε το απόγευμα στην Αθήνα η Έλενα Παπαρίζου μαζί με όλη την ελληνική αποστολή που θριάμβευσε στο Κίεβο, μετά από μια περιπετειώδη πτήση που θα τους μείνει αξέχαστη. Σε όλη τη διάρκεια της πτήσης ακουγόταν το «My number one», με αποτέλεσμα πάνω από την Βενεζουέλα ο πιλότος να πάθει vertigo και να προσβληθεί από τη νόσο των δυτών. Τον πέταξαν από τη λεκάνη της τουαλέτας πάνω από το Ουλάν Μπατόρ και το αεροπλάνο ανέλαβε o Φωκάς Ευαγγελινός, που λόγω επαγγέλματος πιάνουν τα χέρια του, κι έτσι όλα πήγαν καλά. Πάνω από την Αυστραλία τελείωσαν οι σαμπάνιες, το χαβιάρι και ο πατσάς, αλλά ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλος, που είναι πολύ κιμπάρης άνθρωπος (με τα δικά μας λεφτά), έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και παρήγγειλε απέξω κινέζικο, σούσι και σουβλάκια, ενώ οι επιβάτες τον επιβράβευσαν γι’ αυτή του την πρωτοβουλία, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα. Μόλις το αεροπλάνο βρέθηκε στον εναέριο χώρο της Τανζανίας παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Αμέσως σηκώθηκαν οκτώ ελληνικά αεροσκάφη από τη βάση του Ελ Αλαμέιν για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους, και σε τέσσερις μάλιστα περιπτώσεις ενεπλάκησαν σε εικονικές αερομαχίες με τα τούρκικα μαχητικά, κάτω από τις επευφημίες των επιβατών του αεροπλάνου των θριαμβευτών, που άρχισαν να βάζουν στοιχήματα, παρόλο που τους είχε πιάσει κόψιμο από το χλαπάκιασμα. Τη λύση στη σύρραξη έδωσε η Ναταλία Γερμανού που έκανε κωλοδάκτυλα από το παράθυρο στους Τούρκους πιλότους. Αυτοί άρχισαν να της κάνουν το ίδιο και με τα δυο χέρια, με αποτέλεσμα να μείνουν ακυβέρνητα τα αεροσκάφη τους, να μη δουν το κόκκινο φανάρι και να στουκάρουν σε δυο νταλίκες με πυρομαχικά που έρχονταν από την Ανατολική Γερμανία.


Η Υποδοχή


Η υποδοχή στο αεροδρόμιο ήταν θριαμβευτική και ο υπουργός Επικρατείας κ. Ρουσόπουλος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, που τώρα όλοι οι δημοσιογράφοι θα ασχολούνται με τη ριμαδοέλενα και θα τον αφήσουν τον άνθρωπο λίγο ήσυχο με τη γυναίκα του –του ‘χουν φάει τη ζωή, του ‘χουν φάει. Στην αίθουσα VIP ο κ. Ρουσόπουλος έδωσε μια μεγάλη ανθοδέσμη στην Έλενα Παπαρίζου. με αποτέλεσμα να τα πάρει στο κρανίο ο αρραβωνιαστικός της, που νόμιζε πως ο Ρουσόπουλος ζητάει το χέρι της αρραβωνιάρας του, επειδή στη Σουηδία που έμεναν, έβλεπαν παλιές ελληνικές ταινίες, στις οποίες οι άντρες προσέφεραν λουλούδια στις γυναίκες μόνο όταν επρόκειτο να ζητήσουν το χέρι τους. Η Έλενα έδωσε άθελά της τέλος στην παρεξήγηση, λέγοντας «σε κάθε άντρα πέφτει μόνο μια γυναίκα κι εσείς έχετε κ. Ρουσόπουλε –εγώ αντροχωρίστρα δεν γίνομαι», και δήλωσε πως είναι πολύ συγκινημένη γιατί θυμήθηκε τη γιαγιά του Χρήστου Δάντη που δεν ζει για να δει τα μεγαλεία του εγγονού της. Ο Χρήστος Δάντης από τη μεριά του θυμήθηκε τη γιαγιά του Φωκά Ευαγγελινού, που πέθανε στην έξοδο του Μεσολογγίου, και ξέσπασε σε γοερά κλάματα, ενώ ο Φωκάς Ευαγγελινός θυμήθηκε ένα σκυλάκι που είχε όταν ήταν μικρός και το οποίο πέθανε από καλααζάρ ή καλάζνικοφ και έβαλε τα γέλια. Η Ναταλία Γερμανού τα πήρε στο κρανίο επειδή κανείς δεν θυμήθηκε τη γιαγιά της, που ούτε αυτή τη θυμάται, και είπε πως δεν έχει τίποτα να δηλώσει, ενώ απέδειξε πως διαθέτει βιτριολικό χιούμορ λέγοντας πως «οι δημιουργοί μιλάνε μέσα από το έργο τους (σ.σ. όντως το είπε-μάλλον με διαβάζει, γιατί χτες το έγραψα για αστείο). Η πιο συγκινητική στιγμή στο αεροδρόμιο ήταν όταν η Δάφνη Μπόκοτα έπεσε στην αγκαλιά της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου και προσπάθησε να απασφαλίσει μια ντουζίνα χειροβομβίδες, που είχε στη μέση της, αλλά στραμπούλιξε το δάκτυλό της και την πήγαν στα εξωτερικά ιατρεία του «Μητέρα» για περιτομή.


Η Περιήγηση


Στο πούλμαν που μετέφερε την ελληνική διαστημική αποστολή από το αεροδρόμιο στη ραδιομέγαιρα της Αγίας Παρασκευής, έγινε το έλα να δεις. Η Έλενα είχε κάτσει στη γαλαρία με τα αγόρια και πειράζανε τους περαστικούς, ενώ όλα τα μέλη της αποστολής τραγούδησαν το «Έχω ένα μυστικό» και το «λα, λα - λάλα ,λαλά -λάλα, λαλά –λάλα, λαλά –λαλαλαλαλά , λαλαλαλαλά ,λάαλα –λάλα –λαλά» από την ταινία «Επιχείρηση Απόλλων» με την Έλενα Ναθαναήλ. Το πούλμαν πέρασε από το χωριό της Έλενας Παπαρίζου στην Καρδίτσα της Σουηδίας, αλλά δεν σταμάτησε γιατί είχαν σπάσει τα φρένα, κι έτσι οι συμπατριώτες της Έλενας δεν μπόρεσαν να της δώσουν τα ζεμπίλια με τα αυγά και τις ντομάτες, οπότε θα αναγκαστούν τώρα να της τα στείλουν με το ΚΤΕΛ. Το πούλμαν σταμάτησε από μόνο του στο χωριό του Άγγελου Χαριστέα κι όλοι πήγαν για κατούρημα, ενώ ο πατέρας του Άγγελου πυροβολούσε συνεχώς στον αέρα με μυδραλιοβόλο . Πολύ συγκινητικές ήταν οι στιγμές που εξελίχτηκαν στο χωριό της Κατερίνας Θάνου, όταν ο παππούς της -που τα έχει εντελώς χαμένα- τραγούδησε το «My number one» στα σαρακατσανέικα, επειδή νόμισε πως η Κατερίνα βγήκε Μις Υφήλιος. Μια ακόμα πολύ συγκινητική στιγμή ήταν όταν το πούλμαν σταμάτησε στο χωριό των τριών Ρώσων χορευτών της Έλενας, που είναι λίγο έξω από το Βλαδιβοστόκ. Στο χωριό του Φωκά Ευαγγελινού δεν μπόρεσαν να φτάσουν, γιατί δεν πάει ως εκεί ο δρόμος, αλλά επιφυλάχτηκαν να πάνε άλλη φορά με αερόστατο. Η Ναταλία Γερμανού έκλαιγε σε όλη τη διαδρομή, επειδή είναι γκάγκαρη Αθηναία και δεν έχει χωριό να πάει το Πάσχα, να φάει κοκορέτσι που της αρέσει. Η αποστολή έφτασε στην Παναγιά την Εκατονταπυλιανή στην Παροικιά της Πάρου, όπου έγινε Λειτουργία με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και άνοιξε η εκατοστή Πύλη που ο η Αποκάλυψη του Ιωάννη έλεγε πως θα ανοίξει όταν η Ελλάδα κερδίσει τη Γιουροβίζιον, διαψεύδοντας τον Νοστράδαμο, τον Κοσμά τον Αιτωλό και τον Κώστα Λεφάκη. Στη συνέχεια το πούλμαν πέρασε έξω από το Εμπατή, το Παπαράτσι, το Ρομέο, το Σκυλάδικο, το Μέγαρο Μουσικής, το Αννέτα , τη Νεράιδα κι όλα τα άλλα κέντρα στα οποία τραγούδησε στο παρελθόν η Έλενα. Τα γκαρσόνια, οι λουλουδούδες και οι καθαρίστριες υποδέχτηκαν με λουλούδια τη δική τους Έλενα, που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά δεν τους ξέχασε, και παρέμεινε η απλή Έλενα, η κόρη του ψαρά από το Γκέτεμποργκ του Πειραιά που είχε μια βάρκα, τη Μανταλένα.


Η Αποθέωση


Στο προαύλιο της ΕΡΤ, χιλιάδες οπαδοί των πρωταθλητών Ευρώπης είχαν στήσει ένα τρελό γλέντι και τραγουδούσαν τον Εθνικό μας Ύμνο «My number one». Το μόνο παρατράγουδο ήταν πως τον τραγουδούσαν χορεύοντας και βαρώντας παλαμάκια, κι όχι ακίνητοι όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Τα χέρια τους πρήστηκαν από τα παλαμάκια και πονούσαν, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να χειροκροτήσουν όταν έφτασε η ελληνική αποστολή. Με την είσοδο της ελληνικής ομάδας ανακρούστηκε ο ύμνος της Γιουροβίζιον, ο ύμνος του Τσάμπιονς Λιγκ και η «Ιτιά», ενώ οι θεατές έψελναν με κατάνυξη το «Τζιοβάνι, Τζιοβάνι για πάντα στο Λιμάνι» και το «βάλε ένα γκολ να γίνει της πουτάνας». Η Ρίκα Βαγιάνη αφιέρωσε τη νίκη στον πατέρα της Γιάννη Διακογιάννη και είπε πως στον αγώνα μεταξύ της Αγγλίας και της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αγγλίας το γκολ της Γερμανίας έπρεπε να μετρήσει, γιατί η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Η Έλενα Παπαρίζου τραγούδησε το «My number one» τριάντα φορές, γιατί δεν μπορεί να τραγουδήσει άλλο τραγούδι, αφού το στόμα της δεν υπακούει κάθε φορά που προσπαθεί να πει κάποιο άλλο. Δήλωσε ακόμα πως τις επόμενες μέρες ξεκινάει διεθνή περιοδεία για να κάνει διεθνή καριέρα. Θα δώσει συναυλίες σε όλα τα στρατόπεδα και τις φυλακές της χώρας, για να καταλήξει τον Σεπτέμβρη στην Πύλη Αξιού μαζί με τον Γιάννη Φλωρινιώτη.


