Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2006

Άννα ζούμε;

Image Hosted by ImageShack.us

Το τραγούδι «Everything» με τη Νάνα Βίσση θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Αθήνα. Πρόκειται για μια μπαλάντα σε κλεμμένη μουσική Νίκου Καρβέλα και κλεμμένους στίχους Νάνας Βίσση και ερμηνεύεται με το γνωστό στιλ της Νάνας «ουρλιάζω και κάνω υστερίες πέφτοντας στα πατώματα για να σας πείσω πως είμαι ερωτευμένη και να πετάξετε πολλά γαρύφαλλα».

Η επιλογή του τραγουδιού έγινε στο «Βοτανικό» κι ευτυχώς που του Βοτανικού ο μάγκας πέθανε την Κυριακή και τον κλαίνε οι κοπέλες κι όλοι οι φίλοι οι καρδιακοί, γιατί αν ζούσε θα είχε μπουκάρει μέσα και θα τα έκανε όλα γυαλιά καρφιά.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς, Γιώργος Καπουτζίδης και Ζέτα Μακρυπούλια, έστειλαν σε όλη τη χώρα το μήνυμα πως το καρναβάλι δεν τελείωσε και μιμήθηκαν υπέροχα πολλούς από τους τραγουδιστές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο διαγωνισμό, ενώ παράλληλα προβλημάτισαν έντονα τον Γιώργο Μητσικώστα που βλέπει να χάνει τα πρωτεία ως εθνικός μίμος.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο και ο μόνος όρος για να πάρεις πρόσκληση στην πλατεία ήταν να είσαι μεγαλύτερος από τη Νάνα – έτσι στα πρώτα τραπέζια διακρίναμε την Άντζελα Δημητρίου, τη Μπέσσυ Αργυράκη, τη Μαριάννα Τόλη, τη Σωτηρία Μπέλλου, τον Αττίκ, τον Νίκο Γούναρη και τη Σοφία Βέμπο.

Στο ξεκίνημα της βραδιάς η Νάνα Βίσση είπε τρία τραγούδια από τον τελευταίο της δίσκο που πήγε άπατος, ενώ εμφανίστηκε με μπλουζάκι των Rolling Stones τους οποίους θαυμάζει κι όταν μεγαλώσει θέλει να τους μοιάσει.

Σε δορυφορική σύνδεση με τη Στοκχόλμη και τη Νέα Υόρκη μίλησαν η Έλενα Παπαρίζου και ο Σάκης Ρουβάς. Ο Σάκης δεν μίλησε ακριβώς αλλά χαχάνιζε όλη την ώρα σαν καθυστερημένος, ενώ η Έλενα είπε πως θα ήθελε να είναι στο Βοτανικό αλλά δεν της έδωσαν πρόσκληση επειδή είναι πολύ νέα.

Το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να δει από βίντεο την συμπαρουσιάστρια του Σάκη στον τελικό, την Μαρία Μενούνος. Η Μαρία είπε πως ξέρει ότι «η Γιουροβίζιον είναι σαν ο τελικός του Super Bowl να συναντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες», οπότε όλοι καταλάβαμε πως κανείς δεν την έχει ενημερώσει πως θα παρουσιάσει διαγωνισμό τραγουδιού και η κοπέλα νομίζει πως πρόκειται για τίποτα αγώνες ράγκμπι.

Αίσθηση δημιούργησε η εμφάνιση της Νάνας Μούσχουρη η οποία από το Ρότερνταμ δήλωσε πως κάνει την τελευταία της τουρνέ κι ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Νάνα Βίσση που βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της βήματα.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς εμφανίστηκαν οι τραγουδιστές που θα εκπροσωπήσουν την Τουρκία, τη Νορβηγία και τη Μάλτα. Η Τουρκάλα τραγουδίστρια τραγούδησε στα αγγλικά, αλλά το τραγούδι της είχε και μερικούς ελληνικούς στίχους που ήταν τόσο ασυνάρτητοι όσο και οι αγγλικοί, πράγμα που δεν εμπόδισε το κοινό να την αποθεώσει με το σύνθημα «Τούρκοι Τούρκοι μας παίρνετε τσιμπούκι».

Την παράσταση έκλεψε η Ανέτ Αρτάνι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο με το τραγούδι «Why angels cry». Οι άγγελοι κλαίνε επειδή ακούνε τα τραγούδια της Γιουροβίζιον πρέπει να είναι η σωστή απάντηση. Από την άλλη, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι άγγελοι δεν έχουν φύλο και ίσως βλέποντας τους φοβερούς βύζους της Ανέτ να στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Η Νάνα Βίσση στο τέλος της βραδιάς δήλωσε πως θα επιθυμούσε να πει ένα ρυθμικό τραγούδι αλλά δέχεται με χαρά την επιλογή του κόσμου που ψήφισε τη μπαλάντα. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος προσπάθησε με διακριτικό τρόπο να πει στη Νάνα να σταματήσει το κοπάνημα, αλλά αυτή δεν καταλαβαίνει τίποτα και γι’ αυτό ας μη σας κάνει καμιά εντύπωση, αν στις 20 Μαΐου διαπιστώσετε πως το «Everything» από μπαλάντα έχει μετατραπεί σε thrash metal.

Η επιλογή του «Everything» χώρισε τη χώρα στα δυο, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς να πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία με αίτημα τα πάντα. Everything.


Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο εδώ.

Κι ο αγαπημένος μου "blogger" εδώ.