Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2006

Το ντέρμπι των αιωνίων, ιδανικών κι ανάξιων αντιπάλων

Image Hosted by ImageShack.us

Στην τελική της ευθεία βρίσκεται η κούρσα της προετοιμασίας των δύο «αιωνίων» για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής. Ο Ριβάλντο τέθηκε στη διάθεση του Τροντ Σόλιντ, αφού στην τελευταία προπόνηση κατάφερε να περπατήσει από τα αποδυτήρια έως τον αγωνιστικό χώρο, χωρίς καμία βοήθεια και χωρίς να έχει τάση για εμετό. Οι φήμες μάλιστα λένε, πως μετά το πέρας του περιπάτου κατάφερε να κάνει ντους μόνος του και να τραβήξει το καζανάκι για να φύγουν τα σκατόνερα.

Ο Τροντ Σόλιντ αναμένεται να αιφνιδιάσει την Κυριακή, καθώς θα εμφανιστεί στο «Καραϊσκάκη», χωρίς το μπλοκάκι του, αλλά με laptop. To laptop θα είναι συνδεδεμένο με τις οθόνες του γηπέδου, κι έτσι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα μπορέσουν επιτέλους να μάθουν, τι στην ευχή σημειώνει ατάραχος ο Νορβηγός τόσους μήνες, ενώ η ομάδα «μένει μακριά από τον καλό της εαυτό», που δεν τον έχει δει κανείς και ποτέ για να ξέρουμε και πως είναι. Για τους ελάχιστους φίλους της ομάδας, που δεν γνωρίζουν νορβηγικά, έχει προβλεφθεί απευθείας μετάφραση στα γαλλικά, που είναι η επίσημη γλώσσα της «Θύρας 7».

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Ανατολάκης λογομάχησε με τον Μπαμπανγκίντα, και οι δυο άντρες κόντεψαν να έρθουν στα χέρια, επειδή ο τελευταίος επέμενε πως ο Μίλαν Κούντερα είναι καλύτερος από τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και αυτό ο Γιώργος δεν μπορούσε να το δεχτεί με τίποτα. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, το επεισόδιο έμεινε στα λόγια, ενώ ο ντισκ τζόκει του γηπέδου, είχε τη φαεινή ιδέα να βάλει την Σουίτα από τον «Καρυοθραύστη» του Τσαϊκόφσκι, με αποτέλεσμα οι δυο παίκτες να πέσουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και να κλαίνε απαρηγόρητοι, για την κατάργηση του πολυτονικού.

Ο Τροντ Σόλιντ δεν έχει αποφασίσει ακόμα, αν ο Αντώνης Νικοπολίδης θα αγωνιστεί στην κανονική του θέση ή θα παίξει μπακότερμα. Πάντως δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να αγωνιστεί τελικά με δυο τερματοφύλακες, για να μην νιώθει μοναξιά ο Αντώνης, όταν επιτίθεται ο Θρύλος, ενώ έτσι δεν θα παρουσιαστεί πρόβλημα, αν ο ένας από τους δυο θελήσει κάποια στιγμή να πάει για κατούρημα. Στο τέλος της προπόνησης οι παίκτες μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου κι έδωσαν όρκο νίκης, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή δεν υπάρχει ούτε όρκος ήττας, ούτε όρκος ισοπαλίας. Επειδή δεν υπήρχε Ευαγγέλιο πρόχειρο, οι παίκτες ορκίστηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει βαρύτερος όρκος απ' αυτόν.

Στο στρατόπεδο των «πράσινων» υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός, ο οποίος οφείλεται στην άγνοια αλλά και στην παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αργύρη Μήτσου, στην προπόνηση. Οι παίκτες, με το που τον είδαν, άρχισαν να κάνουν σαν παιδιά – κυλιόντουσαν στο χορτάρι και ήθελαν δωράκια και χαδάκια. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι σκέφτεται σοβαρά να συμπεριλάβει τον κ. Μήτσου στην αρχική ενδεκάδα, αφενός για να υπάρχει ένας γιατρός μέσα στην ομάδα, που όσο να 'ναι χρειάζεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, και αφετέρου για να καλύψει το κενό του Μίκαελ Νίλσον, ο οποίος τέθηκε νοκ-άουτ μετά από ένα φοβερό άπερκατ που του έχωσε ο Σέριτς, επειδή τον ξενύχιασε, την ώρα που έπαιζαν κουτσό.