Η Πίκρα


Ο Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να αποθεώνονται τέτοια μουσικά υποπροϊόντα, ενώ η χώρα μας παράγει σπουδαία μουσική. Πράγματι το τραγούδι δεν φτάνει στα επίπεδα των τραγουδιών μιας Έλλης Κοκκίνου, μιας Πέγκυς Ζήνα, μιας Καίτης Γαρμπή, ενός Αντώνη Ρέμου και άρα η Έλενα Παπαρίζου μάλλον δεν θα έχει την τύχη να κληθεί στην εκπομπή «Βίοι Αγίων» του κ. Χατζηνικολάου. Αμέσως μετά, ο κ. Χατζηνικολάου έβαλε λυτούς και δεμένους να πείσουν την Έλενα να του δώσει συνέντευξη.

Ο Θανάσης Λάλας δήλωσε πως είναι ντροπή η υστερία με την Έλενα και πως ο κόσμος έπρεπε να βγει στους δρόμους και να πανηγυρίσει για το Διεθνές Βραβείο Μουσικής, που πήρε ο Μίκης Θεοδωράκης. Βγήκαμε κ. Λάλα στο δρόμο, αλλά βγήκαμε χώρια. Δεν προσέξατε πόση κίνηση είχε αυτή τη βδομάδα η Πανεπιστημίου; Ο κ. Θεοδωράκης πήρε το βραβείο επειδή έφτασε τα ογδόντα του χρόνια και του το έδωσαν διάφοροι συνομήλικοί του. Εμείς στα γενέθλια πάμε γλυκά και λουλούδια, δεν βγαίνουμε στο δρόμο. Και του χρόνου. (Την Κυριακή στο «Βηmagazino» η Έλενα Παπαρίζου θα έχει την τύχη να απαντήσει σε 100 ευρηματικές ερωτήσεις του μοναδικού Θανάση Λάλα.)

Ο Θύμιος Καρακατσάνης είπε πως είναι ντροπή να τραγουδάει η Έλενα στα αγγλικά, που δεν είναι σπουδαία γλώσσα, κι αυτό φαίνεται από το γεγονός πως ο Αριστοφάνης δεν έγραψε ποτέ στα αγγλικά. Είπε ακόμα πως η κ. Παπαρίζου πρέπει να βρει κάποιον ικανό στιχουργό να της γράψει κάτι σπουδαίο στα ελληνικά, όπως ο Αριστοφάνης έγραψε ειδικά για τον κ. Καρακατσάνη. Μετά ο κ. Καρακατσάνης πήγε να βάψει το μουστάκι του.



(Αγαπητοί αναγνώστες, δεν ξέρω ούτε ποιοι είστε, ούτε από που προέρχεστε. Μάλλον θα ανήκετε στα 5 και βάλε εκατομμύρια Αρειανών, που το Σάββατο το βράδυ μπουκάρατε στα σπίτια των Ελλήνων, που είχαν πάει σε συναυλίες κλασσικής μουσικής, και παρακολουθήσατε τη Γιουροβίζιον. Δεν ξέρετε σε τι μπελάδες έχετε βάλει τον ελληνικό λαό, που τα σιχαίνεται κάτι τέτοια υποπροϊόντα.)

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2005

Όλοι στο αεροδρόμιο!

Image Hosted by ImageShack.usΦτάνουν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα οι θριαμβευτές της Γιουροβίζιον. Σε μια σεμνή τελετή που θα γίνει στο αεροδρόμιο θα αποδοθούν τιμές στους κατακτητές της Ευρώπης. Η τελετή περιλαμβάνει απονομή του κλειδιού της πόλης των Αθηνών σε όλα τα μέλη της αποστολής από τη δήμαρχο Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Θα ακολουθήσει τετράωρη συναυλία στην πίστα του αεροδρομίου στην οποία θα συμμετέχουν οι κορυφαίοι Έλληνες τραγουδιστές, ποντιακά και κρητικά χορευτικά συγκροτήματα και το τσίρκο Medrano. Μετά το πέρας της συναυλίας το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος θα μετονομαστεί σε Ελ. Παπαρίζου. Κατόπιν τα μέλη της αποστολής θα επιβιβαστούν σε ελέφαντες και δια μέσου της Αττικής οδού (που θα μετονομαστεί σε οδό Χρήστου Δάντη), θα κατέβουν την Κηφισίας (που θα μετονομαστεί σε Ναταλίας Γερμανού) και θα φτάσουν στην Βασιλέως Κωνσταντίνου(που θα μετονομαστεί σε Φωκά Ευαγγελινού) με τελικό προορισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο (που θα μετονομαστεί σε Γερμανοευαγγελινοδαντοπαπαρίζειο). Λόγω του πλήθους που θα κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας για να αποθεώσει τους πρωταθλητές Ευρώπης, η πομπή υπολογίζεται πως θα φτάσει στο Γερμανοευαγγελινοδαντοπαπαρίζειο στάδιο σε τρεις βδομάδες.. Εκεί, σε μια σεμνή τελετή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει Αρχιστράτηγους όλα τα μέλη της αποστολής, στα οποία θα δοθεί ακόμα από μια άδεια προποτζίδικου και μια άδεια ταξί. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα βαφτίσει χριστιανούς ορθόδοξους τους τρεις Ρώσους χορευτές της Έλενας Παπαρίζου, που είναι μεν ορθόδοξοι αλλά δεν είναι βαφτισμένοι από ελληνικό χέρι. Θα ακολουθήσει τετράωρη συναυλία με την Αρχιστράτηγο Παπαρίζου στην οποία θα συμμετέχουν ακόμα η ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων με διευθυντή τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, η μαντολινάτα του Φώτη Αλέπορου, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, οι Abba και τα παιδιά από την Πάτρα. Η εκδήλωση θα κλείσει με λουλουδοπόλεμο και μαλλί της γριάς, ενώ ο ουρανός της Αθήνας θα γεμίσει από πυροτεχνήματα, μπαλόνια, λευκά περιστέρια και πυραύλους S-300.

ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΕΝΑ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
Image Hosted by ImageShack.usΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε στην Έλενα Παπαρίζου το ακόλουθο τηλεγράφημα : Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου που αποδεικνύει πως οι Έλληνες μπορούν να είναι πρώτοι στην Ευρώπη με την προϋπόθεση πως θα γεννηθούν σε καμιά πολιτισμένη χώρα του εξωτερικού και θα μείνουν εκεί μέχρι τη γαϊδουροεφηβεία. Ελπίζω το παράδειγμά σου να ωθήσει κι άλλους Έλληνες να μεταναστεύσουν για να γεννήσουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Έτσι θα ελαφρυνθεί λίγο και το ΙΚΑ, γιατί αν συνεχίσουν οι 70άρηδες να χωρίζουν τις γυναίκες τους και να παντρεύονται 25χρονες Ρουσλάνες το σύστημα θα τα παίξει. Φαντάσου Έλενα μου, πως ο γεροξεκούτης θα τα κακαρώσει κάποια στιγμή και η Ουκρανή θα παίρνει τη σύνταξη του μέχρι να φτάσει τα 115 –είναι και υπεραιωνόβιες οι άτιμες. Μου άρεσε το φόρεμά σου.


Image Hosted by ImageShack.usΟ πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού Κώστας Καραμανλής στο τηλεγράφημά του στην Έλενα Παπαρίζου αναφέρει : Μπράβο Έλενα! Είσαι και το νούμερο ένα μιλάμε! Σεμνά και ταπεινά τις καθάρισες όλες τις άλλες κι έγινες ο βασικός μέτοχος. Σε βλέπαμε μαζί με τον Μπους στην τηλεόραση και μιλάμε ο Αμερικάνος καταλάβαινε όλα τα λόγια του τραγουδιού μας. Θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια που φίλησες τον βλογιοκομμένο τον Γιούσενκο. Τρεις φορές μάλιστα! Σε θαύμασα ρε θηρίο. Δεν σιχάθηκες; Εγώ δεν τον φιλούσα με τίποτα. Αφού είναι να πάω Ουκρανία εδώ και τρεις μήνες κι όλο το αναβάλλω. Μπράβο Έλενα. Ωραία παπούτσια. Τι φάγατε μετά;

Image Hosted by ImageShack.usΑπό την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δήλωσε : Πατέρα τα έμαθες τα νέα; Η Έλενα κέρδισε τη Γιουροβίζιον. Στη Σουηδία γεννήθηκε η Έλενα μπαμπά. Θυμάσαι πως σου άρεσαν οι Σουηδέζες μπαμπάκο ; Έλενα, επειδή μπορεί να είμαστε κι αδέρφια, θέλω να σου πω ότι μαζί με την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, με την οποία επίσης μπορεί να είμαστε αδέρφια, κι άρα κι εσείς οι δύο αδερφές -να τη χαίρεσαι -αποδείξατε πως το σουηδικό μοντέλο διακυβέρνησης και η συμμετοχική δημοκρατία δουλεύει πολύ καλά. Στη Σουηδία βέβαια. Μου άρεσε πολύ το τραγούδι σου επειδή ήταν στη μητρική μου γλώσσα και το καταλάβαινα. Δεν ξεχνάω πως στη Σουηδία καθάριζα τζάμια. Αν αρρωστήσει καμιά φορά η παραδουλεύτρα σου, πάρε με τηλέφωνο να σου καθαρίσω εγώ το σπίτι. Θα μιλάμε και σουηδικά και μετά θα σου πω το «Πιστεύω» που το έμαθα πρόσφατα και μου αρέσει πολύ. Έχεις ωραίο στήθος. Μου θυμίζει τη μαμά.

