Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2006

Το DVD του ντέρμπι

Image Hosted by ImageShack.us

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, διεξήχθη στο γήπεδο «Καραϊσκάκη», το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Πριν από τον αγώνα, έγινε αγιασμός των μπουγέλων, χοροστατούντος του μητροπολίτη Πειραιώς και Κανάριων Νήσων Καλλίνικου, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του μπλόκου της Κοκκινιάς.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι στο 21΄, όταν ο Παπαδόπουλος και ο Νικοπολίδης γλίστρησαν στα DVD, που είχαν πετάξει οι σινεφίλ οπαδοί του Θρύλου, κατά την είσοδο των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο και αγκαλιάστηκαν. Αμέσως οι παίκτες του Παναθηναϊκού περικύκλωσαν τον διαιτητή και του ζήτησαν να ανακαλέσει την απόφασή του, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού, επευφημούμενοι από τους οπαδούς τους, χειροκροτούσαν τον κ. Καλόπουλο, όπως επιτάσσει το fair play. Ο Αντρέα Παλομπαρίνι, που ήταν στην περιγραφή του αγώνα, αντικειμενικός όπως πάντα, πήρε την θέση των παικτών του Παναθηναϊκού, λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμιά περίπτωση πέναλτι» και πρόσθεσε πως «αυτή είναι μια φάση που θα συζητηθεί», λες και υπάρχει περίπτωση πέναλτι στους αγώνες μεταξύ των δυο ομάδων τον τελευταίο αιώνα, που να μη συζητήθηκε πιο πολύ από το Μεσανατολικό.

Ο Γκονζάλες, με βαριά καρδιά, βάρεσε το πέναλτι στην αγκαλιά του Νικοπολίδη, αλλά αυτός κουνήθηκε επίτηδες και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, κάτω από τις επευφημίες των οπαδών του Θρύλου. Μετά ο Ριβάλντο πήγε και ισοφάρισε, αφού οι παίκτες του ΠΑΟ άνοιγαν συνέχεια διαδρόμους από ευγένεια και, σαν να μην έφτανε αυτό, τους έβαλε ακόμα ένα γκολ, αναγκάζοντας τον Αντρέα Παλομπαρίνι να παραδεχτεί, πως είναι πολύ μεγάλος παίκτης – πράγματι, είναι 33 στα 34. Οι αγνοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού προέτρεπαν συνεχώς τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ να βάλουν όλο το DVD, σε ένα ευαίσθητο σημείο του σώματός τους, αλλά αυτή μάλλον δεν ήταν σωστή παρότρυνση, γιατί δεν είμαι σίγουρος, πως αν το έβαζαν εκεί, θα έπαιζε.

Μετά, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι νευρίασε κι έβαλε στον αγώνα τον Λεοντίου και τον Χαραλαμπίδη, που είναι μαλλιάδες και συγκρατούν τα μαλλιά τους με στέκα, αλλά τους έφευγε η στέκα και τα μαλλιά τους ανέμιζαν στον τρελό βοριά, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους οπαδούς της «Θύρας 7», που είναι χίπιδες και δεν γουστάρουν τις καράφλες του Γεωργάτου και του Τζόρτζεβιτς. Παράλληλα ο κ. Μαλεζάνι γιόρτασε νωρίτερα την Πρωταπριλιά, αφού είπε στον Χαραλαμπίδη, που είναι Ποντιοκύπριος, πως αν καταφέρει να περάσει τον Ασκέρ Μπουλούτ που είναι Τουρκαλβανός, θα του δώσει την κατεχόμενη Κύπρο. Τότε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου τσαντίστηκε κι έβαλε ένα ακόμα γκολ στον ΠΑΟ, αλλά προς τιμήν του σεβάστηκε την πρώην ομάδα του και δεν πανηγύρισε το γκολ, για περισσότερο από ένα τέταρτο. Αμέσως μετά, οι παίκτες του Ολυμπιακού κοιμήθηκαν και ο Φάνης Γκέκας, πατώντας στις μύτες των ποδιών του για να μην τους ξυπνήσει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη, που ροχάλιζε γιατί έχει κρεατάκια.

Ο κ. Μαλεζάνι, που φημίζεται για τα αστραπιαία αντανακλαστικά του, κοίταξε προς τον πάγκο και είδε τον Άγγελο Μπασινά, αλλά δυστυχώς γι' αυτόν ήταν αντικατοπτρισμός, κι έτσι αναγκάστηκε να περάσει στον αγώνα τον Μάντζιο, του οποίου η φάτσα κάτι του θύμιζε. Ο τέταρτος διαιτητής μάλλον ήταν άθεος, γιατί ανάγκασε τον Μάντζιο να βγάλει το σταυρουδάκι του, που του το είχε δώσει η νονά του στα βαφτίσια και δεν το βγάζει ποτέ, παρόλο που έχει πιάσει μάκα.

Μετά το πέρας του αγώνα, οι παίκτες του Ολυμπιακού έτρεξαν στα αποδυτήρια για να ανοίξουν τον φάκελο, που τους είχε δώσει την παραμονή του αγώνα ο Σωκράτης Κόκκαλης – τον προτίμησαν από την κουρτίνα 3. Ο φάκελος περιείχε 350.000 ευρώ – μάλλον τσουβάλι ήταν – και αρχικά θέλησαν να τα μοιράσουν στον υπέροχο κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά μόλις διαπίστωσαν πως έβγαιναν μόνο εντεκάμισι ευρώ στον κάθε οπαδό, προτίμησαν να τα κρατήσουν για τους εαυτούς τους, ώστε να μην πάνε χαμένα.

Κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε, πως δεν θα πιει το κρασί «Παράγκα», αλλά το κρασί «Da Pipa Kolo», δημιουργώντας έτσι πολύ άσχημες εντυπώσεις για το άτομό του, καθώς θα περιμέναμε από τον μεγάλο Έλληνα ευεργέτη, να στηρίζει τα ελληνικά προϊόντα και όχι τα πορτογαλικά…


Εδιώξανε τον Μπασινά και πήραν δυο άλλους
μα ο Μπίσκαν και ο Φλάβιο παίζουν σαν να' χουν κάλους!



(Το κείμενο αυτό είναι για το Sportdog, που θα είναι σύντομα στον "αέρα". Παρακαλείται όποιος θέλει να το αναδημοσιεύσει, να αναφέρει ως πηγή το www.sportdog.gr . Ευχαριστώ.)