Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2006

Πάγωσε η τσιμινιέρα

Image Hosted by ImageShack.us

Σε πλήρη επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση της καθόδου της Σιβηρίας στη χώρα μας. Το πνεύμα του Στάλιν θύμωσε με την επικείμενη συζήτηση του αντικομμουνιστικού μνημονίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης κι αποφάσισε να εκδικηθεί, μετατρέποντας ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο σε σιβηρικό γκουλάγκ. Στην Λιθουανία το θερμόμετρο έδειξε –32 βαθμούς υπό σκιάν, στην Λετονία –25 υπ’ ατμόν, ενώ το δωδεκάρι της Φινλανδίας πήγε στη συμμετοχή της Μάλτας, αφήνοντας την ελληνική συμμετοχή στα κρύα του λουτρού.

Στη χώρα μας η κατάσταση είναι τραγική, αφού θα πέσουν χιόνια στα καμπαναριά που Χριστούγεννα σημαίνουν, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι σε μέγεθος μπεζέ – το επονομαζόμενο και «αρχιδάτο». Παράλληλα θα χιονίσει για πρώτη φορά και μέσα στο μετρό, στο ύψος της Κατάρας των Κένεντι. Μαζί με τον χιονιά θα κάνει την εμφάνισή του και ο Κόκκινος Στρατός που από κοινού με την Τροχαία θα μοιράζουν κουβέρτες, θερμοφόρες και μπομπότα. Οι οδηγοί που θα συλλαμβάνονται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες θα αλυσοδένονται και θα μεταφέρονται για καταναγκαστικά έργα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Φιλοθέης και του Ψυχικού, αφού τους αφαιρεθούν πρώτα τα χρυσά δόντια και τα κινητά.

Η θάλασσα θα παγώσει ακινητοποιώντας τα πλοία στα λιμάνια, αλλά έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους Αθηναίους να πάνε μια εκδρομή στη Σαντορίνη με τα αυτοκίνητά τους για να αγοράσουν φάβα και να δουν το ηλιοβασίλεμα στην Καλντέρα σε καρτ ποστάλ. Στα διόδια του Καβομαλιά η Τροχαία θα μοιράζει πέδιλα του σκι, μαγκάλια και γιούσουρι, ενώ στα διόδια της Μυκόνου θα επιτρέπεται το κατούρημα για να σπάσει ο πάγος. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής των εκδρομέων, στο ύψος της Φαλκονέρας, η Τροχαία θα δώσει άλλες πενήντα λωρίδες παγωμένης θάλασσας στους οδηγούς για να κάνουν κόντρες και μαλακιούλες. Στο Mall της Ψυττάλειας θα προσφέρεται παγωμένη λυματολάσπη για σουβενίρ.


Image Hosted by ImageShack.us


Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη επωφελήθηκε της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων και ζήτησε από την ΔΟΕ να διοργανώσει η Αθήνα και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006 στο Λυκαβηττό που έχει και τελεφερίκ. Οι σκιέρ θα αμολιούνται από τον Αϊ Γιώργη και θα τερματίζουν κουτρουβαλιάζοντας στο Da Capo για φρεντουτσίνο, ενώ το υποψιασμένο crowd θα αποθεώνει το event, τραγουδώντας τον ύμνο των Αγώνων που δε είναι άλλος από το ακατανόητο «Είμαι του Βοριά ο γιος κι όπου αγαπώ κρυώνω», με εναλλακτικό το «Κι αν χιονίζει και αν βρέχει η Ελλάδα πάντα αντέχει».

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί ο χιονιάς και σε ό,τι αφορά τη γρίπη των πουλερικών, η οποία αναμένεται να εξαπλωθεί στα πρόβατα, στα γελάδια και στα γουρούνια, αφού από το πολύ κρύο θα γριπιαστούν και αυτά και θα βήχουν όλη την ώρα, κλάνοντας θερμόμετρα.

Εξαιτίας του χιονιά παγώνουν οι υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώματος και η μεταγραφή του Ροναλντίνιο στη Θύελλα Κατσικά. Οι μωρομάνες δεν θα πρέπει να θηλάζουν τα μωρά τους πριν βράσουν τα βυζιά τους, γιατί το γάλα είναι μπούζι και υπάρχει ο κίνδυνος τα βρέφη να πάθουν τα λαιμά τους και να μιλάνε σαν τον Γιώργο Τράγκα, ενώ ελλοχεύει πάντα και ο κίνδυνος του τσιρλιού.


Όσοι έχουν τζάκι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί στην αγορά ξύλου κυκλοφορούν σκοπιανά κούτσουρα που μοιάζουν με τα ελληνικά – η διαφορά είναι στη γεύση της στάχτης.

Καλού κακού οι πιστοί ας ανάψουν ένα κερί στην Παναγιά την Παγωτατζού.