Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2009

Κώτσοι

Αυτό που με ενόχλησε στο χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο θέμα", για τα χρήματα που κατατέθηκαν την περίοδο 1990-1994 στη λιβεριανή εταιρεία Mayo από τα μαύρα ταμεία της Siemens, δεν ήταν η αποκάλυψη ενός ακόμα σκανδάλου - αυτά τα μικροαστικά ταμπού τα έχω ξεπεράσει. Αυτό που με ενόχλησε ήταν ότι το δημοσίευμα μου θύμισε ότι ζω σε μια χώρα, στην οποία είχε εκλεγεί κάποτε πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - έχω επιλεκτική μνήμη και τα δυσάρεστα γεγονότα τα απωθώ. Η συνέχεια εδώ!

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σας θυμίσω πως πρωθυπουργοί της χώρας έχουν διατελέσει –μεταξύ άλλων- ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Σημίτης και ο Κώστας Καραμανλής. Πολύς Κώστας έπεσε τώρα τελευταία – μάλλον αυτός είναι ο λόγος που πολλοί Έλληνες νομίζουν πως ο Μέγας Κωνσταντίνος ήταν Έλληνας.

Δηλαδή, με ένα μικρό διάλειμμα πρωθυπουργίας του Ανδρέα Παπανδρέου -που ήταν και άρρωστος- η χώρα τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει κυβερνηθεί από τον Μητσοτάκη, τον Σημίτη και τον Καραμανλή.

Όπως και να το κάνουμε, εδώ υπάρχει ένα ζήτημα αισθητικής. Αυτό το ζήτημα αισθητικής δεν αφορά μόνο τον Μητσοτάκη, τον Σημίτη και τον Καραμανλή – αφορά, κυρίως, αυτούς που τους ψήφισαν.

Δείτε λίγο το κάδρο. Μητσοτάκης, Σημίτης και Καραμανλής δίπλα δίπλα. Αυτή είναι η Ελλάδα των τελευταίων είκοσι ετών.

Βρίσκω πολύ αστείο το γεγονός πως τον Μητσοτάκη, τον Σημίτη και τον Καραμανλή τους ψήφισαν οι ίδιοι που ψήφισαν και τον Μέγα Αλέξανδρο ως μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών. Αν το σκεφτείς λιγάκι, είναι να πέφτεις κάτω και να χτυπιέσαι από τα γέλια.