Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2006

Εχω μια αδελφή, κουκλίτσα αληθινή, τη λένε Βόρεια Ηπειρο, την αγαπώ πολύ



«Η ελληνική μειονότητα πρέπει να παραμείνει στην Βόρειο Ήπειρο, αλλιώς δεν θα μείνει κανείς να κρατάει την ελληνική σημαία», δήλωσε την Κυριακή ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σε επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από Βορειοηπειρώτες. Είναι τέτοια η αγάπη του αρχιεπισκόπου για την ελληνική σημαία και καθετί ελληνικό, που δεν θα πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα – αν φύγουν όλοι οι Έλληνες από την Αλβανία, υποθέτω πως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να πάει να μείνει ο ίδιος εκεί, ώστε να υπάρχει κάποιος να κρατάει τη σημαία μας.

Στη συνέχεια, και είναι προς τιμήν του, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος έκανε την αυτοκριτική του : «Συγγνώμη, καμιά φορά με πιάνει το γινάτι και μιλάω με τρόπο που δεν πρέπει». Το περίεργο δεν είναι που συχνά πυκνά τον πιάνει το γινάτι. Το περίεργο είναι, που κάθε φορά που τον πιάνει το γινάτι, ζητά από τους Έλληνες όπου γης να επιδείξουν ψυχικό σθένος, ενώ ο ίδιος μετά επιστρέφει πάντα στο Ψυχικό…



Ευχαριστώ τον κ. Λεόντιο Παπαδόπουλο για τη συνέντευξη στη "Μακεδονία της Κυριακής" και τον κ. Κωνσταντίνο Τζωρτζακάκη για την εικονογράφηση που ήταν εκπληκτική.