Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2006

Τρελό γουικέντ στη Χάγη!

Image Hosted by ImageShack.us

Μ
αύρη θλίψη έχει σκορπίσει στα μέλη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης ο θάνατος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Η εισαγγελέας Κάρλα Ντελ Πόντε μάλλον έχει στενοχωρηθεί περισσότερο κι από τη σύζυγο του εκλιπόντος. Η κ. Ντελ Πόντε είπε πως «είναι κρίμα για τη Δικαιοσύνη που ο Μιλόσεβιτς πέθανε πριν το τέλος της δίκης του και δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη», ενώ ο πρόεδρος του δικαστηρίου Φάουστο Ποκάρ εξέφρασε τη βαθιά του απογοήτευση επειδή η δίκη δεν θα ολοκληρωθεί.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως οι άνθρωποι το έχουν πάρει προσωπικά και αντιμετωπίζουν τον θάνατο του Μιλόσεβιτς σαν απόδραση του κατηγορουμένου. Ποτέ δεν είναι αργά για να του αποδώσουν και αυτήν την κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση πάντως την λύση μπορεί να δώσει για μια ακόμα φορά η Τέχνη.

Η δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς μπορεί κάλλιστα να συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί και ο κατηγορούμενος να καταδικαστεί σε ισόβια. Αρκεί οι δικαστές να δέσουν με σπάγκους τα πόδια και τα χέρια του πτώματος του Μιλόσεβιτς και να τον κουνάνε πέρα δώθε σαν μαριονέτα όπως έκαναν οι πρωταγωνιστές στην ταινία «Τρελό weekend στου Μπέρνι» - μπορούν να του ανοιγοκλείνουν και το στόμα. Αφού τον καταδικάσουν μπορούν να τον θάψουν με την ησυχία τους. Τον παλιο-Σλόμπο δεν θα τον πειράξει καθόλου.



Εκεί στη Χάγη δεν είναι που θέλουμε να παραπέμψουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας; Σοφή κίνηση – φαίνονται πολύ ισορροπημένοι άνθρωποι αυτοί οι δικαστές των διεθνών δικαστηρίων.