Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2006

Άννα - ζούμε - για ν' αποβλακωθούμε!



Του Πανίκου Πανικού


Η Αννούλα Βίσση από την Λάρνακαν της Κύπρου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδαν εις τον πεντηκοστόν πρώτον διαγωνισμόν της Γιουροβίζιον, ο οποίος θα διεξαχθεί εις την Αθήναν, και πιο συγκεκριμένα εις το κλειστόν γήπεδον καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ. Για να επιτύχει την παρουσίαν της Αννούλας εις τον φετινόν διαγωνισμόν, η Ελλάδα αναγκάστηκεν να ενεργοποιήσει έναν παλαιότερον κανονισμόν της Γιουροβίζιον, που προβλέπει πως αν ο συμμετέχων δεν ξεπερνά τα χρόνια του θεσμού και δεν έχει συμμετάσχει εις αυτόν τα τελευταία είκοσι χρόνια, δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημαν δια την συμμετοχήν του, αρκεί να ημπορεί να αυτοεξυπηρετείται ή να μπουσουλάει.

Η όμορφη Κυπριωτοπούλα θα τραγουδήσει και ο Ελλαδίτης τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς θα παρουσιάσει τον διαγωνισμόν, εις ένδειξιν αναγνωρίσεως για την σημαντικήν προσφοράν του εις την ελληνικήν μουσικήν. Σε είκοσι χρόνια ο Σάκης θα τραγουδήσει εις τον διαγωνισμόν και την παρουσίασιν θα αναλάβει η κορούλα της Δέσποινας Βανδή.

Η Αννούλα Βίσση, που πρόσκειται εις το ΑΚΕΛ και εις τον Παναθηναϊκόν, παρ’ ολίγον να αποσύρει την συμμετοχήν της, εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για την έγκρισιν του αντικομμουνιστικού μνημονίου από το Συμβούλιον της Ευρώπης. Αυτή η κίνησις της Αννούλας θα ετίναζεν εις τον αέραν το ευρωπαϊκόν οικοδόμημα και ευτυχώς απεφεύχθην την τελευταίαν στιγμήν με την ψύχραιμην παρέμβασιν του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, ο οποίος υπεσχέθην εις την Αννούλαν πως το Συμβούλιον θα καταδικάσει τόσον τα εκατομμύρια εγκλήματα που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται εις το όνομαν του χριστιανισμού, αλλά κατά βάσιν του καπιταλισμού, όσον και την ήτταν του Παναθηναϊκού από τον Άγιαξ του Αμστελόδαμου, εις το Γουέμπλεϊν, η οποία έλαβεν χώραν κατά την διάρκειαν της αντικομμουνιστικής επαναστάσεως, η οποία απελευθέρωσεν την Ελλάδαν από τον πολυετήν κομμουνιστοσυμμοριτικόν ζυγόν και ελύτρωσεν την Βόρειαν Κύπρον από τον κομμουνιστικόν κίνδυνον.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδαν θα επιλεγεί ανάμεσα σε δέκα τραγούδια του Ελλαδίτη συνθέτη Νίκου Καρβέλα, με επικρατέστερον το «Χέστηκα», το οποίον έχει συναισθηματικήν αξίαν τόσον για τον συνθέτην, όσον και για την Αννούλαν. Όπως είναι γνωστόν, όταν η Αννούλα επήγεν με τον πατερούλην της εις την οικίαν του Νίκου Καρβέλα για να του ζητήσει τραγούδια, η πρώτη λέξη που της απηύθυνεν, όταν του είπε πως ονομάζεται Άννα Βίσση, ήταν «Χέστηκα». Με το «Χέστηκα», που στα κυπριακά προφέρεται «Σέστηκα», η Ελλάδα επανέρχεται υπερήφανα εις τον θεσμόν, με την ελληνικήν λαλιάν να ακούγεται δια μιαν ακόμα φοράν εις τα πέρατα του κόσμου.

Την ενδυματολογικήν επιμέλειαν της εμφανίσεως της Αννούλας έχει αναλάβει ο Ελλαδίτης τραγουδιστής Γεώργιος Νταλάρας, ο οποίος θα της δώσει το πουκάμισον το θαλασσί που μια φορούσε αυτός και μια αυτή, αφού βέβαια το πλύνουν και το στενέψουν πρώτα, ενώ την χορογραφίαν έχει αναλάβει ο Ελλαδίτης χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός και αποτελεί μιαν άμεσην παραπομπήν στην ροκ όπεραν «Κρε-Μάλα», που περιγράφει την ιστορίαν μιας μουγκής Τουρκοεβραιοπούλας κοπτοραπτούς, που ερωτεύεται έναν ξυπόλυτον Παλαιστίνιον αρσιβαρίσταν, ο οποίος δυστυχώς γι’ αυτήν αποδεικνύεται ντεμέκ Έλλαδίτης αριστερός.


(δια τον simvet)