Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2006

Οι ...ασκοί της Έλλης



Η Έλλη Στάη, στην εκπομπή της «Δυο πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες», καταπιάστηκε με το παραδικαστικό κύκλωμα. Η κ. Στάη, για να δώσει έμφαση στο θέμα, ονόμασε τη συγκεκριμένη εκπομπή, «Της Δικαιοσύνης Έλλη νοητή». Καλεσμένοι ήταν οι κ.κ. Γιακουμάτος, Αθανασάκης, Ραγκούσης, Σταύρος Θεοδωράκης, Κούτρας και Δελατόλλας. Γκεστ σταρ ήταν ο κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος εσχάτως δήλωσε πως είναι φίλος του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα όλοι να τον ειρωνεύονται γι’ αυτό, ενώ αν δήλωνε, πως είναι φίλος του ΠαΣοΚ ή της Νέας Δημοκρατίας, κανείς δεν θα το έκανε θέμα, μιας και όλοι τα ίδια σκατά είμαστε. Πάντως, με τις παρέες που είχε ο κ. Γκλέτσος, τη χρειαζόταν την κομμουνιστική …επανίδρυση, για να εξαγνιστεί.

Πριν καν μιλήσουν οι καλεσμένοι, πετάχτηκε στην οθόνη ο κ. Γιάννης Ματζουράνης, ο οποίος είναι δικηγόρος του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη και ήταν κάπου, που είχε σκοτάδια. Ο κ. Ματζουράνης είπε, πως ο πελάτης του προφυλακίστηκε εκ νέου, αλλά «για κάποια αδικήματα που δεν είναι σημαντικά, όπως μια απάτη στο Σικάγο, μια απλή συνέργια σε αδικήματα που διέπραξε η κ. Τόνια Ηλία και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Πράγματι είναι να απορείς, πως δεν βγήκαν οι Έλληνες στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθούν, γι’ αυτήν την κατάφωρη αδικία. Ποιος από εμάς δεν έχει κάνει μια απάτη στο Σικάγο, ξεπλένοντας παράλληλα και λίγο βρώμικο χρήμα; Ας είμαστε ειλικρινείς.

Ο κ. Μαντζουράνης πρέπει να μην έπαιξε πολύ στην παιδική του ηλικία και να του έχει μείνει τραύμα. Αλλιώς δεν εξηγείται ο λόγος που έπαιζε την κολοκυθιά με την κ. Στάη, για το ποιος έδωσε τα χρήματα, που απαιτήθηκαν για το ταξίδι 48 δικαστών στην Αλεξάνδρεια, ώστε να παραστούν στην ενθρόνιση του Πατριάρχη. Τελικά δεν της αποκάλυψε τον χρηματοδότη του ταξιδιού, αλλά είναι αξιοπερίεργο, που από τόσους νοματαίους στο στούντιο δεν βρέθηκε ένας να αναρωτηθεί, τι δουλειά είχαν 48 δικαστές στην ενθρόνιση του Πατριάρχη – δικαστές είναι ή παπαδάκια; Έτσι είναι όμως τα πράγματα στην Ελλάδα και κάτι τέτοια τα θεωρούμε εντελώς φυσιολογικά, με αποτέλεσμα να βλέπεις νέα παιδιά στους δρόμους και στα λεωφορεία να σταυροκοπιούνται έξω από κάθε εκκλησιά που περνάνε, λες και τα έχουν ταμένα στον Άγιο Παντελεήμονα.

Πίσω στο στούντιο, ο κ. Γιακουμάτος δεν άφηνε κανέναν να μιλήσει, αλλά όλοι έκαναν τουμπεκί, αφενός γιατί ο κ. Γιακουμάτος μπορεί να ‘ναι "φορτωμένος" με κανα ούζι κι αφετέρου γιατί είναι γνωστό πως είναι γυμνιστής και δεν έχει πρόβλημα να ξεβρακωθεί στην πρώτη ευκαιρία, γιατί είναι κι επιδειξίας. Τέλος πάντων, η κουβέντα όλο και γυρόφερνε το θέμα της κ. Χριστίνας Βαληνάκη, την οποία για κάποιο περίεργο λόγο όλοι θέλουν να τη δουν φυλακισμένη, πλην όμως κανείς δεν έλεγε ευθέως τη γνώμη του κι είχαν αρχίσει τα πούστικα, περί της γυναίκας του Καίσαρα, περί της διαφάνειας των πολιτικών και τα ρέστα. Ο κ. Γκλέτσος κάτι πήγε να πει για την υπόθεση των Πακιστανών, που είναι ΤΟ θέμα, αλλά η κ. Στάη δεν άφηνε την κουβέντα να φύγει από την κ. Βαληνάκη – μάλλον διάβασε που έγραψα, πως η κ. Βαληνάκη έχει πολύ ωραία μάτια και ζήλεψε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Αντώνης Δελατόλλας προσπαθούσαν να κάνουν τους αντικειμενικούς, αλλά στην περίπτωσή τους ισχύει το «θέλει ο Πασόκος να κρυφτεί κι η πίκρα δεν τον αφήνει», οπότε ανέλαβε πάλι ο κ. Γκλέτσος, που είναι ωραίος μάγκας, να καθαρίσει, λέγοντας πως «η κ. Βαληνάκη είναι μια κυρία». Δεν το συζητάμε, πως έτσι που έβλεπες τον κ. Γκλέτσο δίπλα στον κ. Αθανασάκη και στον κ. Γιακουμάτο έλεγες «ανοίξτε τώρα τα εκλογικά τμήματα και φέρτε μου ένα ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να ψηφίσω τον Απόστολο!». Με την τροπή που έχουν πάρει τα πολιτικά πράγματα στη χώρα, τυχόν αντικατάσταση του κ. Κολοζώφ από τον κ. Γκλέτσο, μπορεί να φέρει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση και να βρεθεί εν μιά νυκτί η Ελλάδα στον «άξονα του Κακού», ο οποίος τελικά είναι άξονας του Καλού, αλλά ας μην το κάνω θέμα τώρα.