Image Hosted by ImageShack.usΟ Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχάρη την Έλενα Παπαρίζου, που τον είχε επισκεφθεί στο Φανάρι, ζητώντας την ευλογία του πριν από τον διαγωνισμό με το ακόλουθο τηλεγράφημα : Αγαπητή Έλενα, σου είχα πει πως τη μέρα της γιορτής σου δεν χάνεις, που να χτυπάνε τον κώλο τους κάτω οι άλλες. Το ντύσιμό σου ήταν σεμνό και χάρηκα όταν είδα πως δεν ήσουν εντελώς ξεβράκωτη σαν τις υπόλοιπες σουρλουλούδες. Η όλη εμφάνισή σου ήταν οικολογική και πολύ φιλική με το περιβάλλον. Σε περιμένω στο Φανάρι αλλά ρίξε πρώτα κάτι πάνω σου. Μου άρεσε η σκιά σου.

Image Hosted by ImageShack.usΟ υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος, αν και χολωμένος από την απόρριψη της ιδέας του να εμφανιστούν στο διαγωνισμό οι τέσσερις χορευτές με μπλέιζερ και να υπάρχουν πάνω στη σκηνή σιντριβάνια σε σχήμα «1» και κάγκελα γύρω από την Έλενα, συνεχάρη την ελληνική αποστολή για την επιτυχία της. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως προτίθεται να βγάλει τις Καρυάτιδες και να βάλει στη θέση τους ομοιώματα της Έλενας με το δοξάρι, ενώ δεν παρέλειψε να καλέσει τους τουρίστες να ‘ρθουν να ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα και να επισκεφτούν τη Γιορτή του Κρασιού στο Δαφνί, όπου το κρασί ρέει δωρεάν. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως του άρεσαν οι πολύτιμες πέτρες στο φόρεμα της Έλενας και τη συμβουλεύει να κλειδώνει τη ντουλάπα της.

Πες τα όλα κοπελάρα μου!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Συνέντευξη και Μέθεξη


Ανταπόκριση από το Κίεβο
Του Νόαμ Τρότσκι

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, η Έλενα Παπαρίζου και η ελληνική αποστολή έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους ξένους δημοσιογράφους, ενώ οι Έλληνες δημοσιογράφοι τους υποδέχτηκαν φωνάζοντας ρυθμικά «είναι βαριά, βαριά η πούτσα του Φωκά» και «Έτσι γαμάει η Έλενα». Η Έλενα αφιέρωσε τη νίκη της και στις δυο πατρίδες της, τη Σουηδία στην οποία γεννήθηκε και τη Σουηδική Αραβία από την οποία κατάγεται και στην οποία ζει τα τελευταία χρόνια. Αποκάλυψε μάλιστα πως είναι Πόντια και αφιέρωσε τη νίκη της στους Πόντιους, τιμώντας έτσι την επέτειο της γενοκτονίας. Το επίθετό της δεν είναι Παπαρίζου αλλά Παπαρίδου και για την ακρίβεια Παπαρίδη. Στο σημείο αυτό η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου είπε πως κι αυτή είναι Πόντια, αφού το πραγματικό της όνομα δεν είναι Πασχαλίδου αλλά Κένεντι. Οι δυο γυναίκες έπεσαν κλαίγοντας η μία στην αγκαλιά της άλλης και είπαν πως θα πάνε με τα γόνατα από το Κίεβο στην Παναγία Σουμελά, για να ανάψουν μια λαμπάδα στο μπόι της Δάφνης Μπόκοτα, που μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα τυλίχτηκε με μια ελληνική σημαία κι έπεσε από την Ακρόπολη, όπως ακριβώς είχε κάνει κι ο εύζωνας Κουκίδης τη μέρα που μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα. Η Έλενα αποκάλυψε ακόμα πως το προηγούμενο βράδυ είδε στον ύπνο της την Παναγιά στο τείχος του Βερολίνου να αλλάζει ευρώ με τουρκικές λίρες και κατάλαβε πως θα κερδίσει. Η Έλενα και η Αλεξάνδρα είπαν ακόμα πως είναι παιδιά μεταναστών και γι’ αυτό «όπου κι αν ταξιδέψουν, η Ελλάδα τις πληρώνει». Σε μάλλον κακοήθη ερώτηση Αζέρου δημοσιογράφου, που υπαινίχθηκε πως η νίκη της οφείλεται στο φύλο της και στα αδιαμφισβήτητα θέλγητρά της, η Έλενα απάντησε πως «η Εύα πλάθηκε από το πλευρό του Αδάμ», αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα αφενός πως είναι θεούσα κι αφετέρου πως είναι γλωσσοπλάστης και βαδίζει στα χνάρια του Παλαμά, του Καζαντζάκη και γιατί όχι, του Ανδρέα Παπανδρέου. Ένας Πακιστανός δημοσιογράφος θέλησε να μάθει αν την έχει επηρεάσει η Μαντόνα και η Έλενα ορθά κοφτά του είπε πως είναι οπαδός της Μαντόνα, της Μπαρτσελόνα και του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στο σημείο αυτό θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι την ψήφισαν. Είπε πως μεγάλο ρόλο έπαιξαν τα δωδεκάρια της Κίνας και του Κονγκό και πως κατάλαβε πως θα είναι η νικήτρια του διαγωνισμού, μόλις πήραμε το 12άρι από την Ακτή του Ελεφαντοστού. Ένας δημοσιογράφος από το Τζιμπουτί, που ήταν ξάδερφος του Γουίλι του μαύρου θερμαστή, ρώτησε την Έλενα αν σκοπεύει να τραγουδήσει το «My number one» και σε άλλες γλώσσες. Η Έλενα τον ευχαρίστησε που της έκανε αυτήν την ερώτηση κι απάντησε πως το τραγούδι θα κυκλοφορήσει στα ποντιακά (με ακορντεόν στη θέση της λύρας) και στα σουαχίλι ενώ θα υπάρξει και μια εκτέλεση-έκπληξη στα καλιαρντά. Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο κάποια στιγμή στο μέλλον το ελληνικό τραγούδι να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά. Τελειώνοντας αφιέρωσε τη νίκη της στη γιαγιά της που πέθανε πριν τρία χρόνια. Στο σημείο αυτό έβαλε τα κλάματα, αλλά συνήρθε όταν ένας συμπατριώτης της από τη Σουηδική Αραβία, της είπε πως ακόμα κι αν ζούσε η γιαγιά της, δεν υπήρχε περίπτωση να επιβίωνε στο θέαμα της εγγονής της να κερδίζει τη Γιουροβίζιον, και θα τα κακάρωνε σκιάζοντας έτσι τους πανηγυρισμούς.


Η Ναταλία Γερμανού αφιέρωσε τη νίκη στον πατέρα της, τον Παλαιών Πατρών Γερμανό κι αρκέστηκε να πει πως «ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός, ο πρόστυχος, ο έξυπνος, ο γοητευτικός, ο τέλειος άντρας δεν είναι πουθενά, γι’ αυτό μείνε μαζί μου και μη ζητάς πολλά». Όλα τα υπόλοιπα θα τα πει μέσα από το έργο της.

Ο Χρήστος Δάντης αφιέρωσε τη νίκη στο Fame Story 4 και στον Ότο Ρεχάγκελ και είπε πως είναι περήφανος για τα νέα του μαλλιά, τα οποία παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη και τα οποία αναπτύσσονταν τόσο καιρό κάτω από ένα περουκίνι. Δεν ξέχασε να αναφερθεί στους δασκάλους του, Μότσαρτ και Καρβέλα, και να καυτηριάσει τη συμφωνία του Αλεξαντρώφ με τη Γ΄ Διεθνή.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός είπε πως αφού κατάφερε να κάνει την Καίτη Γαρμπή να χορέψει, μπορεί να χορογραφήσει και κουτσό νάνο με οκτώ εγκεφαλικά, και άρα η συνεργασία του με την Έλενα ήταν παιχνιδάκι. Ευχαρίστησε τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, γιατί έτσι βρέθηκαν στην Ελλάδα οι Ρώσοι χορευτές που πλαισίωναν την Έλενα. «Αν δεν ήταν ο Γκορμπατσόφ», είπε ο κ. Ευαγγελινός, «οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πατούσαν ποτέ τη σκηνή της Γιουροβίζιον και θα χαραμίζονταν στα Μπολσόι».


(Θέλω να αφιερώσω αυτό το βλακώδες κείμενο σε όλους αυτούς τους ξινισμένους τύπους που βλέπω κι ακούω δεξιά κι αριστερά και οι οποίοι δεν μπορούν να χαρούν και να διασκεδάσουν με τίποτα. Προφανώς ζουν όλοι στο εξωτερικό, γιατί το ποσοστό τηλεθέασης του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον, μάλλον αποκλείει το ενδεχόμενο να διαμένουν στην Ελλάδα. Τους εύχομαι να χαρούν πραγματικά κάποια στιγμή στη ζωή τους, έστω και με μια σαχλαμάρα. Παιδιά, άντε με το καλό να αναλύσετε και τις Απόκριες. Ανάλυση-Παράλυση.)

Κυριακή, Μαΐου 22, 2005

THE ORANGE EUROVISION

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


ΤΗΕ (ORANGE) REVOLUTION WAS TELEVISED!
ORANGE EUROVISION WAS TELEVISED TOO!

Ανταπόκριση από το Κίεβο
Του Νόαμ Τρότσκι


Το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού διαγωνισμού της Γιουροβίζιον ήταν το πορτοκαλί χρώμα που κυριάρχησε τόσο στην ενδυματολογία των τραγουδιστών και των χορευτών, όσο και στους σκηνικούς φωτισμούς. Η πορτοκαλί ουκρανική επανάσταση ενέπνευσε τους σχεδιαστές ρούχων και τους φωτιστές, που μας πήγαν πίσω στις μέρες εκείνες, που ένα μεγάλο μέρος του ουκρανικού λαού βγήκε εντελώς αυθόρμητα στους δρόμους, κρατώντας πορτοκαλί σημαίες που εντελώς συμπτωματικά είχαν το ίδιο μέγεθος. Όλοι έχουμε στο σπίτι μας μια πορτοκαλί σημαία πενήντα επί εξήντα εκατοστά για μια ώρα ανάγκης, έτσι δεν είναι; Στο διαγωνισμό κυριάρχησαν επίσης τα σιδερένια βαρέλια και μια γενικότερη industrial διάθεση στα επί σκηνής αξεσουάρ, με σαφείς αναφορές στη βιομηχανική επανάσταση, που έκανε την όλη εκδήλωση να μοιάζει με αποκριάτικο θεματικό πάρτι. Ο επόμενος διαγωνισμός θα έχει θέμα τη δουλεία κι ο μεθεπόμενος τις Σταυροφορίες και την άλωση της Πόλης.


ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ (τα λιμά της Ευρώπης)

Πάγωσε η Τσιμινιέρα

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ουγγαρία, ανάγκασε την όμορφη τραγουδίστριά της να εμφανιστεί με παντελόνι που είχε μόνο ένα μπατζάκι προκαλώντας τη συμπάθεια των θεατών που έκαναν στα γρήγορα έναν έρανο και μάζεψαν το συμβολικό ποσό των 20 εκ. ευρώ τα οποία παρέδωσαν στην Ουγγαρέζα τραγουδίστρια. Η Κιάρα από τη Μάλτα εντυπωσίασε το κοινό με τη φωνή της. Αν έκλεινες τα μάτια, νόμιζες πως τραγουδούσε ο Ντέμης Ρούσσος. Όταν τα άνοιγες διαπίστωνες πως όντως τραγουδούσε ο Ντέμης ο οποίος είχε κάνει λίφτινγκ και εμφύτευση μαλλιών, αλλά είχε κάνει ριζική αποτρίχωση σε όλο το υπόλοιπο σώμα –τουλάχιστον στο μέρος του σώματος που ήταν ακάλυπτο. Το τραγούδι ήταν πολύ ωραίο αλλά η απειλή της τραγουδίστριας πως θα γίνει ο άγγελος μας (I’ll be your angel) έσκιαξε το κοινό. Η Ρουμανία έκλεψε την παράσταση με την σκηνική παρουσία της που περιείχε σιδερένια βαρέλια, τόρνους, αλυσοπρίονα, χορτοκοπτικά μηχανήματα, σφυροδρέπανα και διάφορα άλλα τζετζερέδια. Η άρνηση των διοργανωτών να επιτρέψουν στους Ρουμάνους να ανεβάσουν στη σκηνή μπουλντόζες, μπετονιέρες και τρακτέρ κρίνεται ύποπτη και χαντάκωσε τελικά το τραγούδι. Μεγάλη εντύπωση στους Ευρωπαίους προκάλεσε ο τραγουδιστής του νορβηγικού συγκροτήματος, αλλά οι Έλληνες θεατές δεν μάσησαν, αφού αναγνώρισαν στο πρόσωπό του την Πωλίνα μεταμφιεσμένη σε Νορβηγό ρόκερ. Και οι Τούρκοι νόμιζαν πως οι Ουκρανοί είχαν Απόκριες, κι έτσι μεταμφιέστηκαν σε Ινδούς από ταινία του '50. Η εμφάνιση της Μολδαβίας ήταν πραγματικά ξεχωριστή, αφού το ροκ συγκρότημα πλαισιωνόταν από μια συμπαθητική γιαγιά που καθόταν σε μια κουνιστή πολυθρόνα και κοπάναγε ένα τύμπανο. Η ελληνική αποστολή θορυβήθηκε από την απήχηση της Μολδαβής γιαγιάς στο κοινό και προς στιγμή σκέφτηκαν να ανεβάσουν στη σκηνή ένα ΚΑΠΗ από την Κοζάνη που είχε έρθει εκδρομή στο Κίεβο, ενώ δεν έλειψαν κι αυτοί που ήθελαν να μακιγιάρουν έντεχνα την Έλενα Παπαρίζου, ώστε να μοιάζει με τη Γεωργία Βασιλειάδου στο «Η κυρά μας η μαμή». Τελικά πρυτάνευσε η λογική κι απλά αποφασίστηκε η χώρα μας του χρόνου να εκπροσωπηθεί από την κυρά της Ρω.


Ισπανική

Η Αλβανίδα τραγουδίστρια ήταν πολύ όμορφη, αλλά δεν βοηθήθηκε από το τραγούδι. Στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως δεν θα έλεγε «όχι» σε μια πρόταση από το Χόλιγουντ, οπότε μη νιώσετε καμιά έκπληξη άμα τη δείτε το καλοκαίρι λουλουδού στο Ρομέο. Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από καθρέφτες και βαρέλια που πλαισιώνονταν από τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και την Ελίνα Κωνσταντοπούλου. Τα βαρέλια προέρχονταν από την κατεχόμενη Κύπρο για να τιμηθεί η μνήμη των 1619 αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, ενώ οι καθρέφτες από την ελεύθερη Κύπρο, απ΄ όπου όπως είναι γνωστό έχουν αποσυρθεί όλοι οι καθρέφτες εδώ κι αρκετά χρόνια . Το κυπριακό τραγούδι «Έλα-έλα» αποθεώθηκε από το κοινό και ο λόγος που δεν ψηφίστηκε ιδιαίτερα, ήταν αφενός επειδή ήταν κλεμμένο από το «Έλα-έλα πουτάνα Μαρινέλα» που τραγουδούσαν εν χορώ τα παόκια κάθε φορά που η μεγάλη μας τραγουδίστρια προσερχόταν στο Παλέ ντε Σπορ για να παρακολουθήσει τα ντέρμπι ΠΑΟΚ- Άρη, κι αφετέρου επειδή το κοινό δεν μπορούσε να αποφασίσει ποιανού τα φρύδια ήταν πιο καλά βγαλμένα : της Ελίνας ή του Κωνσταντίνου; Να διευκρινίσουμε σε αυτό το σημείο πως οι Παοκτσήδες τραγουδάνε καλύτερα. Οι τρεις Ισπανίδες που εκπροσώπησαν τη χώρα τους, εμφανίστηκαν με αβυσσαλέα ντεκολτέ, που εξηγούσαν με τον πιο παραστατικό τρόπο το λόγο που η παλινδρομική κίνηση του φαλλού ανάμεσα στα γυναικεία στήθη με τελικό σκοπό την εκσπερμάτιση, ονομάζεται «ισπανική». Το Ισραήλ αρνείται να φύγει από τα παλαιστινιακά εδάφη και καταδικάζεται να συμμετέχει στη Γιουροβίζιον μέχρι να αποσύρει τα στρατεύματά του, ενώ η εμφάνιση της Σερβίας-Μαυροβούνιο δικαιολόγησε έστω και καθυστερημένα τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς του ’98.


Τσόντα Κι Επανάσταση


Οι Ουκρανοί συμμετείχαν με το τραγούδι-ύμνο της πορτοκαλί επανάστασης κι έτσι καταλάβαμε γιατί πέτυχε η επανάσταση : οι του καθεστώτος δεν άντεχαν να ακούν άλλο αυτό το τραγούδι και το έβαλαν στα πόδια. Ο καραφλός τραγουδιστής του ουκρανικού συγκροτήματος, που πριν από την επανάσταση είχε μαλλί αφάνα, φορούσε τι σερτ με τη γνωστή φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα που καράφλιαζε όσο περνούσε η ώρα. Βεβαιωθήκαμε επίσης πως ο Τσε Γκεβάρα δεν ζει, όπως πιστεύουν μερικοί, ούτε πρόκειται να αναστηθεί, όπως πιστεύουν μερικοί άλλοι, αφού αν ήταν να συμβεί κάτι από αυτά τα δυο, θα συνέβαινε την ώρα που ακουγόταν το ουκρανικό τραγούδι. Η γερμανίδα τραγουδίστρια ήταν τίμια και μας προέτρεψε να πάμε να κρυφτούμε (Run and hide), ενώ ο Κροάτης τραγουδιστής μας διαβεβαίωσε πως «οι λύκοι πεθαίνουν μόνοι τους». Το λόγο που πεθαίνουν οι λύκοι τον καταλάβαμε, αφού ακούσαμε ολόκληρο το τραγούδι της Κροατίας. Η Ρωσία συμμετείχε με ένα παραδοσιακό ροκ κάντρι άσμα από τη Σιβηρία που έκανε πολλούς να σκεφτούν πως ίσως τελικά ο Στάλιν να μην είχε και τόσο άδικο για τις εκτοπίσεις. Οι τρεις κατάξανθες πιτσιρίκες από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως οι Σουηδοί στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή δεν σνομπάρουν τα ντόπια θηλυκά, ενώ η μια από τις τραγουδίστριες ήταν φτυστή με την Agnetha των Abba και χρειάστηκε να δείξει η κάμερα τον ποπό της για να καταλάβουμε πως δεν ήταν η Agnetha. Τα τρία κορίτσια δέχτηκαν πρόταση από αμερικανό παραγωγό ταινιών για να πρωταγωνιστήσουν στην ερωτικού περιεχομένου ταινία «Υγρά θρανία». Θα υποδύονται τις τρίδυμες αδελφές που πάνε στο ίδιο σχολείο. Η ταινία ξεκινάει με τη μια απ΄ αυτές να προσποιείται την άρρωστη για να μείνει μόνη στο σπίτι και να πηδηχτεί με τον κηπουρό. Τη μέρα εκείνη όμως ένας συμμαθητής τους μπουκάρει στο σχολείο με ένα μπαζούκας και καθαρίζει 35 δάσκαλους κι εξήντα μαθητάδες, με αποτέλεσμα οι άλλες δυο αδερφές να έχουν κενό τις τελευταίες πέντε ώρες. Αντί να πάνε να πιουν κάνα καφέ, γυρνάνε στο σπίτι και βρίσκουν την αδελφή τους και τον κηπουρό καβάλα . Αυτό τις κάνει έξαλλες κι έτσι πετάνε τα ρούχα τους και πηδάνε κι αυτές στο κρεβάτι, το οποίο δεν αντέχει τέσσερα άτομα και σπάει καταπλακώνοντας τη γερμανίδα οικονόμο που είχε κρυφτεί από κάτω γιατί γούσταρε να ακούει. Ο κηπουρός αποφασίζει να την τιμωρήσει παραδειγματικά, αλλά μη σας πω κι όλη την ταινία, για να την ευχαριστηθείτε όταν θα παιχτεί στις αίθουσες.


The War Is Not Over


Η Ελβετίδα τραγουδίστρια ήταν επίσης τίμια και ρωτούσε συνεχώς «γιατί δεν με σκοτώσατε;» («why didn’t you kill me), ενώ δυο τρελά ξανθά αγόρια από τη Λετονία, που ανά πάσα στιγμή είχες την εντύπωση πως θα φιληθούν στο στόμα, μας τραγούδησαν πως «ο πόλεμος δεν τελείωσε» («The war is not over»), αλλά όλοι μας είχαμε ήδη αντιληφθεί πως όσο αυτοί οι δυο θα τραγουδάνε δεν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη στη Γη. Η συμμετοχή της Γαλλίας ήταν η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς, όχι τόσο γιατί το τραγούδι ήταν στα γαλλικά, αλλά γιατί τόσο η τραγουδίστρια όσο και οι χορευτές δεν φορούσαν ούτε ένα πορτοκαλί ρούχο ή αξεσουάρ. Βέβαια η Γαλλία εμφανίστηκε τελευταία και οι θεατές είχαν δει τόσο πολύ πορτοκαλί, που απλά νόμισαν πως είχαν πάθει αχρωματοψία.


