Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2008

Talk of the Town - 23/10/08






Όλες οι ειδήσεις που έγιναν γροθιά στο στομάχι (Το κείμενο εδώ)











ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

Νέα μόδα στην ελληνική τηλεόραση

Συνεχείς συσκέψεις κάνουν τα επιτελεία των ιδιωτικών καναλιών, σε μια προσπάθεια να βρουν το κατάλληλο look για τους παρουσιαστές και τους σχολιαστές των δελτίων ειδήσεων. Τα καλοραμμένα κοστούμια, οι ακριβές γραβάτες και τα επώνυμα ταγιέρ έρχονται σε αντίθεση με τις ειδήσεις για την οικονομική κρίση και δεν πείθουν το τηλεοπτικό κοινό πως οι παρουσιαστές των δελτίων νιώθουν την ίδια αγωνία με το λαουτζίκο. Στο Mega έχουν ήδη αποφασίσει πως στο εξής η Όλγα Τρέμη θα εμφανίζεται χωρίς κοσμήματα, ενώ παράλληλα θα φοράει μια λιγδιασμένη ρόμπα και θα έχει μπικουτί στα μαλλιά, ώστε να γίνει κατανοητό σε όλους πως τα φέρνει δύσκολα βόλτα επειδή είναι πτωχούλα. Ο Γιάννης Πρετεντέρης θα εμφανίζεται στο δελτίο με ένα σακάκι τρία νούμερα μεγαλύτερο και παράλληλα θα του βάφουν τα δόντια μαύρα για να νομίζουν οι τηλεθεατές πως είναι φαφούτης και να τον συμπονούν. Ο Παύλος Τσίμας δεν χρειάζεται να αλλάξει το ενδυματολογικό του στυλ, αφού το μούσι το οποίο λανσάρει φέτος τον κάνει να μοιάζει με πρόσφυγα από το Αφγανιστάν που έχει φορέσει τα καλά του. Στο Mega προβληματίζονται μόνο για το χρώμα των μαλλιών του κ. Τσίμα, μιας και οι τηλεθεατές δυσκολεύονται να πιστέψουν πως από το κεφάλι του πέφτουν μόνο οι άσπρες τρίχες και έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως ο κ. Τσίμας παλεύει στο σπίτι του με τα χρωμοσαμπουάν και, άρα, είναι ζάπλουτος. Στην τελευταία σύσκεψη, η κομμώτρια του Mega πρότεινε να σταματήσει ο κ. Τσίμας να βάφει τα μαλλιά του, ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση πως τα άσπρισε η οικονομική στενωπός την οποία διανύουμε. Στο Alter δυσκολεύονται να αλλάξουν το look του Νίκου Χατζηνικολάου γιατί -παρόλες τις στυλιστικές παρεμβάσεις- ο Νίκος Χατζηνικολάου διατηρεί αυτή την εμφάνιση τζιτζιφιόγκου και είναι αδύνατον να πείσει τους τηλεθεατές πως τα φέρνει δύσκολα βόλτα. Οι προσπάθειες των υπευθύνων του Alter επικεντρώνονται στις αλλαγές στο λεξιλόγιο του Νίκου Χατζηνικολάου και πιστεύουν πως ο κυρίαρχος του δελτίου των οκτώ είναι σε καλό δρόμο αφού, αν συνεχίσει να κλέβει ατάκες από τον Γιώργο Τράγκα -όπως συνηθίζει εσχάτως-, σε λίγο θα μοιάζει με διανοούμενο λαχαναγορίτη που έχει πάθει εγκεφαλικό. Στον ΑΝΤ1 κατέληξαν πως ο πιο σίγουρος τρόπος για να πειστούν οι τηλεθεατές ότι ο Νίκος Ευαγγελάτος βιώνει στο πετσί του τη φτώχια είναι να τον παρουσιάσουν να τρώει ληγμένα γιαούρτια, σκουληκιασμένα κρέατα και μουχλιασμένα τυριά με ποντικοκούραδα. Για τις γυναικείες παρουσίες στα δελτία ειδήσεων υπάρχει η σκέψη να εμφανίζονται με ένα μωρό στην αγκαλιά για να μοιάζουν με φτωχές μωρομάνες, οι οποίες δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους. Ήδη, οι υπεύθυνοι των καναλιών έχουν πάρει σβάρνα τα ορφανοτροφεία για να αγοράσουν μερικά εγκαταλελειμμένα μωρά σε καλή κατάσταση. Οι παρουσιάστριες θα λένε τις ειδήσεις με το μωρό στην αγκαλιά και ξαφνικά θα πετάνε -τάχα μου αδιάφορα- το βυζί έξω και θα προσποιούνται πως θηλάζουν το μωρό για να απογειωθεί η τηλεθέαση και να τρελαθούν τα μηχανάκια της KGB.



