Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2006

Ανακύκλωση τώρα!

Image Hosted by ImageShack.us

Ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης ήταν το 36ο στέλεχος της κυβέρνησης που αποχώρησε μέσα σε 21 μήνες διακυβέρνησης. Αν οι αποχωρήσεις συνεχιστούν με αυτόν τον ρυθμό, όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θα υπουργοποιηθούν αργά ή γρήγορα. Ίσως μάλιστα κάποια στιγμή ο κ. Καραμανλής ξεμείνει από στελέχη και αναγκαστεί προς το τέλος της τετραετίας να υπουργοποιήσει ξανά αυτούς που είχε στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα και αποχώρησαν. Μια άλλη λύση είναι να υπουργοποιήσει και στελέχη του ΠαΣοΚ – εδώ που φτάσαμε, μικρή σημασία έχει και δεν θα το πάρει χαμπάρι κανείς.

Πάντως, αν τελικά η κυβέρνηση ολοκληρώσει τη θητεία της, έχοντας πάλι το αρχικό της σχήμα, ο κ. Καραμανλής δεν θα χρειάζεται να ανησυχεί πια, για το πώς θα τον ξεχωρίζουν οι ιστορικοί του μέλλοντος από τον θείο του – ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα αναφέρεται σαν «Εθνάρχης» και ο σημερινός πρωθυπουργός σαν «Ανακυκλωτής». Εντάξει, ίσως βρεθούν και κάποιοι κακόβουλοι που θα τον αποκαλέσουν «Τροχονόμο»…

Αν ο κ. Παπανδρέου κερδίσει τις επόμενες εκλογές και αποφασίσει, ή αναγκαστεί εκ των πραγμάτων, να ακολουθήσει την πολιτική του προκατόχου του, στο θέμα των αποπομπών από την κυβέρνηση, μάλλον δεν θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να ξεμείνει από στελέχη – άλλωστε, υπάρχει πάντα ο Συνασπισμός…(Ένα εξαιρετικό κείμενο, που δεν έχει καμιά σχέση με τα ανωτέρω, αλλά έχει σπουδαίο …φινίρισμα, εδώ.)