(Θα ακολουθήσει εκτενές αφιέρωμα στην Έλενα Παπαρίζου που θα περιλαμβάνει τη συνέντευξη Τύπου, τις δηλώσεις των συντελεστών, τις δηλώσεις των πολιτικών καθώς και λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν στα παρασκήνια. Επίσης θα μάθετε λεπτομέρειες για την αυριανή υποδοχή της Έλενας στην πατρίδα.)

(Παρακαλούνται οι κυρίες και οι κύριοι που μεταφέρουν κείμενα από το παρόν ιστολόγιον στα διάφορα φόρουμ και στις δικές τους σελίδες να αναφέρουν την πηγή τους. Εκφράζω αυτήν την επιθυμία, όχι από ματαιοδοξία και ιδιοτέλεια, αλλά θέλοντας να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση να εξηγείτε στους γνωστούς και τους φίλους σας πως δεν έχετε γράψει εσείς αυτές τις αηδίες. Ευχαριστώ. Επίσης παρακαλώ όσους παλιούς μου φίλους μου στέλνουν mail γράφοντας στο θέμα διάφορα του τύπου, "κοίτα μαλάκα κάτι γελοιογραφίες που βρήκα" και "διάβασε μαλάκα αυτό το κείμενο να κάνεις καινούριο συκώτι", να με συγχωρέσουν που δεν γελώ με αυτά που γράφω. Σας ζητώ συγνώμη που σας είχα αποκρύψει αυτή τη φαιδρή πλευρά του εαυτού μου και λυπάμαι πολύ για την απογοήτευση που νιώθετε.)

Σάββατο, Μαΐου 21, 2005

Hellas United

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
You’re my lover undercover
Του σπαθιού την τρομερή,
You’re delicious so capricious
Που με βία μετρά τη γη.

You’re a fire and desire
Των Ελλήνων τα ιερά,
You’re addiction my conviction
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή, Μαΐου 20, 2005

EUROVISION! ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΛΒΑΝΙΑ!

Free Image Hosting at www.ImageShack.usΑυτό το eXTReMe Tracking που έχω κοτσάρει στο ιστολόγιό μου είναι ωραίο μαραφέτι και με βοήθησε να αντιληφθώ ότι με διαβάζουν άνθρωποι από την Αυστρία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Βρετανία ουάν πόιντ, το Λουξεμβούργο τγουά πουάν και άλλες ευρωπαϊκές, κι όχι μόνο, χώρες. Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι διαβάζουν τα κείμενά μου πανευρωπαϊκά. Μπορεί να είναι ένας επισκέπτης ανά χώρα. Ένας στην Αυστρία, ένας στην Ολλανδία και πάει λέγοντας. Επειδή ξέρω όμως πόσο τσιγκούνηδες είναι αυτοί οι Ευρωπαίοι, ποιος μου λέει εμένα πως δεν «μπαίνει» στο διαδίκτυο ένας Βέλγος και πίσω του στην ουρά δεν περιμένει όλο το Βέλγιο για να με διαβάσει; Δέκα εκατομμύρια Βέλγοι διαβάζουν «πιτσιρίκο» κάθε μέρα από έναν υπολογιστή! Να τον δω τον μάγκα που έχει το pc, όταν θα του έρθει ο λογαριασμός τηλεφώνου! Μη μου φέρετε σαν πρόσκομμα τη γλώσσα – η τεχνολογία σήμερα κάνει θαύματα. Άλλωστε ο «πιτσιρίκος» δεν διαβάζεται- νιώθεται.

Αφού στείλω τους χαιρετισμούς μου σε όλη την Οικουμένη, αλλά και στο Σύμπαν, θέλω να εκμεταλλευτώ τη δημοφιλία μου και να απευθυνθώ στην παγκόσμια, αλλά κυρίως στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Σας προτρέπω να ψηφίσετε μαζικά την Αλβανία στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Έτσι θα γράψετε εσείς την Ιστορία και θα καθορίσετε εσείς τις εξελίξεις. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις παρενέργειες μιας πιθανής νίκης της γειτονικής χώρας.

Θες να γράψεις Ιστορία; Ψήφισε Αλβανία!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Αμέσως μετά το πέρας του διαγωνισμού χιλιάδες Αλβανοί θα ξεχυθούν στους δρόμους τους Αθήνας για να πανηγυρίσουν τη νίκη της χώρας τους στο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Ευρώπης. Χιλιάδες εθνικά ταπεινωμένοι Έλληνες θα βγουν στους δρόμους για να απαντήσουν στην πρωτοφανή αλβανική πρόκληση. Θα σπάσουν αλβανικά κεφάλια, θα μαχαιρώσουν αλβανικά κορμιά και θα θωπεύσουν με λαγνεία καυλοπυρέσσουσες νεανίδες από την Αλβανία, ενώ καλλίπυγα και φιλήδονα κοράσια εκ της ίδίας χώρας, μάταια θα τρίβουν τις υπερμεγέθεις θηλές τους προσπαθώντας να κρύψουν την ερωτική έξαψη και διέγερση, που τους προκαλούν οι παθιασμένες αυτές σκηνές -αυτό το τελευταίο ήταν άσχετο, αλλά άνθρωπος είμαι, παρασύρθηκα. Θα πιάνουν δεκαπέντε Έλληνες έναν Αλβανό και θα τον υποχρεώνουν να τραγουδήσει το ελληνικό (ο Θεός να το κάνει) τραγούδι «My number one» από την καλή κι απ’ την ανάποδη. Καλώ όλους τους Αλβανούς που θα θελήσουν να πανηγυρίσουν τη νίκη της χώρας τους να μάθουν απέξω κι ανακατωτά τους στίχους της ελληνικής συμμετοχής για να μην έχουν περαιτέρω προβλήματα. «If you say you don’t know it, we‘ll be vicious». Οι μουγκοί Αλβανοί να μείνουν σπίτια τους. Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι από την Ευρώπη, όταν θα βλέπετε την επόμενη μέρα στις ειδήσεις αυτές τις μοναδικές εικόνες εθνικής παλιγγενεσίας στην Ελλάδα, θα ξέρετε πως έχετε συμβάλει κι εσείς. Δημιουργήστε εσείς τις ειδήσεις! Ψηφίστε Αλβανία και γράψτε Ιστορία!

Είσαι ανθρωπιστής; Ψήφισε Αλβανία!


Image Hosted by ImageShack.us
Αν τώρα ανάμεσά σας υπάρχουν και τίποτα ευαίσθητοι ανθρωπιστές, μην ανησυχείτε –έχω και για εσάς άλλοθι για να ψηφίσετε την Αλβανία. Ως γνωστόν οι υποδομές στη γειτονική χώρα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αν οι Αλβανοί κερδίσουν τον διαγωνισμό θα αναγκαστούν να φτιάξουν ένα μεγάλο θέατρο για να φιλοξενήσουν τον επόμενο διαγωνισμό που παραδοσιακά διεξάγεται στη νικήτρια χώρα. Άρα κυρίες και κύριοι ψηφίζοντας Αλβανία συμβάλλετε στον εκσυγχρονισμό της.

Είσαι Έλληνας; Απόδειξέ το –Ψήφισε Αλβανία!


Image Hosted by ImageShack.us
Βέβαια και οι «δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ Αλβανέ-Αλβανέ» έχουν τους λόγους τους να ψηφίσουν Αλβανία. Το κόστος της διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι τεράστιο κι άρα θα οδηγήσει την Αλβανία στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Αφήστε που για ένα χρόνο θα έχουν φύγει όλοι οι Αλβανοί από την Ελλάδα, αφού θα είναι στην Αλβανία και θα κτίζουν, θα φτιάχνουν δρόμους, αεροδρόμια και γέφυρες . Επί ένα χρόνο λοιπόν, θα είναι μόνοι και καθαροί οι Ελληνάρες μεταξύ τους. Μόλις τελειώσει ο διαγωνισμός στην Αλβανία, μπορούνε κάλλιστα να πάνε στα σύνορα και όπως θα επιστρέφουν οι Αλβανοί στην Ελλάδα, να τους τουφεκάνε.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, η Ευρώπη ψηφίζει Αλβανία! Ο πιτσιρίκος αποφάσισε!

(Η χαριτόβρυτος δεσποσύνη που εικονίζεται στις ανωτέρω φωτογραφίες δεν είναι άλλη από τη Ledina Çelo, την Αλβανή τραγουδίστρια που εκπροσωπεί τη χώρα της στη Γιουροβίζιον με το τραγούδι "I'll go tomorrow". Όπως θα διαπιστώσατε είναι πολύ όμορφη και λυπάμαι που η περιορισμένη γνώση μου στην αλβανική γλώσσα δεν με βοηθάει στη μετάφραση του τίτλου του τραγουδιού.)


(Επειδή ανάμεσα στα 400 εκ. Ευρωπαίων που με διαβάζουν καθημερινά, δεν μπορεί, θα υπάρχουν και κάνα δυό ηλίθιοι, να διευκρινίσω για πολλοστή φορά, πως το παρόν ιστολόγιον είναι σατιρικόν.)

