Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2008

I Love Alexis!





Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο πιτσιρίκος εξομολογείται δημόσια τον -χωρίς ανταπόκριση- έρωτά του για τον Αλέξη που έχει χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο ρίκο, ρίκο, ρίκοκο, ρίκοκο, ρίκοκο - ρίκο, ρίκο, ρίκοκο, ρίκο, ρικοκό! (Το κείμενο εδώ)







Πανηγυρικά εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των εργασιών του 5ου Συνεδρίου του κόμματος. Η εκλογή Τσίπρα ήρθε αμέσως μετά την άνοδο του μακαριότατου Ιερώνυμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και τώρα απομένει να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπάρακ Ομπάμα και να κερδίσει η Καλομοίρα το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, ώστε να πληρωθούν οι Γραφές.

Ο κ. Τσίπρας εξελέγη με ποσοστό υψηλότερο του 70% αφού οι σύνεδροι είχαν αντιληφθεί πως ο μόνος τρόπος να τον κρατήσουν στο κόμμα ήταν να τον εκλέξουν πρόεδρο - σε διαφορετική περίπτωση, θα έφευγε κι αυτός για το ΠΑΣΟΚ.

Οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου του Συνασπισμού πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο, που είναι το αγαπημένο άθλημα των μελών του Συνασπισμού μαζί με το μπριτζ και την ολική αποτρίχωση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τα στελέχη του Συνασπισμού έκαναν βουντού στο χώρο, ώστε να αποκτήσει κακό φενγκ σούι και να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιήσει εκεί το συνέδριό του σε λίγες μέρες.

Το γήπεδο δεν γέμισε γιατί πολλά στελέχη του Συνασπισμού κρύωναν και προτίμησαν να μείνουν κοντά στο τζάκι, αγκαλιά στην πολυθρόνα, αντί να τρέχουν από τα βόρεια προάστια στο Φάληρο.

Φρόντισαν όμως να στείλουν στο γήπεδο τα αλλοδαπά δουλικά τους -για να φαίνεται μπούγιο στα πλάνα της τηλεόρασης-, με αποτέλεσμα στο 5ο Συνέδριο να υπάρχει εκπροσώπηση από πολλές χώρες του Τρίτου Κόσμου και να επιτευχθεί ο απαραίτητος σοσιαλιστικός διεθνισμός.

Οι σύνεδροι καταχειροκρότησαν μια δούλα (από το «Σπυριδούλα»), που είπε πως έχει δουλέψει σε αφεντικά από όλα τα κόμματα, αλλά μόνο ο κύριος και η κυρία που είναι του Συνασπισμού δεν τη μαστιγώνουν - μεταξύ μας, δεν το κάνουν από ανθρωπισμό αλλά επειδή βαριούνται.

Το σχέδιο του Αλέκου Αλαβάνου είναι να στείλει τον Τσίπρα περιοδεία σε όλη τη χώρα για να προσελκύσει ψηφοφόρους. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Αλέξης θεωρείται ο ιδανικός γαμπρός και όλες οι ελληνικές οικογένειες με λεύτερα κορίτσια θα τον ήθελαν σώγαμπρο.

Ο Αλέξης θα κάνει μυστικούς αρραβώνες με όλες και θα τους τάζει γάμο για μετά τις εκλογές. Θα τον ψηφίσουν όλες οι αρραβωνιάρες και τα σόγια τους, ο Συνασπισμός θα φτάσει στις εκλογές στο 20% και ύστερα ο Αλέξης θα κυκλοφορεί με μπράβους γιατί θα τον κυνηγάνε οι αδελφοί της κάθε αρραβωνιάρας για να τον κάνουν κομματάκια.

Οπωσδήποτε το σχέδιο του Αλέκου Αλαβάνου είναι σατανικό και το μόνο που θα πρέπει να προσέξει ο Αλέξης είναι να μην τρώει ό,τι τον φιλεύουν τα επίδοξα πεθερικά του γιατί θα γίνει τόφαλος και θα πέσει η δημοτικότητά του - θα του πρότεινα να κρατάει το φαγητό στο στόμα του, να ζητάει συγγνώμη από τα πεθερικά, να σηκώνεται από το τραπέζι και να πηγαίνει να το φτύνει στην τουαλέτα.

Ο κ. Τσίπρας είναι πολύ νέος και εκφράζεται σκεπτικισμός από πολλούς χώρους για τον αν θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ηγηθεί του περιούσιου λαού μας. Βέβαια, όλα αυτά είναι μπούρδες γιατί τους είδαμε και τους έμπειρους γεροξούρες τι ωραία που τα κατάφεραν τόσα χρόνια - μόνο οι Τούρκοι που δεν έχουνε μπουκάρει ακόμα στη χώρα.

Από την άλλη, σάμπως πρόκειται να κυβερνήσει ποτέ ο Τσίπρας; Άσ' τον εκεί πέρα, να βλέπουμε και καμιά ωραία φάτσα. Πάντως, η αλήθεια είναι πως, βλέποντας τον κ. Τσίπρα ανάμεσα στους γηραλέους σύνεδρους του Συνασπισμού, είχες την εντύπωση πως έβλεπες πρόσκοπο που έχει επισκεφτεί Κυριακή πρωί τα ΚΑΠΗ με την κιθάρα του, για να δώσει λίγη χαρά στα τιμημένα γηρατειά.

