Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2009

Talk of the Town (1) - 10/06/09








Προβλήματα στην ένταξη του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα δημοτικά σχολεία προκαλεί η αντίδραση μιας ομάδας ιερέων.

Οι ιερείς διαφωνούν με τη διδασκαλία του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε μικρά παιδιά και, με επιστολή που έστειλαν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, υποστηρίζουν πως είναι κατορθωτή η εγκράτεια και η καθαρότητα μέχρι το γάμο - δεν έχουν άδικο οι κληρικοί, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα παντρευτείς οπωσδήποτε μέχρι τα δεκαοκτώ σου, γιατί, διαφορετικά, μπορεί να λαλήσεις από την αγαμία και να αρχίσεις να καθαρίζεις κόσμο.

Στην επιστολή τους οι ιερείς υποστηρίζουν ακόμα πως είναι κατορθωτή και η δια βίου παρθενική ζωή, αλλά αποφεύγουν να διευκρινίσουν με ποιον τρόπο θα γίνεται η αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους - προφανώς, θεωρούν αυτονόητο πως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει επιστημονικά την άμωμο σύλληψη.

Ο υπουργός Παιδείας και Ορθοδοξίας Άρης Σπηλιωτόπουλος αναζητεί τρόπο για να ξεπεράσει τις αντιδράσεις των ιερέων, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις του Κράτους με την Εκκλησία.

Η λύση που προωθείται -για να ξεπεραστεί οριστικά το πρόβλημα- είναι να ανατεθεί η διδασκαλία του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης αποκλειστικά σε ιερείς.

Τα τελευταία χρόνια, πληροφορηθήκαμε με μεγάλη χαρά πως πολλοί σεπτοί ιεράρχες μας έχουν έντονες και ποικίλες σεξουαλικές δραστηριότητες, οπότε θα μπορούσαν -με τις πλούσιες σεξουαλικές τους εμπειρίες- να διαφωτίσουν και να ξεστραβώσουν τους μικρούς μαθητές που δεν σκαμπάζουν Χριστό από σεξουαλικά θέματα.

LIFO - 10/06/09