Ο κ. Μαλεζάνι δίνει μεγάλη σημασία στο χώρο του κέντρου, επειδή είναι οπαδός του μεσαίου χώρου και της ανέμελης μπούκλας. Έτσι θα παρατάξει την ομάδα με σύστημα 1-1-4. Στο ρόλο του οργανωτή θα είναι ο Πεπίτο Γκονζάλες και πίσω του θα βρίσκονται ο Κονσεϊσάο και ο Τζιόλης. Πίσω απ' αυτούς θα βρίσκονται ο Μόρις και ο Μπίσκαν, ο οποίος θα παίξει τελικά, αφού βρέθηκε η μασέλα του – του είχε πέσει στο φωταγωγό. Πίσω από τον Μόρις και τον Μπίσκαν θα βρίσκεται ο Γκαλίνοβιτς και πίσω από τον Γκαλίνοβιτς τα δοκάρια και τα πιτσιρίκια, που θα μαζεύουν τις μπάλες και θα βρίζουν σαν λούστροι τον Μάριο, ο οποίος ευτυχώς δεν ξέρει ελληνικά, αλλά ούτε και καμιά άλλη γλώσσα, γιατί δεν τα 'παιρνε τα ρημάδια τα γράμματα – συνεννοείται με νοήματα και βρυχηθμούς σαν τον Ταρζάν. Πίσω από τα πιτσιρίκια θα υπάρχει η τάφρος με τα λιοντάρια και πίσω από τα λιοντάρια οι S-300, που τοποθετήθηκαν στο Καραϊσκάκη με τη σύμφωνη γνώμη των Τούρκων και πιο συγκεκριμένα της Ναζλί Γιογουρτλού και του Αριστείδη Μπουνταλομπακλαβά.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού συζητούσαν επί ώρες όλη την εβδομάδα, για τη νίκη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αφήνοντας κατά μέρος τις συνήθεις πολιτικές τους συζητήσεις, αλλά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είναι εντελώς απροπόνητοι και να μην μπορούν να σηκωθούν από την καρέκλα. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, θέλοντας να λύσει αυτό το πρόβλημα, επιστράτευσε κάτι φοβερές Ταϋλανδέζες μασέζ, οι οποίες πασαλείβονται με λάδια και σου κάνουν μασάζ με το σώμα θεόγυμνες, αλλά μόλις το έμαθαν οι γυναίκες των παικτών μπουκάρισαν στην Παιανία κι έπεσε το ξύλο της αρκούδας. Σε κάθε περίπτωση αυτό είχε και θετικά αποτελέσματα, αφού οι παίκτες ξεπιάστηκαν.

Μετά το πέρας της τελευταίας προπόνησης, οι ποδοσφαιριστές μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου κι έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη, αφού πρώτα ξεβρακώθηκαν και μέτρησαν ελεύθερα τα πουλιά τους, γιατί όσο ήταν στην ομάδα ο Εμάνουελ Ολιζαντέμπε δεν μπορούσε να αντέξει κανείς τη σύγκριση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι παίκτες να είναι σωστά ράκη και να σέρνονται στον αγωνιστικό χώρο.

Άντε βρε, και «να κερδίσει ο καλύτερος»! Και μην ξεχνάτε, αυτό που πολύ σωστά είχε πει κάποιο συγγενικό πρόσωπο ενός «ομογενή», που είχε κερδίσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ : «Είμαστε όλοι Έλληνοι!».




Το κείμενο αυτό γράφτηκε για ένα νέο αθλητικό site, το Sportdog. To Sportdog θα βρίσκεται σε λίγες μέρες στον «αέρα». Εκεί θα βρίσκετε κείμενά μου, τα οποία θα έχουν σκοπό να συμφιλιώσουν τον προλετάριο με το τόπι και τα αγνά ιδεώδη του αθλητισμού. Πάντα ήθελα να γίνω αθλητικογράφος κι ευχαριστώ τους συναδέλφους, που μου έδωσαν την ευκαιρία. Καλή επιτυχία παιδιά! Καλή επιτυχία Sportdog!