Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2009

Talk of the Town (1) - 03/06/09
















Αλλαγές στην εσωτερική διαρρύθμιση των νυχτερινών κέντρων, των μπαρ και των εστιατορίων αναμένεται να επιφέρει η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους από την 1η Ιουλίου.

Το κάπνισμα θα επιτρέπεται σε ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους, που θα βρίσκονται στο βάθος του καταστήματος και θα απομονώνονται από το υπόλοιπο κατάστημα με γυάλινα χωρίσματα. Η επιλογή των γυάλινων χωρισμάτων έγινε για να βοηθηθούν οι τζαμάδες.

Η βοήθεια που τους έδωσαν οι αντιεξουσιαστές, «κατεβάζοντας» όλες τις βιτρίνες καταστημάτων το περασμένο Δεκέμβριο, δεν θεωρήθηκε αρκετή και κρίθηκε πως θα πρέπει να τους βοηθήσει και η κυβέρνηση - όλοι για τους τζαμάδες δουλεύουν σ' αυτήν τη χώρα.

Η τοποθέτηση γυάλινων χωρισμάτων στα νυχτερινά κέντρα θα δώσει μεγάλη ώθηση στο επάγγελμα του τζαμά, αφού οι τζαμάδες δεν θα κληθούν μόνο να τοποθετήσουν τα τζάμια αλλά θα πρέπει κάθε τρεις και λίγο να τα αντικαθιστούν - είναι σίγουρο πως όλο και κάποιος θαμώνας θα μερακλώνει με τα καψουροτράγουδα και πάνω στο τσακίρ κέφι και στον νταλκά του θα αναποδογυρίζει το τραπέζι ή θα εκσφενδονίζει την μπουκάλα με το ουίσκι και θα φέρνει κάτω την τζαμαρία.

Τα γυάλινα χωρίσματα στα μπουζουξίδικα αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα, αφού μπορεί ένας πελάτης να παρεξηγηθεί, επειδή κάποιος από το διπλανό τραπέζι κάνει τα γλυκά μάτια στη συνοδό του και, πάνω στον τσαμπουκά, να τον στείλει μαζί με τη τζαμαρία πάνω σε αυτούς που δεν καπνίζουν.

Υπάρχει δηλαδή η περίπτωση να γλιτώσεις από τον καρκίνο που προκαλεί το κάπνισμα και να αποκεφαλιστείς μπροστά στην Πέγκυ Ζήνα.

Η τοποθέτηση γυάλινων χωρισμάτων αναμένεται να πλήξει και τον ευγενή κλάδο των λουλουδούδων, αφού οι καπνιστές δεν θα μπορούν πια να πετάνε λουλούδια στην τραγουδιάρα.

Οι λουλουδούδες ζήτησαν να μπαίνουν για λίγο οι τραγουδιστές μέσα στο χώρο των καπνιστών, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, αλλά αντέδρασαν οι τραγουδίστριες επειδή δεν υπάρχουν σινιέ μάσκες που να ταιριάζουν με την πανάκριβη γκαρνταρόμπα τους.

Για να καλυφθεί η χασούρα από τα λουλούδια, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτρέψει στις λουλουδούδες να πουλάνε και κοκαΐνη.

Παράλληλα, επειδή όσοι θα κάθονται στα μπροστινά τραπέζια δεν θα μπορούν να καπνίζουν -και υπάρχει ο κίνδυνος να ξενερώσουν εντελώς και να φύγουν-, υπάρχει η σκέψη να τους επιτραπεί να σπάνε πιάτα για να ξεχαρμανιάζουν.

Αν τα νέα μέτρα δεν αποδώσουν, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει ξεχωριστά νυχτερινά κέντρα για τους καπνιστές. Τα νέα κέντρα θα ονομάζονται «τεκέδες» και, εκτός από το κάπνισμα, θα επιτρέπεται και ο αργιλές.

Οι τραγουδιστές και οι μουσικοί εκφράζουν τη βεβαιότητα πως τα νέα αντικαπνιστικά μέτρα δεν θα επηρεάσουν το νυχτοκάματό τους, γιατί υπάρχουν αρκετοί μεγιστάνες που είναι θεριακλήδες και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για να φέρουν έναν τραγουδιστή μαζί με την ορχήστρα του στο σαλόνι του σπιτιού τους.

LIFO - 03/06/09