Ο ΠΕΤΡΟΣ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΚΗ
Δείχνει το δρόμο στους αντάρτες

Καίρια πολιτική παρέμβαση έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Πέτρος Τατούλης στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου. Ο κ. Τατούλης δήλωσε πως ο Θόδωρος Ρουσόπουλος πρέπει να παραιτηθεί, αλλά απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση στο καυτό θέμα του γάμου της Μιμής Ντενίση. Στην πρεμιέρα του στο σόου του Λάκη Λαζόπουλου ο κ. Τατούλης εντυπωσίασε το τηλεοπτικό κοινό γιατί είπε σωστά τα λόγια του, αν και είχε χαλάσει το ότο-κιού. Ο Λάκης Λαζόπουλος δήλωσε πως έμεινε ευχαριστημένος από την οντισιόν και πως σκοπεύει να διατηρήσει στην εκπομπή τον Πέτρο τον Τατούλη για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του Λάκη του γλυκούλη. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και νέες πολιτικές παρεμβάσεις των «ανταρτών» της Νέας Δημοκρατίας, αφού ο Βύρων Πολύδωρας θα πάει στο «Κους Κους», ενώ ο Σταύρος Δαϊλάκης θα παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή και στο ημίχρονο θα παίξει κορόιδο με τους αναπληρωματικούς.



SEX ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ
Η κρίση τονώνει την οικογένεια

Η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων. Οι πωλήσεις του Viagra παρουσιάζονται πεσμένες, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αφού μπορεί να οφείλεται στο γεγονός πως οι Έλληνες έχουν χάσει μερικά κιλά εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας και τα... συστήματα έχουν αρχίσει να δουλεύουν χωρίς να έχουν ανάγκη από διεγερτικά χάπια. Επίσης, πεσμένες είναι οι δουλειές στα στριπτιτζάδικα και στα ξενοδοχεία ημιδιαμονής, οπότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η οικονομική κρίση έχει τονώσει τον θεσμό της ελληνικής οικογένειας, αφού είναι ολοφάνερο πως οι Έλληνες πηδάνε τις γυναίκες τους.



ΛΕΧΩΝΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ
Στο παράθυρο θα σαραντίσει

Μεγάλη ανασφάλεια επικρατεί στο δημοσιογραφικό κόσμο, με αφορμή την οικονομική κρίση. Η πολιτική συντάκτρια του Mega Μαρία Σπυράκη παραλίγο να γεννήσει σε απευθείας μετάδοση και να την ξεγεννήσουν η Τρέμη και ο Πρετεντέρης. Η Μαρία Σπυράκη έφυγε από το δελτίο ειδήσεων, πήγε στο νοσοκομείο, γέννησε με καισαρική δίδυμα (να της ζήσουν) και επέστρεψε άρον άρον στο στούντιο επειδή φοβήθηκε πως, αν απουσίαζε για ένα μικρό διάστημα, θα έβρισκε κάποια άλλη στη θέση της στο παράθυρο και θα έμενε άνεργη. Ο φόβος της ανεργίας έκανε την κυρία Σπυράκη να σπάσει την παράδοση που θέλει τις γυναίκες που γεννάνε να μην πηγαίνουν πουθενά για 40 μέρες. Σύμφωνα με την παράδοση, είναι μεγάλη γρουσουζιά να σε επισκεφτεί λεχώνα, οπότε -αν δεν θέλετε να σας βρει κάνα κακό- καλό θα ήταν να αποφεύγετε να βλέπετε το δελτίο του Mega μέχρι να σαραντίσει η κυρία Σπυράκη.


ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Σουξέ με βίντεο από το χειρουργείο

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η δημοσιοποίηση ενός βίντεο που παρουσιάζει γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν ειρωνικά σχόλια, ενώ κάνουν χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσουν από το αυτί ενός άνδρα μια καραμούζα. Οι γιατροί έχουν αρχίσει να βιντεοσκοπούν τις χειρουργικές επεμβάσεις για να τις πουλήσουν στα κανάλια - το τηλεοπτικό κοινό ζητά συνεχώς νέα θέματα από τα νοσοκομεία, αφού δεν εντυπωσιάζεται πια από τα μαμούνια, τις κατσαρίδες και τα ποντίκια. Τις επόμενες μέρες θα προβληθεί στην τηλεόραση ένα νέο βίντεο με παρτούζες μεταξύ γιατρών στον Ευαγγελισμό - το βίντεο είναι πολύ διασκεδαστικό και τραβήχτηκε μέσα στο χειρουργείο, ενώ οι γιατροί προσπαθούσαν να ξεκολλήσουν δυο σιαμαία κοριτσάκια.


LiFO - 23/10/08