Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2006

"Ημερολόγια" (όπως "blogs")



Πρεμιέρα κάνει απόψε στις 21.00 στην ΕΤ1, η εκπομπή «Ημερολόγια» με παρουσιάστρια τη Λένα Αρώνη και δεν πρέπει να τη χάσετε, ακόμα κι αν πάθετε κολικό του εχθρού. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό μαγκαζίνο, κατά τη διάρκεια του οποίου, η Λένα συναντά τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της μικρής, αλλά λεβεντογέννας, χώρας μας, και ξεφυλλίζει τα ημερολόγια της ζωής τους – αυτό το τελευταίο που έγραψα, μου άρεσε.

Σε κάθε εκπομπή παρουσιάζονται τρία διαφορετικά πρόσωπα της επικαιρότητας και το εύρημα των «Ημερολογίων» είναι, πως αυτό συμβαίνει σε αγαπημένους χώρους των καλλιτεχνών – μια γειτονιά, ένα καφέ, ένα εστιατόριο, ένας πολυχώρος, μια εφορία κτλ.

Στην αποψινή εκπομπή το πιο όμορφο, το πιο γλυκό, το πιο ευγενικό κορίτσι της ελληνικής τηλεόρασης, ναι η Λένα Αρώνη, συναντά μεταξύ άλλων τον πιτσιρίκο, ναι εμένα. Περπατάμε μαζί, από το πολυβολείο της Κοκκινιάς όπου γεννήθηκα, μέχρι την Ακαδημία Αθηνών, που ετοιμάζεται να με υποδεχτεί – δυο μέρες περπατούσαμε, τρία ζευγάρια παπούτσια έλιωσα. Είναι μια εκπομπή που πρέπει να δείτε όλοι. Λένα, είσαι το πρώτο ποστ μου για τη νέα χρονιά. Καλή επιτυχία. Σε αγαπάω.


Εξαιρετική η ιδέα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» να παρουσιάσει 12+1 Έλληνες μπλόγκερς, οι οποίοι έγραψαν το «πρώτο θέμα» της εφημερίδας για το 2006. Μια διόρθωση μόνο : οι μπλόγκερ σε ολόκληρο τον κόσμο δεν είναι δυο εκατομμύρια, αλλά γύρω στα 21 εκατομμύρια – τώρα με τον κ. Δήμου, πρέπει να τα έχουμε ξεπεράσει.

Νομίζω, πως οι σελίδες με τα κείμενα των μπλόγκερ, είναι το πιο όμορφο κομμάτι του χθεσινού φύλλου της εφημερίδας, και θα τολμούσα δειλά να προτείνω, στους αναγνώστες του ταπεινού μου μπλογκ, δυο τουλάχιστον από αυτά τα κείμενα : το «Τι κι αν ο μπαμπάς δέρνει τη μαμά» της Λίτσας και το «Η μεγάλη διαστροφή της Ιστορίας» του Μαύρου Πρόβατου – θα ήθελα να τα έχω γράψει και τα δυο εγώ.

Πάνο, το δικό σου κείμενο, «Πρωτοχρονιά, όπως λέμε …Πρωταπριλιά», ήταν αυτό που με έκανε να γελάσω, αλλά δεν τολμάω δειλά να το προτείνω, γιατί το μπλογκ μου είναι σοβαρό και ελλοχεύει ο κίνδυνος, να παρεξηγηθώ από τους αναγνώστες. Επίσης θέλω δειλά να προσθέσω, πως μόλις χτες κατάλαβα Χριστούγεννα και ο λόγος είναι απλός : είδα το κείμενο της Κουρούνας δημοσιευμένο – όπως αρμόζει δηλαδή σε όλα τα κείμενά της. Συγχαρητήρια στον κύριο που είχε την ιδέα.


Τ
ελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω δειλά τον κ. Χρήστο Χωμενίδη, για τον καλό το λόγο, που είπε για το μπλογκ μου, στο περιοδικό Esquire - αν υποψιαστώ, πως με διαβάζουν κι ο Μάτεσις με τον Σουρούνη… Πάντως κ. Χωμενίδη, το να προτείνετε το site των συντρόφων (με την καλή έννοια) του Indymedia, μέσα από τις σελίδες ενός περιοδικού lifestyle, το βρίσκω ανυπέρβλητο και εύγε σας!

Καλή χρονιά!