Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2006

Κάτω - τα χέρια - από το Πουστοχώρι!

Image Hosted by ImageShack.us

Φωτιές έχει ανάψει η εκ νέου διοικητική αυτονόμηση των κοινοτήτων Βραχασίου και Μελάτου (Λασιθίου), Τσαριτσάνης (Λαρίσης) και Ζωνιανών (Ρεθύμνης). Το Βραχάσι και το Μελάτο στέλνουν περήφανο χαιρετισμό στην Τσαριτσάνη και τα Ζωνιανά, αλλά στη Φαλάνη και τη Ραψάνη οι κάτοικοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν πάνε για πρέφα στο καφενείο και απειλούν να απελευθερώσουν τις γριπιασμένες κότες από τα κοτέτσια, αν δεν ενωθούν διοικητικά με το Κολωνάκι.

Ζόρικη είναι η κατάσταση και στα ιστορικά Δουνέικα Ηλείας, αφού οι κάτοικοι επιθυμούν διακαώς την ένωση του χωριού τους με την Κωλομπαροσύνη Τρικάλων, που φέτος παίζει στη Γ΄ Εθνική και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει σε ένα αγώνα ζωής ή θανάτου το θρυλικό Κωσταλέξι. Το Παλούκι Τσαμουριάς αυτονομείται από την Αγουλινίτσα και στην απά, στην απά, στην απάνω γειτονίτσα μ’ αγαπάνε δυο κορίτσα. Οι ψήφοι των κατοίκων του Πουτανοκόριτσου Καρδίτσας μεταφέρονται στη Μουνίτσα, αφού τα πιο όμορφα κορίτσα τα ‘χει η Παλιοκαστρίτσα και τα ψάρια τα πιο φρέσκα τα ‘χει πάντα η Μουχρίτσα.

Έκρυθμη είναι ακόμα η κατάσταση στο Κατρουγιάλι Ζακύνθου και στο Φασισταριό Λακωνίας, όχι όμως λόγω του «Καποδίστρια», αλλά επειδή δεν υπάρχουν Ελληνίδες για παντρειά και τα αρσενικά έχουν βαρεθεί τις αλλαξοκωλιές, τις κατσίκες και τις Μολδαβές. Την ανεξαρτησία του επιθυμεί και το Μαλακοχώρι Αρκαδίας, αφού υπάρχουν φήμες πως εκεί φιστίκωνε τη Μπουμπουλίνα ο Λάμπρος Κατσώνης.

Στο Μπαλαμούτι Αχαΐας οι κάτοικοι προέβησαν στο κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου και θα νηστεύουν το κρέας και τα τζιτζίκια μέχρι τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Ξεσηκωμός επικρατεί και στο χωριό Βυζόμπαλα στην Κοζάνη που θέλει να αποσχιστεί από τον Δήμο Κωλοχωρίστρας και να αδερφοποιηθεί με τη Λωζάννη, μιας και χιόνια η μια και χιόνια η άλλη. Στο Μαλακοκάβλι Ημαθίας οι κάτοικοι ισχυρίζονται πως βρήκαν το ρολόι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τις σερβιέτες της Ολυμπιάδας και ζητούν να ενωθούν με τον Δήμο του Λος Άντζελες.

Εκρηκτική ήταν η κατάσταση και στο χωριό του Άγγελου Χαριστέα καθώς ο παππούς του πυροβολούσε στον αέρα και πέτυχε τη γιαγιά του Καραγκούνη στην Καμπούρα Ευβοίας, ενώ οι κάτοικοι φωτιές ανάβανε στους απάνω δρόμους, του Άη Γιάννη θα ‘τανε θαρρώ. Στην Καρακαλτάκα Ξάνθης και στο Καραπουτσαριό Κομοτηνής έχουν ξεσπάσει ταραχές για την αύξηση της τιμής του τούρκικου καφέ και την ήττα της Φενέρ Μπαχτσέ από την Ναργιλετζερτζελέ Σπορ, την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι διατρανώνουν την επιθυμία τους να παραμείνουν στον Δήμο του Αφιόν Καραχισάρ.



Η Ελλάδα ξεπάστρεψε τον πρώτο Καποδίστρια
θα φάει και τον δεύτερο γιατί είναι μαζοχίστρια!


(Για τον αναγνώστη που μου ζήτησε να γράψω για το Βραχάσι.)