Ξαφνικά εμφανίστηκε σε παράθυρο ο κ. Κώστας Ζουράρις από τη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν είχε τα συνήθη κέφια του κι αφού είπε, πως «ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης έγινε Μάρθα Βούρτση και ρεζιλεύτηκε», εξαφανίστηκε – μάλλον πήγε για ύπνο, γιατί μου φάνηκε νυσταγμένος. Μετά ο καθένας άρχισε να λέει το μακρύ του και το κοντό του, περί Δικαιοσύνης, θεσμών και πολιτικής, ενώ ο κ. Αθανασάκης είχε πρόβλημα με το ρολόι, που χάρισε ο κ. Βουλγαράκης στον κ. Μαρκογιαννάκη – το πιθανότερο είναι να ζήλεψε, γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν του έχει πάρει ποτέ ούτε ένα παγωτό.

Η κ. Στάη ανέλαβε κάποια στιγμή να συνοψίσει την κατάσταση, λέγοντας πως «το παραδικαστικό κύκλωμα άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου». Βέβαια ο έρμος ο Αίολος είχε μόνο έναν ασκό, αλλά οι σύγχρονοι Έλληνες, και ειδικά οι δημοσιογράφοι, δεν το ξέρουν κι αναφέρονται συνεχώς στους «ασκούς του Αιόλου» - προφανώς, ο ένας ασκός τους φαίνεται λίγος. Τώρα σειρά έχουν τα χρυσόμαλλα δέρατα και οι Λερναίες Ύδρες…

Η κ. Στάη μάλλον είχε καταλάβει από πριν, πως με το πάνελ που είχε δεν θα έβλεπε προκοπή, οπότε είχε έτοιμο τον κ. Αλφαντάκη στο παράθυρο. Ο κ. Αλφαντάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», θα πρέπει να κατηγορηθεί για βοήθεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος – μάλλον θα πάτησε το κουμπί του πλυντηρίου ή θα τα άπλωσε να στεγνώσουν. Πάντως δεν καταλαβαίνω, γιατί πριν τη λέξη «χρήμα» βάζουν τον επιθετικό προσδιορισμό «βρώμικο» - το χρήμα είναι βρώμικο ούτως ή άλλως και πρέπει να καταργηθεί πάραυτα, αλλά ας μη συνεχίσω άλλο, γιατί είδαμε τι έπαθε και ο Τσε Γκεβάρα, που τα πίστευε όλα αυτά τα αναρχοκομμουνιστικά. Φυσικά, ο κ. Αλφαντάκης είπε, πως όλα αυτά είναι μια σκευωρία και πως έκανε μήνυση στον συντάκτη της εφημερίδας, κ. Βασίλη Λαμπρόπουλο, ενώ πρόκειται να κάνει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του κ. Αλέξη Παπαχελά και του κ. Τάσου Τέλογλου, αν παρουσιάσουν στην εκπομπή τους τις κατηγορίες εναντίον του.

Ενώ είχα αρχίσει να γέρνω στον καναπέ, άκουσα τον κ. Αλφαντάκη να λέει, πως αυτός που τον προειδοποίησε, ότι θα δεχτεί επίθεση από τον κ. Λαμπρόπουλο, ήταν ο …Στηβ Κακέτσης. Όπα! Αμέσως το ενδιαφέρον μου ανανεώθηκε, γιατί σκέφτηκα πως αυτός που πληροφόρησε τον κ. Κακέτση για την επίθεση του «Βήματος», ίσως να ήταν η Άντζελα Δημητρίου! Δυστυχώς η κ. Στάη, η οποία έχει προηγούμενα με την Άντζελα, δεν επέμεινε να μάθει περισσότερα επί του θέματος κι έτσι αποκοιμήθηκα. Ή, για να είμαι πιο ακριβής, παραδόθηκα στους ασκούς του Μορφέα…