Τεμαχίζοντας την Έλενα

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ανταπόκριση από το Κίεβο
του Νόαμ Τρότσκι



Η Αντίστροφη Μέτρηση

Η Έλενα Παπαρίζου βρίσκεται ήδη στο Κίεβο της Ουκρανίας, και μάλιστα χτες το πρωί έδωσε την πρώτη της συνέντευξη σε Σουηδούς δημοσιογράφους. Το μόνο που διέρρευσε από τη συνέντευξη ήταν πως οι Σουηδοί εκμυστηρεύτηκαν στην Έλενα, ότι η Νατάσα Παζαΐτη είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το φετινό Νόμπελ Ιατρικής. Το απόγευμα της Δευτέρας η Έλενα πάτησε για πρώτη φορά το γρασίδι του Palats Sportu, μαζί με το μπαλέτο των τεσσάρων χορευτών και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Φωκά Ευαγγελινού, έκανε ελαφριά προπόνηση, ξεμούδιασμα κι ασκήσεις με μπάλα (έπαιξαν ποδοβόλεϊ, το κορόιδο και τα μήλα) Η Έλενα έχει ένα πρόβλημα με τον μηνίσκο της από παλιό τραυματισμό στο Διογένης Palace (είχε πατήσει μια γαρδένια κι έκανε τριπλό άξελ με φλιπ-φλοπ πριν πέσει πάνω στο κεφάλι ενός άτυχου ουρολόγου που σαλιάριζε με τη γραμματέα του), αλλά θα παίξει ακόμα και με ένεση αν χρειαστεί, όπως μας διαβεβαίωσε ο Χρήστος Τζέκος. Η χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού ήταν στο γνωστό μοτίβο «γύρω-γύρω όλοι στη μέση η τραγουδιάρα», αλλά εντυπωσίασε τους Ουκρανούς θεατές που δεν είχαν ξαναδεί Έλληνες, κι ένιωσαν έκπληξη όταν διαπίστωσαν πως δεν έχουμε ουρές και λέπια. Το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής έχει τον τίτλο «My number one». Η μουσική είναι εμπνευσμένη από τα Ορφικά Μυστήρια με αισθαντικές πινελιές μογγολικής τζαζ, ενώ ο στίχος παραπέμπει ευθέως στη «Μήδεια» του Ευριπίδη και στον αέναο χορό του σημαίνοντος και του σημαινόμενου. Το ελληνικό κοινό θα εκπλαγεί ευχάριστα στο άκουσμα του τραγουδιού, καθώς το Σάββατο στον τελικό το τραγούδι θα ακουστεί σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επαινέσουμε τους υπεύθυνους της ελληνικής συμμετοχής που απαγόρεψαν να παιχτεί το «My number one» από τα ραδιόφωνα, για να μην το βαρεθεί ο κόσμος, κι έτσι θ’ ακουστεί φρέσκο κι όχι μπαγιατούρα. Ο σφραγισμένος φάκελος με τη μουσική και τους στίχους άνοιξε μόλις χθες το μεσημέρι και η Έλενα δίνει πραγματικό αγώνα δρόμου για να μάθει τα λόγια.


Συνέντευξη Τύπου

Το απόγευμα στη συνέντευξη Τύπου, η Έλενα είπε πως δεν αισθάνεται φαβορί. όπως υποστηρίζει ο προπονητής των γηπεδούχων, και περιμένει μεγάλη υποστήριξη από τους Έλληνες οπαδούς, αλλά τους παρακαλεί να είναι κόσμιοι για να μην τιμωρηθεί η ομάδα μας. Πρόσθεσε ακόμα πως ζει με ενθουσιασμό αυτή την εμπειρία και το βράδυ του τελικού θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό, ως πρέσβειρα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στην μαμά της και της ζήτησε να μην ξεχάσει να της γράφει στο βίντεο όλα τα επεισόδια της «Βέρας στο δεξί». Τελειώνοντας είπε πως αγαπάει τα παιδιά και το μουσακά και δεν έχει σημασία ποιος θα σκοράρει, αρκεί να κερδίσει η ομάδα μας.


Η Μεγάλη Ανατροπή

Αμέσως μετά η ομάδα μας αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση και χάθηκε μέσα στη νύχτα. Τους ακολουθήσαμε με τη βοήθεια ενός πρώην πράκτορα της KGB, του Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν ήταν δύσκολο, γιατί κάποιος από την αποστολή πρέπει να ήταν τραυματισμένος και οι μικρές αιμάτινες κηλίδες διαγράφονταν καθαρά πάνω στο κατάλευκο χιόνι της ουκρανικής στέπας. Η ομάδα μας κατέληξε σε ένα κλειστό εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας κι εκεί τους χάσαμε ξαφνικά από μπροστά μας. Ο Βλαντιμίρ άνοιξε τον πυρηνικό αντιδραστήρα και βρεθήκαμε στις κατακόμβες της Αγίας Αικατερίνης περνώντας μέσα από τους υπονόμους του Μεγάλου Πέτρου. Εκεί χάσαμε για λίγο τα χνάρια τους γιατί το αίμα δεν φαινόταν μέσα στα σκατόνερα, αλλά ευτυχώς συναντήσαμε εντελώς τυχαία τον Ολέγκ Μπλαχίν που μας έδειξε προς τα πού πήγαν. Εκεί, σε μια σπηλιά ολυμπιακών διαστάσεων, ξεδιπλώθηκε μπροστά μας το μεγαλοφυές σχέδιο που εξύφανε η ελληνική πανουργία.


Τα Λερωμένα Ρούχα της Έλενας


Κυρίες και κύριοι η Έλενα έχει τα ρούχα της. Τώρα ξέρετε σε ποιον ανήκε το αίμα που μας οδήγησε στη σπηλιά. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα σε μια οποιαδήποτε άλλη γυναίκα αλλά η Έλενα πάσχει από μια σπάνια ασθένεια κι έτσι η έμμηνος ρύση της κρατάει τέσσερις μήνες, ενώ το σκοτωμένο αίμα τρέχει ποτάμι από τον κόλπο της. Μπροστά στον κίνδυνο να πλημμυρίσει με αίματα η σκηνή την ώρα που θα ακούγεται το ελληνικό τραγούδι, ο Φωκάς Ευαγγελινός συνέλαβε μια ειδική χορογραφία για γυναίκα με περίοδο. Όσα είδαμε στην απογευματινή πρόβα ήταν στάχτη στα μάτια των αντιπάλων μας. Στην πραγματικότητα η Έλενα θα τραγουδήσει όλο το τραγούδι κάνοντας την κατακόρυφο έχοντας ένα σφιχτό ταμπόν στον κόλπο της, ενώ οι δυο από τους τέσσερις χορευτές θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να την συγκρατήσουν αν πάει να αναποδογυρίσει. Η Έλενα έμαθε να χορεύει με τα χέρια, παίρνοντας ταχύρυθμα μαθήματα από έναν Γιαπωνέζο θηριοδαμαστή, που εκπαίδευε γορίλες στο τσίρκο του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Για να υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση στη σκηνή, οι άλλοι δυο χορευτές μας θα είναι ο Ιωάννης Μελισσανίδης και ο Δημοσθένης Ταμπάκος. Ο Ιωάννης θα κάνει ανάποδες κωλοτούμπες γύρω από την ανάποδη Έλενα, σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού, σε μια προσπάθεια να καλυφτεί επάξια το κενό του Σάκη Ρουβά, ενώ ο Δημοσθένης θα κάνει την άσκηση «Ταμπάκος» στους «πέντε κρίκους ένα τάλιρο» και μετά θα κάνει άλματα «Τσουκαχάρα» με βαθμό δυσκολίας τρεις κι εξήντα. Στο τέλος του τραγουδιού η Έλενα θα κάνει ανάποδο σπαγγάτο βγάζοντας το ταμπόν και οι δυο γυμναστές θα ισορροπήσουν πάνω στα μπούτια της, ενώ το απελευθερωμένο αίμα θα τους περιλούζει από την κορφή ως τα νύχια, βάφοντας κόκκινες τις λευκές φόρμες τους. Το θέαμα είναι συγκλονιστικό, αφού οι ισορροπίες είναι πολύ ευαίσθητες, κι όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Ο Φωκάς Ευαγγελινός μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία μας, μας πλησίασε και μας δήλωσε συγκινημένος πως πρώτη φορά στη ζωή του κάνει χορογραφία για γυναίκα με πολύ αίμα στην περίοδό της και είναι ενθουσιασμένος, γιατί ήταν το κρυφό του όνειρο. Το καλοκαίρι θα χορογραφήσει τον «Ζορμπά» για την Όπερα της Πεντάρας με πρωταγωνιστές ένα ιπτάμενο δελφίνι κι ένα τελεφερίκ. Η Έλενα για ευνόητους λόγους δεν μπόρεσε να μας μιλήσει κι έτσι αρκεστήκαμε σε μια δήλωση του Ιωάννη Μελισσανίδη, που μας ξεκαθάρισε πως είναι από τη Θεσσαλονίκη, που είναι πρωτεύουσα της Μακεδονίας, και η Μακεδονία είναι ελληνική. Ολέ!

Υψηλοί κοινωνικοπολιτικοί στοχασμοί

Χιπ Χούπης

Οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ είναι βέβαιοι, πως η παραίτηση του κ. Χούπη από τη θέση του διευθυντή του γραφείου τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, δεν θα είναι η μόνη παραίτηση υψηλόβαθμου υπαλλήλου της κυβέρνησης – θα ακολουθήσουν κι άλλες, ακόμα και στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια. Αν πραγματικά συμβεί αυτό, δίνεται μια χρυσή ευκαιρία στην κυβέρνηση : να αντικαθιστά τους παραιτηθέντες υπουργούς και διευθυντές με τους προκατόχούς τους που προέρχονται από το ΠαΣοΚ. Έτσι θα επιτευχθεί διπλός στόχος : αφενός τα πράγματα θα πάνε λιγάκι καλύτερα για όλους μας, κι αφετέρου η κυβέρνηση θα μπορεί να συνεχίσει να επικαλείται το «διεφθαρμένο καθεστώς του ΠαΣοΚ» για την τραγική κατάσταση της χώρας. Σατανικό ε;

Πέντε γελοιογραφίες σε ένα σχόλιο

Μετά από τις κακοήθειες (είμαι βέβαιος) που ακούστηκαν και γράφτηκαν περί ταχύρυθμης κι άρα ανεπαρκούς ιατρικής εκπαίδευσης της κ. Νατάσας Καραμανλή, αναρωτιέμαι ποια θα είναι η ψυχολογία των ασθενών της, όταν θα πρόκειται να τους εξετάσει. Θα προσπαθήσω για μια ακόμα φορά να δω το ποτήρι μισογεμάτο. Το να είναι οι ιατροί μας πλημμελώς εκπαιδευμένοι, δεν είναι απαραίτητα κακό - αυτό σημαίνει πως οι ασθενείς θα αναγκαστούν να πιστέψουν πιο πολύ στο Θεό. Ίσως μάλιστα με αυτόν τον τρόπο να πιστέψει κι ο κ. Ειρηναίος μια μέρα. Από την άλλη, αν πραγματικά η κ. Καραμανλή έχει τόσο ταλέντο στην Τέχνη του Ιπποκράτη, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ενθουσιασμένοι – το τρίτο Νόμπελ για τη χώρα μας (Ιατρικής αυτή τη φορά) είναι απλά ζήτημα χρόνου.

