Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2008

Talk of the Town - 30/10/08




Οι ειδήσεις είναι τροφή για τα θηρία. (Το κείμενο εδώ)




ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Βιβλίο και σίριαλ ετοιμάζει ο Ρουσόπουλος

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το βιβλίο του Θόδωρου Ρουσόπουλου. Το βιβλίο έχει τον τίτλο Συστημένο και είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο. Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος συνεχίζει τις προσωπικές εξομολογήσεις που ξεκίνησε στη Βουλή και αποκαλύπτει πως ο πατέρας του ήταν ένας πολύ βίαιος ταχυδρόμος και τον σάπιζε στο ξύλο με τον ταχυδρομικό σάκο. Επίσης ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει στο βιβλίο του πως πρωτοφόρεσε παπούτσια στα δεκαπέντε του χρόνια, πως διάβαζε με το φως της λάμπας επειδή ο πατέρας του ήταν τσιγκούνης και πως δούλευε λουστράκος στα δικαστήρια σαν τον Βασιλάκη Καΐλα. Το βιβλίο του κύριου Ρουσόπουλου σίγουρα θα βρίσκεται στην κορυφή των best-seller στη χριστουγεννιάτικη αγορά του βιβλίου. Ήδη, όλα τα ιδιωτικά κανάλια κάνουν προσφορές για τα δικαιώματα του βιβλίου ώστε η ζωή του κ. Ρουσόπουλου να γίνει σίριαλ και να σαρώσει την τηλεθέαση. Ενδιαφέρον για τα δικαιώματα έχει εκδηλώσει και το BBC επειδή το βρετανικό φλέγμα του κ. Ρουσόπουλου έχει θαμπώσει τους Βρετανούς που πιστεύουν πως ο ιδανικός ηθοποιός για να ενσαρκώσει τον τέως υπουργό Επικρατείας είναι ο Τζέρεμι Άιρονς. Ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε πως είναι ενθουσιασμένος από το μεγάλο ενδιαφέρον για το βιβλίο του και πως ελπίζει να βγάλει πολλά χρήματα ώστε να μπορέσει να ξοφλήσει το δάνειο για τα σπιτάκια του.



ΑΧΤΙ ΤΟ' ΧΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Γιατί προτίμησε τη ΝΔ ο Ρουσόπουλος;

Μετά από τη δήλωση του κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου στη Βουλή πως ο πατέρας του ήταν ταχυδρόμος, το ΠΑΣΟΚ ζητάει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για να διαπιστωθεί αν ο πατέρας του κ. Ρουσόπουλου πήγαινε τις συντάξεις στις γριές ή τις έβαζε στην τσέπη του. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν συγχωρήσει ακόμα στον κ. Ρουσόπουλο το γεγονός πως προτίμησε να κυλιστεί στο βούρκο της πολιτικής κονίστρας με τη Νέα Δημοκρατία και όχι με το ΠΑΣΟΚ.



NAKED CITY
Οι μετανάστες βγάζουν τα ρούχα

Μεγάλη αίσθηση δημιούργησαν στην ελληνική κοινωνία κάποιες φωτογραφίες που εμφανίζουν αστυνομικούς να ξεγυμνώνουν έναν αλλοδαπό στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη, από πολλές πλευρές ακούγεται το αίτημα να κυκλοφορούν γυμνοί όλοι οι μετανάστες, ώστε αφενός να τους ξεχωρίζουμε και αφετέρου να μην έχουν πού να κρύψουν το πορτοφόλι που θα μας κλέψουν. Δυστυχώς, το δίκαιο αυτό αίτημα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί επειδή θα υπάρξει προσβολή της δημοσίας αιδούς, αλλά τώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αλλοδαποί να κυκλοφορούν με μπούργκα. Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό με τον αλλοδαπό παρασημοφορήθηκαν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, αν και δήλωσαν πως δεν ξεγύμνωσαν τον αλλοδαπό για να τον εξευτελίσουν αλλά για να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ώστε στη συνέχεια να τον πουλήσουν για όργανα.



ΠΑΡΚΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Προστατευόμενο είδος οι μοναχοί

Μετά από την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ να χαρακτηρίσει τη λίμνη Βιστωνίδα εθνικό πάρκο, η κυβέρνηση σκέφτεται να κάνει εθνικό πάρκο και το Άγιον Όρος, ώστε να προστατευτεί η Ορθοδοξία. Στους επισκέπτες του Αγίου Όρους δεν θα επιτρέπεται να έρχονται σε επαφή με τους μοναχούς -ώστε να ταράζουν τον μοναχικό τους βίο-, αλλά θα μπορούν να τους βλέπουν μόνο πίσω από τα κάγκελα και να τους φωτογραφίζουν από μακριά. Οι μοναχοί θα θεωρούνται στο εξής προστατευόμενο είδος και επειδή απειλούνται με εξαφάνιση δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις στο Άγιον Όρος την εποχή του ζευγαρώματος, ώστε να μη διαταράσσεται η διαδικασία της αναπαραγωγής. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν σε πολλά σημεία του Αγίου Όρους πινακίδες που θα γράφουν «Μην τους ταΐζετε», για να καταλάβουν επιτέλους οι επισκέπτες πως δεν πρέπει να πετάνε φιστίκια και μπανάνες στους μοναχούς.



ΛΑΚΗΣ, ΜΙΜΗ, ΚΙΜΟΥΛΗΣ
Η κρίση ενώνει τους καλλιτέχνες

Η μεγάλη οικονομική κρίση έχει προβληματίσει τους ανθρώπους του θεάτρου που σκέπτονται να δημιουργήσουν θιάσους πρωταγωνιστών για να προσελκύσουν το κοινό στις θεατρικές αίθουσες. Ήδη, η Μιμή Ντενίση, ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Γιώργος Κιμούλης ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ανεβάσουν τα Παλουκώματα του Ίψεν στο θέατρο Λαχαναγορά. Το έργο θα παιχτεί μέχρι τα Φώτα και στη συνέχεια οι τρεις πρωταγωνιστές θα αρχίσουν περιοδεία στην ελληνική ύπαιθρο και θα φτάσουν μέχρι και τα Πομακοχώρια, με στόχο να αποκαταστήσουν τη σχέση του λαϊκού κοινού με τα έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Αυτή η προσπάθεια εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μπουλούκια και Πανηγύρια» και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού. Με μεγάλη αγωνία αναμένεται και η επόμενη σύμπραξη των τριών μεγάλων μας ηθοποιών στη δροσερή καλοκαιρινή επιθεώρηση Η μπάρα του Ομπάμα που θα παιχτεί στο Δελφινάριο.



ΤΡΙΚ Η ΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ
Ανέβασε τις πωλήσεις στο εστιατόριο του μπαμπά της

Η Καλομοίρα επέστρεψε μυστικά στην Ελλάδα και εργάζεται σε φαστφουντάδικο της Γλυφάδας μεταμφιεσμένη σε άντρα. Η συγκλονιστική αυτή είδηση έγινε γνωστή όταν μια πελάτισσα παραπονέθηκε επειδή η Καλομοίρα χρησιμοποιούσε τις γυναικείες τουαλέτες. Μάταια οι Έλληνες δημοσιογράφοι ξημεροβραδιάζονταν τις τελευταίες ημέρες στο εστιατόριο του πατέρα της Καλομοίρας στη Νέα Υόρκη, περιμένοντας να τη ρωτήσουν για ποιο λόγο εγκατέλειψε ξαφνικά την Ελλάδα. Σύμφωνα με τη θεία της Καλομοίρας, η φυγή της νεαρής τραγουδίστριας στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ένα διαφημιστικό κόλπο και οφείλεται στον πατέρα της. Οι δουλειές στο εστιατόριο του πατέρα της Καλομοίρας δεν πήγαιναν καθόλου καλά και σκέφτηκε πως, αν η κόρη του επέστρεφε στη Νέα Υόρκη, θα την αναζητούσαν δεκάδες έγκριτοι Έλληνες δημοσιογράφοι για να της αποσπάσουν μια δήλωση. Αυτό πραγματικά συνέβη και είχε ως αποτέλεσμα να κατακλυστεί το εστιατόριο από Έλληνες δημοσιογράφους που ξεσκίστηκαν να παραγγέλνουν σουβλάκια και μουσακάδες. Με αυτόν το τρόπο, ο πατέρας της Καλομοίρας γλίτωσε από την οικονομική καταστροφή.

LiFO - 30/10/08