Τρίτη, Μαρτίου 28, 2006

Καημένε Βησσαρίωνα τι σου ‘μελλε να πάθεις…

Image Hosted by ImageShack.us


Βησσαρίωνα δεύρο έξω!


Χιλιάδες πιστοί προσκύνησαν τις μέρες που πέρασαν το σκήνωμα του ιερομόναχου Βησσαρίωνα στην Ιερά Μονή Αγάθωνα Ιακωβίδη. Το λείψανο του ιερομόναχου βρέθηκε αναλλοίωτο κατά την ανακομιδή του στις αρχές Μαρτίου και ανέδιδε ευωδία Chanel No. 5. Κλιμάκιο γιατρών από τη Λαμία επισκέφθηκε τη Μονή για να εξετάσουν τη σορό και απεφάνθησαν πως ο πατέρας Βησσαρίων έχει πλατυποδία, αλλά με την κατάλληλη αγωγή το πρόβλημα θα ξεπεραστεί και θα κερδίσει πάλι τη θέση του στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί και στο πενταμελές μπαλέτο που θα συνοδεύσει την Άννα Βίσση στον τελικό της Γιουροβίζιον.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό είπε πως η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και είναι ώρα να μιλήσει ο Άγιος Μούμιας. Ο πατέρας Βησσαρίωνας μοιάζει να κοιμάται και παρακαλούνται οι πιστοί να κάνουν ησυχία για να μην τον ξυπνήσουν και τα πάρει στο κρανίο, γιατί μπορεί να ήταν καλός άνθρωπος, αλλά όλοι γνωρίζουν πως άμα δεν πιει πρώτα δέκα κούπες καφέ και δεν καπνίσει τρία πακέτα τσιγάρα δεν θέλει να βλέπει άνθρωπο μπροστά του. Επίσης μην κάνει κανείς καμιά μαλακία κι ανάψει κανα αναπτήρα κοντά στο λείψανο γιατί θα γίνει το φέρετρο βόμβα μολότοφ και το μοναστήρι θα περάσει στην Ιστορία ως δεύτερο Κούγκι.

Το περίεργο είναι πως και τα άμφια του πατέρα Βησσαρίωνα είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Το μπλε χρώμα παραμένει φωτεινό και αναδεικνύει το ροδαλό του δέρμα, ενώ τα χρυσοποίκιλτα δαντελωτά κεντήματα της Σήλιας Κριθαριώτη δίνουν έναν χαρούμενο τόνο στο σύνολο και σπάνε τη φερετρίλα. Το λευκό μεταξωτό του σώβρακο είναι Palco- γεγονός που σκόρπισε συγκίνηση στις απολυμένες εργάτριες της επιχείρησης- και πραγματικά είναι πεντακάθαρο και μυρωδάτο. Εν τω μεταξύ, οι υπόλοιποι μοναχοί έχουν απογοητευτεί από τις εξελίξεις, αφού όλοι είχαν βάλει στο μάτι τα άμφια του Βησσαρίωνα , τα οποία σε αντίθεση με τα δικά τους ήταν μπάνικα και δεν έβλεπαν την ώρα να τον ξεθάψουν για να του τα πάρουν και να τα φορέσουν αυτοί, ώστε να εντυπωσιάσουν τους φίλους τους στα πάρτυ.

Ο πατέρας Βησσαρίωνας ήταν από το Μόναχο και γι’ αυτό άλλωστε τον λένε ιερομόναχο – αλλιώς θα τον έλεγαν ιεροτρίκαλο. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος αλλά είχε πρόβλημα με τη φωνή του και δεν τον άφηναν να λειτουργεί – γι’ αυτό του είχαν αναθέσει την εξομολόγηση που ως γνωστόν δεν αφήνει τόσο καλά λεφτά όσο οι αγιασμοί και τα ευχέλαια. Παρ’ όλ’ αυτά, ο πατέρας Βησσαρίωνας έκανε μεγάλη καριέρα στην εξομολόγηση και όλοι του έλεγαν άφοβα ακόμα και τα μεγαλύτερα μυστικά τους, επειδή ήξεραν πως λόγω του προβλήματος με τη φωνή του δεν μπορούσε να τα πει πουθενά – ήταν τάφος.

Τώρα η Εκκλησία θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ανακηρύξει τον πατέρα Βησσαρίωνα Άγιο, και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και νευρικότητα στους άλλους υποψηφίους, οι οποίοι έχουν βάλει λυτούς και δεμένους για να πάρουν τη θέση. Ανάμεσα στα φαβορί για αγιοποίηση είναι και ο Αθανάσιος Διάκος του οποίου το μουστάκι παραμένει ντούγκλα και η σούβλα ανοξείδωτη. Στα μείον της υποψηφιότητας του είναι η συμμετοχή του σε κάτι επαναστάσεις και κάτι ένοπλους απελευθερωτικούς αγώνες, τους οποίους η επίσημη Εκκλησία δεν γουστάρει καθόλου, γιατί έρχονται σε αντίθεση με το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει στους πιστούς τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλο από το «Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο».


Άμα πεθάνω κάψτε με
θέλω να ησυχάσω
δεν θέλω μετά θάνατον,
αλλά εδώ ν’ αγιάσω!