Η χελώνα και το Αλτσχάιμερ

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Δύσκολα τα πράγματα ημερολόγιό μου- οι επισκέψεις στο ιστολόγιό μου πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, και σαν να μην έφτανε αυτό, οι επισκέπτες άρχισαν να στέλνουν και γράμματα στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση. Άλλος θέλει να διορίσω το παιδί του στο Δημόσιο, άλλος ψάχνει για δωμάτιο στην εντατική, ενώ δεν λείπουν κι αυτοί που ζητούν αυτόγραφα και χρήματα . Ξεχώρισα δυο γράμματα – ενός που θέλει να του στείλω λίγο χιούμορ κι ενός άλλου που είναι φασίστας και θέλει να γίνει άνθρωπος. Τι να απαντήσω ημερολόγιό μου; Το λένε ξεκάθαρα οι επιστήμονες : ο χαρακτήρας του ανθρώπου διαμορφώνεται στα πρώτα επτά χρόνια της ζωής του. Αν δεν σου πάνε καλά τα πράγματα σ’ αυτό το κρίσιμο διάστημα, έως και νεοφιλελεύθερος μπορεί να καταλήξεις.

Τέλος πάντων ημερολόγιό μου, άλλο είναι το πρόβλημά μου – πως θα καταφέρω να μην διαβάζει κανείς το ιστολόγιό μου; Μήπως να αρχίσω να γράφω για τον Τζιοβάνι; Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είναι ο Τζιοβάνι ημερολόγιό μου - προλαβαίνω την απορία σου. Αλλά τι λέω; Συγκινούν πολλούς ανθρώπους τα δράματα των δισεκατομμυριούχων ποδοσφαιριστών, όταν αυτοί οι τελευταίοι χάνουν το μεγάλο συμβόλαιο – τους πεινασμένους δεν μπορούν να νιώσουν με τίποτα. Είχε κι ένα κέρδος αυτή η εβδομάδα ημερολόγιό μου. Ο καλός δημοσιογράφος Γκαζμέντ Καπλάνι μου θύμισε μια φράση του Αϊνστάιν : «Μόνο δυο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία -και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες». Αφού το ξέρω πια, γιατί το ξεχνάω διαρκώς; Μήπως αν σταματήσω να γράφω βλακείες, τα καταφέρω και δεν ξαναπατήσει κανείς; Μήπως να αρχίσω να αντιγράφω κείμενα διανοούμενων; Αλλά πάλι βλακωδώς σκέπτομαι – οι βλάκες νομίζουν πως είναι έξυπνοι και τότε θα συρρεύσουν ακόμα πιο μαζικά στο ιστολόγιό μου κι άντε να τους διώξεις μετά. Όπως και να το δεις, είμαι περικυκλωμένος ημερολόγιό μου. Τείνω να γίνω Καραμανλής –ακίνητος δηλαδή.

Μήπως να ακούσω τις συμβουλές των δυο καλών κι έμπειρων δημοσιογράφων που με προτρέπουν να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία; Τότε όμως δεν θα υπάρχουν βλάκες ανάμεσα στους αναγνώστες; Αμ το άλλο; Οι ηλίθιοι συνάδελφοι; Κι αν ο εργοδότης είναι ηλίθιος κι αυτός; Το είχε πει ο Σοφός στους γονείς μου : «…δεν νομίζω πως πρέπει να σπουδάσει ειδικά δημοσιογραφία …ποτέ, ξαναλέω ποτέ, η δημοσιογραφία ή η συγγραφική να μη γίνουν κύριο επάγγελμα». Δεν το γλιτώνω το μοναστήρι ημερολόγιό μου. Ευτυχώς που πρέπει να τελειώσω το σχολείο πρώτα. Αν καταφέρω να μένω σε κάθε τάξη τρεις χρονιές, μου μένουν ακόμα είκοσι επτά χρόνια μαθητικής ζωής. Πρόσθεσε κι άλλα δώδεκα στη Θεολογική Σχολή μας κάνουν τριάντα εννέα. Κι οκτώ που είμαι τώρα , φτάσαμε στα 47. Δυστυχώς, στρατιωτική θητεία δεν θα υπάρχει τότε – αν υπήρχε θα είχα μερικούς μήνες χαζοχαρουμενιάς και σάχλας ακόμα.

Ας μην παραπονιέμαι όμως– σήμερα από καραμπόλα έμαθα και κάτι που δεν ήξερα : υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μνήμη χελώνας, δηλαδή έχουν μικρή μνήμη. Δεν το ήξερα πως οι χελώνες έχουν αδύναμη μνήμη ημερολόγιό μου και μη βιαστείς να με κακοχαρακτηρίσεις – η δική μας η χελώνα θυμόταν ακόμα και την Ακρόπολη οικόπεδο. Μου το είχε πει άλλωστε.

Λοιπόν ημερολόγιό μου, βρήκα τον τρόπο για να τους διώξω όλους από το ιστολόγιό μου : θα αρχίσω να γράφω σοβαρά! Πόσο δύσκολο να είναι ; Τόσοι και τόσοι το κάνουν. Θα ασχοληθώ με τα μεγάλα ζητήματα του κόσμου αυτού – την υπογεννητικότητα, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, το Ευρωσύνταγμα, το δάσος του Αμαζονίου, την τρύπα του όζοντος, την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, την άνοδο της υπαρκτής βαρβαρότητας, την ακρίβεια, το πρόβλημα έλλειψης νερού και πετρελαίου και βέβαια το ποδόσφαιρο.

Πρέπει να κοιμηθώ τώρα ημερολόγιό μου – πάλι στα σκυλάδικα με έτρεχε ο μπαμπάς όλο το βράδυ. Ούτε στο σχολείο θα πάω – ελπίζω να μη μου κρατάει μούτρα η Μαριάντζελα τη Δευτέρα. Πριν κάνω την προσευχή μου από μέσα μου, να σου πω απέξω μου πόσο θα ήθελα να ξυπνήσω το μεσημέρι και ως δια μαγείας ο «πιτσιρίκος» να έχει εξαφανιστεί από τα links κάποιων ιστολογίων που υπάρχουν στο διαδίκτυο . Σε ιστολόγια φασιστών αναφέρομαι ημερολόγιό μου, αν και τους είναι δύσκολο να παραδεχτούν πως είναι φασίστες –δεν τους ευνοεί η εποχή βλέπεις, κι έτσι έκρυψαν τις κουκούλες και κυκλοφορούν με μάσκες. Τους προδίδει όμως ο τεντωμένος δείκτης. Τι δουλειά έχω εγώ στα links τους; Η μαμά λέει πως πρέπει να προσέχω τις παρέες μου και που γράφεται τ’ όνομά μου. Νάνι τώρα.

Υ.Γ. Πάμε για τις 2500 επισκέψεις ημερολόγιό μου. Εφιάλτες θα δω (και στον ύπνο μου).

(ως άσκηση ύφους αφιερωμένο στον Δ.)

Πέμπτη, Μαΐου 19, 2005

Πιτσιρίιικοοοοο έχεις γράμμα!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Κύριε Πιτσιρίκο μου, είναι η πρώτη φορά που γράφω ένα γράμμα σε κάποιον ιστολόγο. Διάβασα όμως κάπου, πως «η Δημοσίευσις είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης» κι εμένα με έχουν βαφτίσει Δικαιοσύνη.Οι φίλες μου πάντως με φωνάζουν «Ευαγγελάτο», ενώ η συμπεθέρα μου που με αντιπαθεί με λέει «Κούγια». Ο άνδρας μου πάλι με φωνάζει «γυναίκα». «Τι θα φάω ρε γυναίκα;». Όταν παντρευτήκαμε με έλεγε «αγάπη μου» και «μωρό μου» για κάνα δυό χρόνια. Μόλις πέρασαν τα μέλια έγινα «χριστιανή». «Τρελάθηκες χριστιανή μου;», «Τι μαγείρεψες ρε χριστιανή;». Τώρα με τις εξελίξεις στην εκκλησία αποχριστιανοποιήθηκα οριστικά και έγινα «γυναίκα».

Δεν με αφήνει να πάω στην εκκλησία κύριε Πιτσιρίκο μου. «Δεν θα ξαναπατήσεις το πόδι σου εκεί μέσα». «Μα ο δικός μας ο παπάς είναι καλός» του λέω. «Κι οι άλλοι καλοί ήταν» μου απαντάει. Έχει κατσικωθεί όλη μέρα μπροστά στην τηλεόραση και δεν κουνάει ρούπι. Για να πάει να κάνει την ανάγκη του τραβάει την τηλεόραση απέναντι στην πόρτα της τουαλέτας. Τις προάλλες ξεχάστηκε και σκουπίστηκε με το τηλεκοντρόλ. Πάλι καλά που δεν έχει φέρει τη χέστρα στο σαλόνι. Είπα να του πάρω ένα γιογιό αλλά δεν θέλει. Πέρασαν τα σκάνδαλα της Εκκλησίας, αλλά αυτός εκεί, να περιμένει τον παπά με τις ζαρτιέρες. «Τώρα κατάλαβα τι σημαίνει ‘καβάλα παν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε’» μου λέει όλο νόημα. «Μα αυτό Μήτσο μου, ήταν για τους Κολοκοτρωναίους», του απαντάω εγώ. «Πάψε γυναίκα! Δεν είχε Μάκη τότε, αν είχε, θα μάθαινες και τις δικές τους τις πομπές!» με αποστομώνει την ημιμαθή. Αγράμματη είμαι η καψερή. Αυτό το γράμμα το υπαγορεύω στην ανιψιά μου. «Άνθρωπος αμόρφωτος, ξύλο απελέκητο» κύριε Πιτσιρίκο μου, κι εγώ σας θαυμάζω πολύ, γιατί πέρα από τις γνώσεις σας σέβεστε και τη μαμά σας και δεν ξεχνάτε ποτέ να την αναφέρετε.

Θέλω όμως να σας πω τον πόνο μου για ένα θέμα που μας προέκυψε πρόσφατα. Άκουσε ο Μήτσος μου πως ο Αρχιεπίσκοπος θα ζητήσει την κατάταξη των κληρικών στο στρατό πριν από τη χειροτόνησή τους και θέλει να στείλουμε τον δωδεκάχρονο γιο μας φαντάρο για να γίνει άντρας. Θα στείλω εγώ το Δημητράκη το στερνοπούλι μου στο στρατό για να γίνει άντρας; Δεν είμαστε καλά! Εγώ κύριε Πιτσιρίκο μου ξέρω, πως παλιά για να γίνει ένα αγόρι «άντρας», τον έπαιρνε ο πατέρας του, τον πήγαινε σε ένα μπορντέλο κι έλεγε στην «κοπέλα» να του φερθεί καλά γιατί είναι η πρώτη του φορά. Σας φαίνεται λογικό να στέλνει κάποιος το παιδί του σε ένα στρατόπεδο με άλλους δυο χιλιάδες νταγλαράδες για να γίνει άντρας; Τη γυναίκα γιατί δεν τη στέλνουνε ποτέ πουθενά για να γίνει γυναίκα ; Πως στην ευχή έχει δημιουργηθεί η βεβαιότητα πως η παρέα ενός άντρα μόνο με άντρες σε «κάνει άντρα»; Το λογικό είναι να τον αφήσεις μόνο του τον πιτσιρικά σε ένα νησί και ξαφνικά να του στείλεις μπροστά του τη Μόνικα Μπελούτσι. Θα τη δει το παιδί και θα γίνει άντρας αμέσως, εκτός αν το έχεις αφήσει νηστικό, οπότε θα τη φάει μεν τη Μόνικα αλλά κυριολεκτικά.

