Παρασκευή, Φεβρουαρίου 29, 2008

Είσαι άξιος της μοίρας σου (update και συγγνώμη)

«Βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή ως έναν εν δυνάμει μπλόγκερ». Ο Γιώργος Παπανδρέου στον Κώστα Καραμανλή σήμερα στη Βουλή. Το άκουσα και δεν το πίστευα. Σαν οι μπλόγκερ να είναι κάτι κακό. Γιώργο, κατάλαβες τι είπες; Σαν να λες «Βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή ως έναν εν δυνάμει τρομοκράτη». Έλα μουνί στον τόπο σου! Βλέπω τον Τσίπρα να κάνει κυβέρνηση.

Ζητώ συγγνώμη από τον Γιώργο Παπανδρέου και από τους αναγνώστες για το λανθασμένο και άδικο σχόλιό μου. Η πλήρης φράση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν "βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή, ως έναν εν δυνάμει blogger, και αυτό, το θεωρείτε επικίνδυνο". Όντως, η τελευταία φράση αλλάζει εντελώς το νόημα. Το διάβασα όμως έτσι ακριβώς στο in.gr και -το χειρότερο- το άκουσα με τα αυτιά μου τόσο στο ραδιόφωνο όπως και στην τηλεόραση - δυο φορές στην τηλεόραση (η μία στις ειδήσεις του Mega στις 14:00, η άλλη δεν θυμάμαι ποιο κανάλι ήταν). Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα. Ζητώ συγγνώμη και πάλι. Ευχαριστώ τον καλό αναγνώστη που με ενημέρωσε.

Ελπίζω η μετάδοση και αναπαραγωγή της μισής φράσης από τα ΜΜΕ να οφείλεται σε λάθος. Αυτό θα φανεί στις βραδινές ειδήσεις.


(update)Στις ειδήσεις των 20:00 -παρά το δαιμονιώδες zapping- δεν πέτυχα σε κανένα κανάλι τη συζήτηση στη Βουλή. Στο δελτίο της ΝΕΤ στις 21:00, η φράση του Παπανδρέου μεταδόθηκε ολόκληρη.