Την ώρα που ο ρυτιδιασμένος Φώτης Κουβέλης του ευχόταν καλή επιτυχία, σκεφτόσουν πως το σωστό θα ήταν ο κ. Τσίπρας να του αντευχηθεί «άντε και καλή ψυχή»!

Όταν θα πηγαίνει περιοδεία ο Τσίπρας στην επαρχία, καλό είναι να μην περπατάει γρήγορα αλλά να σέρνει τα πόδια του γιατί διαφορετικά τα γεροσάψαλα που θα τον ακολουθούν θα πέφτουν ξερά - θα μπαίνει ο Αλέξης στο εργοστάσιο για να μιλήσει με την αθάνατη εργατιά και να της λύσει τα προβλήματα, και θα διαπιστώνει πως είναι μόνος του.

Καλύτερα να πηγαίνει παντού μόνος του για να συνηθίζει σιγά σιγά. Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα δεθεί μαζί τους και μετά θα στενοχωριέται που θα τους βλέπει να τα κακαρώνουν ο ένας πίσω από τον άλλον· με τη διαφορά ηλικίας που έχει με τους συντρόφους του ο Αλέξης, είναι σίγουρο πως θα τους θάψει όλους - καλύτερα να φορέσει από τώρα τα μαύρα για να τα συνηθίζει.

Πριν καν εκλεγεί ο κ. Τσίπρας, η κυρία Λιάνα Κανέλλη τον είχε απαξιώσει, λέγοντας πως «ο Τσίπρας είναι μια trendy επιλογή σε ένα emo κόμμα». Βέβαια, η κυρία Κανέλλη ξεχνάει πως η ίδια ήταν μια τηλεοπτική επιλογή σε ένα κόμμα που δεν έχει καθόλου φωτογένεια. Ή μάλλον, ήταν μια επιλογή λογοδιάρροιας σε ένα κόμμα που έχει γλωσσοδέτη.

Και ο Θεόδωρος Πάγκαλος εξαπέλυσε επίθεση στον Συνασπισμό με αφορμή την εκλογή Τσίπρα. Λογικό είναι να ζηλεύει ο κ. Πάγκαλος τον κ. Τσίπρα γιατί κατάφερε να γίνει πρόεδρος κόμματος, ενώ ο κ. Πάγκαλος -αν και, κατά γενική ομολογία, έχει μεγαλύτερο IQ και από τον Αϊνστάιν- είναι αναγκασμένος να ακούει τους λόγους του Γιώργου Παπανδρέου και να τον χειροκροτάει κι από πάνω.

Όλα αυτά τα κούσαλα της πολιτικής έχουν πάθει ζημιά με τον Αλέξη που είναι και νέος και ωραίος. Ξέρεις τι είναι να είσαι τίγκα στη χοληστερίνη και στο τριγλυκερίδιο, να γυαλίζει η καράφλα σου που προσπαθείς να την κρύψεις με πέντε τρίχες ή να πρέπει να παλεύεις κάθε εβδομάδα με τα χρωμοσαμπουάν για να πετύχει η βαφή στο μαλλί, και να έρχεται ο πιτσιρικάς με ένα μπλου τζιν και ένα κόκκινο πουκάμισο και να σου παίρνει τα σώβρακα;

Εν τω μεταξύ, όλοι αυτοί οι γεροταρνανάδες είναι παντρεμένοι με κάτι φιλεύσπλαχνες κυρίες που έχουν τα μισά τους χρόνια και είναι λυσσασμένες τεκνατζούδες γιατί οι άντρες τους θέλουν από δέκα βιάγκρα ο καθένας για να τους κάνει κούκου μια φορά στο εξάμηνο - θα σκάει μύτη ο Αλέξης στη δεξίωση του κυρίου Πρέσβη, θα τον χαλβαδιάζουν όλες οι στερημένες, θα στήνονται στην ουρά για να χορέψουν μαζί του ένα παθιάρικο tango, και θα παθαίνουν απανωτά εμφράγματα οι γερομπισμπίκηδες από το φθόνο τους. Χώρια, που θα τον γουστάρουν κι αυτοί κολασμένα γιατί θα τους ξυπνάει τη γυναίκα που κρύβουν μέσα τους.


Τούτων δοθέντων και εν κατακλείδι, δεν καταλαβαίνω όλους αυτούς που αμφισβητούν τον κ. Τσίπρα επειδή είναι νέος. Έχει ακριβώς τα χρόνια του Χριστού. Τον Χριστό Τον σταύρωσαν στα 33 και -παρ' όλα αυτά- η διδασκαλία Του ζει και βασιλεύει μέχρι σήμερα. Άσε που, αν υπήρχε Συνασπισμός τότε, δεν θα Τον σταύρωναν. Αυτή ήταν η ατυχία του Χριστού: πως δεν υπήρχε Συνασπισμός στην εποχή Του. Αλλά αυτή είναι μια άλλη, πονεμένη ιστορία.


LIFO - 14-02-08


Και -χρονιάρα μέρα που είναι- ένα πολύ αγαπημένο μου τραγούδι. Δικό σας!