Ο μόνος άνθρωπος που ξέρω κι έγινε άνδρας στο στρατό είναι η Μερόπη, η κουνιάδα του μπατζανάκη της συννυφάδας μου. Η Μερόπη πάντως δεν πήγε στο στρατό για να γίνει άντρας, αλλά επειδή δεν έβρισκε δουλειά. Την βάλανε εκεί με ένα μέσο που είχανε, έναν παλαιοχουντικό, που μετά έγινε ΝΔ και τώρα είναι ΠΑΣΟΚ- ψηφίζει δηλαδή Συνασπισμό. Αυτός λοιπόν, «πείραξε» τα γραπτά της Μερόπης, που ήταν και στουρνάρι, και μπήκε η Μερόπη στη στρατιωτική σχολή. Την είδε με τη στολή η φιλενάδα της η Βιβή από το σχολείο, που είχε ένα φετίχ με τις στολές, και την ερωτεύτηκε. Η Μερόπη δεν είχε πάει μέχρι τότε με άντρα γιατί ήταν και λίγο τέρας, και κολακεύτηκε. Αποφάσισε λοιπόν κι έκανε την αλλαγή φύλου για να γίνει Μάρκος και να ζευγαρώσει με τη Βιβή. Τον διώξανε όμως το Μάρκο-Μερόπη από το Στρατό κι όταν παλιώσανε οι στολές, τον παράτησε και η Βιβή που αγάπησε έναν ανθυποσμηναγό. Εν τω μεταξύ ο Μάρκος-Μερόπη διαπίστωσε πως δεν του αρέσουν οι γυναίκες, αλλά οι άνδρες. Για να μην τον λένε αδερφή, άλλαξε ξανά φύλο και ξανάγινε Μερόπη, αλλά έγινε κάποιο λάθος στα «υδραυλικά» και τώρα δακρύζει από τα βυζιά. Πάντως μέχρι να γνωρίσω τη Μερόπη, νόμιζα κι εγώ η αγράμματη πως η μοναδική λεσβία στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια ήταν η Σαπφώ.

Τέλος πάντων, δεν θέλω να πάει ο Δημητράκης μου στα 12 του χρόνια στους λοκατζήδες. Και για να σας πω και τη μαύρη αλήθεια ακόμα κι αν βγει αδερφή, εμένα δεν με πειράζει. Γιατί εγώ κύριε Πιτσιρίκο μου, είμαι μάνα και το μόνο που ξέρω είναι να αγαπάω. Και τους καταλαβαίνω όλους. Και τους παπάδες που πάνε με άντρες τους καταλαβαίνω και δεν τους κατηγορώ. Θα ξεχάσω εγώ ποτέ, που όταν ήμουν 13 χρονών με χούφτωσε ο πατήρ Χοσέστομος, επειδή με μπέρδεψε με τον αδερφό μου; Πήρε μια τρομάρα ο άνθρωπος! Με το δίκιο του βέβαια.

Ο μόνος θεσμός που έμεινε στη θέση του στην έρμη χώρα μας, είναι η μάνα κύριε Πιτσιρίκο μου, και μάλλον είναι ο μόνος θεσμός που υπήρξε πραγματικά. Με κούρασαν πια με τους δήθεν θεσμούς, τις καθάρσεις, τα διδάγματα και τα μεγάλα λόγια. Εγώ είμαι μια μάνα που αγαπάει τα παιδιά της και τα παιδιά όλου του κόσμου και θέλω να μπορώ να πηγαίνω μια φορά την εβδομάδα στην εκκλησία να ανάβω ένα κεράκι. Ο δικός μας ο παπάς εξάλλου είναι καλός άνθρωπος. Τώρα τελευταία, κάθε φορά που μας βλέπει σκύβει το κεφάλι. Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το γράμμα μου. Να είστε καλά και καλή πρόοδο. Τους χαιρετισμούς μου στη μαμά σας.

Δικαιοσύνη

(για τη μαμά Δέσποινα)

Διάλογοι

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

-Θόδωρε, η πολιτική που ακολουθούμε δεν λύνει τα προβλήματα που υπάρχουν.
-Ε τότε, ας αλλάξουμε προβλήματα!

Τσεκ απ!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
-Κώστα μου, ακούω την καρδιά σου που χτυπάει.
-Είσαι έτοιμη για το Νόμπελ Ιατρικής;



Free Image Hosting at www.ImageShack.us
-Τέκνο μου Κώστα, χαίρομαι που βρήκες ξανά την Πίστη σου στο Θεό.
-Με τη Νατάσα γιατρό, καλό θα ήταν να αρχίσετε να πιστεύετε κι εσείς Μακαριώτατε.



Image Hosted by ImageShack.us
-Κουμπάρα, δεν είσαι καλά. Πάμε μέσα να σε εξετάσω.
-Νατάσα άσε τις μαλακίες! Άμα είναι, πεθαίνω και μόνη μου.



Image Hosted by ImageShack.us
-Πως σου φαίνονται οι θεατές;
-Άρρωστοι.



Image Hosted by ImageShack.us
-Γιατί φωνάζουν πως ήρθε η ώρα σου Κώστα;
-Βλέπουν εσένα δίπλα μου!

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2005

Στοχασμοί

"Τι θα κάνατε αν γινόσασταν πρωθυπουργός;". Σίγουρα θα έχετε ακούσει τους δημοσιογράφους να θέτουν αυτό το υποθετικό ερώτημα στους καλεσμένους τους στο στούντιο, αλλά και σε ανυποψίαστους πολίτες στο δρόμο. Παρατηρώντας την πολιτική συμπεριφορά του κ. Καραμανλή στους 14 μήνες της πρωθυπουργίας του, πιστεύω πως το ερώτημα αυτό θα πρέπει να επαναδιατυπωθεί : "Θα κάνατε κάτι αν γινόσασταν πρωθυπουργός;".

Νενίκηκά σε Ιουστινιανέ!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Sofitel», όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΑΕΚ, καθώς και τα σχέδια ανέγερσης νέου γηπέδου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, με την ονομασία «Αγία Σοφία». Οι οπαδοί των αντίπαλων ομάδων καλούνται να αναπροσαρμόσουν το ταχύτερο δυνατόν τα συνθήματά τους, καθώς δεν δύναται μια «Αγία Σοφία» να αποκαλείται τζαμί, ούτε βέβαια να συνουσιάζεται .

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι ένας πραγματικός ναός του ποδοσφαίρου, μιας και είναι πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη . Είναι δηλαδή μια μεγαλοπρεπής βασιλική μετά τρούλου (που θα ανοιγοκλείνει σαν καπάκι κατσαρόλας) με πολλά ψηφιδωτά, μάρμαρα, χρυσό κι ασήμι. Βέβαια ο κυρίως ναός θα είναι λίγο μεγαλύτερος και θα έχει πλαστικό χορτοτάπητα. Το ένα τέρμα θα είναι η είσοδος του ναού και το άλλο η πύλη του ιερού, ενώ αντί για δοκάρια θα χρησιμοποιηθούν εξαπτέρυγα. Θα υπάρχουν στασίδια δεξιά του κυρίως ναού για τους οπαδούς της ομάδας, κι αριστερά για τους οπαδούς των φιλοξενούμενων, ενώ οι γυναίκες θα βλέπουν τους αγώνες από τον γυναικωνίτη (απαγορεύονται τα παντελόνια, οι κοντές φούστες και τα ξώβυζα ) . Στο χώρο της αγίας τράπεζας θα βρίσκονται 60 VIP σουίτες και τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Θα υπάρχουν εξώστες για τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ που θα προέρχονται από το κατηχητικό κι από εκκλησιαστικές σχολές – αριστερά οι εικονοκλάστες και δεξιά οι εικονομάχοι. Τα αποδυτήρια θα βρίσκονται στον περίβολο του ναού –όπου θα υπάρχει επίσης πάρκινγκ και μοναστήρι- και οι παίκτες θα εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο με άμαξες, όπως ο Ιουστινιανός και η Θεοδώρα. Στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας οι διαιτητές θα είναι μητροπολίτες και οι επόπτες αρχιμανδρίτες. Τους διεθνείς αγώνες θα διευθύνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης από κοινού με τον Πάπα. Στο ημίχρονο θα γίνεται αρτοκλασία και οι οπαδοί θα ανάβουν κεριά και λαμπάδες, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, συγγνώμη του αγώνα, όσοι θέλουν θα εξομολογούνται για να λάβουν την Θεία Κοινωνία. Στο μπαρ του γηπέδου θα διατίθενται κόλλυβα, αγιασμός και νηστίσιμα. Ο Ακάθιστος Ύμνος θα είναι ο νέος ύμνος της ΑΕΚ προς μεγάλη απογοήτευση του Φοίβου που είχε ετοιμάσει κάτι πιο ποπ. Ο κ. Μελισσανίδης πρότεινε ακόμα να ονομαστεί η Ελλάδα «Βυζάντιο», η Αθήνα «Κωνσταντινούπολη», ο Σαρωνικός «Βόσπορος», τα νησιά του Σαρωνικού «Πριγκιποννήσια» κι ο Καραμανλής «Μέγας Κωνσταντίνος». Ο Ντέμης Νικολαΐδης διαφωνεί με την ονομασία του νέου γηπέδου και αντιπροτείνει τα ονόματα «Παναγία των Βλαχερνών» και «Διογένης Palace», ενώ οι καθολικοί οπαδοί της ΑΕΚ προτιμούν το «Άγιος Πέτρος». Με αγωνία αναμένεται να πάρει θέση η Δέσποινα Βανδή την οποία μνημόνευσε στην ομιλία του ο κ. Μελισσανίδης λέγοντας :

«Σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις
πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι».


Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ αναμένεται να είναι έτοιμο σε 1453 χρόνια. Αμήν!