Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2006

Διδυμότειχο ντουζ!

Image Hosted by ImageShack.us

Δραματική είναι παραδοσιακά και φέτος η κατάσταση στον Έβρο, καθώς χιλιάδες τόνοι βουλγαρικού νερού πέρασαν τη διασυνοριακή γραμμή χωρίς διαβατήριο και έχει πλημμυρίσει ο τόπος όλος, αφού τα αναχώματα καταρρέουν το ένα μετά το άλλο γιατί είναι προπολεμικά.

Η κρατική μηχανή έχει τεθεί σε συναγερμό και οι στρατιώτες με τις μάπες και τους κουβάδες σφουγγαρίζουν ολημερίς γιατί η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Τεράστιες είναι οι ζημιές στις καλλιέργειες, αλλά δεν πειράζει γιατί το ποσό της επιδότησης είναι μεγαλύτερο και καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα για να μη δουλεύουμε κιόλας.

Μεγάλες ζημιές καταγράφονται και στον κτηνοτροφικό τομέα, μιας και 1600 αιγοπρόβατα και 150 γουρούνια πνίγηκαν επειδή δεν ήξεραν κολύμπι. Η αντίδραση της κυβέρνησης υπήρξε αστραπιαία και ήδη τα νεκρά ζώα προωθούνται στη Βαρβάκειο αγορά γιατί «είναι αμαρτία να πετάς».

Στους κατοίκους έχουν μοιραστεί μάσκες, αναπνευστήρες και βατραχοπέδιλα, ενώ παρατηρείται έλλειψη σε μπρατσάκια και ψαροντούφεκα, αν και κάποιοι βολεύτηκαν με τα περσινά. Εξωλέμβια σκάφη του Λιμενικού χτενίζουν την πόλη της Αλεξανδρούπολης για την αποφυγή της παράνομης αλιείας και του γυμνισμού.

Οι σιδηροδρομικές γραμμές λειτουργούν κανονικά, αλλά παρακαλούνται οι επιβάτες να μην ανοίγουν τα παράθυρα για το φόβο των πιράνχας, ενώ η κυκλοφορία στους επαρχιακούς δρόμους γίνεται απρόσκοπτα, πλην όμως καλό θα ήταν οι οδηγοί να μη βγάζουν τα χέρια τους έξω από το παράθυρο, γιατί κυκλοφορούν και σκυλόψαρα από τη Σόφια.

Τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του Έβρου επισκέφθηκε και κλιμάκιο του Συνασπισμού με επικεφαλής τον Αλέκο Αλαβάνο. Τα στελέχη του Συνασπισμού έκαναν επίδειξη συγχρονισμένης κολύμβησης στην πλατεία του Διδυμότειχου και αποθεώθηκαν από τους κατοίκους που τους έβαλαν δέκα για το καλλιτεχνικό μέρος και τους έκαναν πατητές.

Ο Αλέκος Αλαβάνος θέλησε να επισκεφτεί και τη χωματερή της πόλης για να τραβήξει αναμνηστικές φωτογραφίες για το άλμπουμ του, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό γιατί απεργούσαν οι εργαζόμενοι στα φέρι μπόουτ, με αποτέλεσμα να φύγει άπραγος και θλιμμένος.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Νταλάρας ξεσήκωσε το κοινό τραγουδώντας το «Διδυμότειχο Μπλουζ» στην πομακική διάλεκτο, ενώ από τις νεροτσουλήθρες προβάλλονταν καλλιτεχνικά βίντεο από την καταστροφή της Νέας Ορλεάνης που αποζημίωσαν με το παραπάνω τους θεατές. Άντε και του χρόνου.



Αν θέλετε να μάθετε όλη την αλήθεια για την υπόθεση "Μπαμπανάτσα" και όσα θα έλθουν στο φως της δημοσιότητας τις επόμενες μέρες, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το blog της Αλεξάνδρας - είναι φίλη μου.

Κι ένα εξαιρετικό άρθρο στο "Ιστολόγιο".