Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2006

Ακυβέρνητη Πολιτεία

Image Hosted by ImageShack.us

Τ
ον απολογισμό του κυβερνητικού έργου έκανε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δυο ετών από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Η λίστα με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης μοιράστηκε στους δημοσιογράφους και ήταν γραμμένη σε περιτύλιγμα καραμέλας βουτύρου.

Προηγήθηκε μια πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας πανηγυρτζήδες τσιγγάνοι μουσικοί έπαιξαν και τραγούδησαν παραγγελιές, ενώ οι υπουργοί τους έραιναν με γαρύφαλλα και τους κολλούσαν στο μέτωπο ακάλυπτες επιταγές. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ενθουσιασμένος καθώς είχε την ευκαιρία να συναντήσει μερικούς από τους υπουργούς του για πρώτη φορά στη ζωή του και υποσχέθηκε πως αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα τους συναντήσει ξανά το 2010 στο «Ποσειδώνιο».

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση, στο μήνυμά του, ο κ. Καραμανλής είπε πως θα τηρήσει το λόγο που έδωσε στους πολίτες ακόμα κι αν χρειαστούν είκοσι χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία όπως συνέβη με το ΠαΣοΚ. Θέλησε μάλιστα να διαβεβαιώσει όσους ηλικιωμένους πολίτες τα κακαρώσουν στο μεταξύ, πως αυτός θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις που τους έδωσε και να μην ανησυχούν – ας πεθάνουν ήσυχοι.

Στάθηκε ακόμα στα πρώτα θετικά αποτελέσματα της νέας διακυβέρνησης που είναι η σχεδόν αδιάκοπτη παροχή ρεύματος στο λεκανοπέδιο και η μείωση των κατολισθήσεων και της ακρίδας. Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε και κάποιες δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό έργο όπως οι άσπρες ρίζες στα κεφάλια των υπουργών και η αδυναμία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ της Γερμανίας. Ξεκαθάρισε πάντως πως αυτές οφείλονται κατά κύριο λόγο στα 20 χρόνια κυβέρνησης του ΠαΣοΚ, στα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας και στο κακό το μάτι.

Ο κ. Καραμανλής έθεσε ως άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επόμενη διετία τη νίκη στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, την επαναφορά της σχολικής ποδιάς και τη διανομή συσσιτίου με δελτίο. Για την ανεργία ο πρωθυπουργός είπε πως άρχισε να υποχωρεί, αλλά αυτή του η δήλωση οφείλεται αφενός στο καλαμπουρτζίδικο του χαρακτήρα του και αφετέρου στο ότι μας χωρίζουν μόνο λίγες μέρες από την πατροπαράδοτη εορτή της Πρωταπριλιάς και δεν συντρέχει λόγος να κουράζεται ξανά μανά με δηλώσεις.

Το ΠαΣοΚ απάντησε με τη «Βίβλο της Αναξιοπιστίας» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που παρουσιάστηκε από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Δημήτρη Ρέππα – ναι, ζουν. Η αιτία που το εν λόγω πόνημα ονομάζεται «Βίβλος» είναι μπας και μπερδευτούν τίποτα αγράμματες θεούσες και τους ψηφίσουν, γιατί για τους υπόλοιπους δεν το βλέπω. Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι ασπρόμαυρο αλλά έχει περισσότερο μαύρο από πέρσι και μέχρι τις εκλογές θα είναι κατάμαυρο – στο ΠαΣοΚ, και αυτό είναι προς τιμή τους, προσπαθούν να συνηθίζουν σιγά-σιγά το μαύρο χρώμα για να μην τους έρθει ταμπλάς .

Τα κόμματα της Αριστεράς, με αφορμή τα δυο χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, συμφώνησαν επιτέλους σε μια κοινή δήλωση που έκανε λόγο για αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης. Η δήλωση έγινε από κασέτα, αλλά αυτό δεν οφείλεται σε κάποια διαφωνία ανάμεσά τους - απλά δεν υπήρχε κανείς διαθέσιμος, αφού οι του Συνασπισμού συνεδρίαζαν επί δυο βδομάδες για το ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος του κόμματος στο Καματερό, ενώ στο ΚΚΕ προσπαθούσαν να αποφασίσουν ποια θα είναι η επίσημη θέση του κόμματος για τους Βαλκανικούς Πολέμους και την πενικιλίνη.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθισμένος δικάβαλο στο Βουκεφάλα, δήλωσε πως αν κερδίσει τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης θα καταργήσει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όλοι οι Έλληνες θα κυβερνούν από τριάμισι δευτερόλεπτα ο καθένας.


Δυο χρόνια διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας
σε τίποτα δεν ζηλεύουμε τας άλλας Μπανανίας!