Τετάρτη, Απριλίου 04, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Πάσχα με τον Μίκη στο Ιράν

Τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις της Μεγάλης Βρετανίας με το Ιράν εξαιτίας της πολυήμερης κράτησης δεκαπέντε βρετανών ναυτών από τους Ιρανούς. Το Φόρεϊν Όφις ζητά την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων, αλλά οι Ιρανοί αρνούνται να ικανοποιήσουν το βρετανικό αίτημα. Εδώ που τα λέμε καλά κάνουν, γιατί η παραμονή τους στο Ιράν είναι μια χρυσή ευκαιρία για τους βρετανούς ναύτες να απεξαρτηθούν επιτέλους από το αλκοόλ. Ήδη, στα βίντεο που δείχνουν οι Ιρανοί, μοιάζουν όλοι τους αρκετά νηφάλιοι.

» Οι φήμες έλεγαν πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλούσε στο Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, αλλά τελικά δεν αναφέρθηκε στο θέμα. Πάντως η εμφάνισή του στη νέα εκπομπή της Έλλης Στάη ήταν ικανή να οδηγήσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ σε σκληρά ναρκωτικά.

» «Ο Γιώργος μίλησε στη Νεολαία». Δεν είναι πολύ γελοία αυτή η φράση; Ο Γιώργος μίλησε στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ και είπε πως σπείρες λυμαίνονται το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και γιατί γράφεται κάποιος σήμερα στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ ή στη Νεολαία της Νέας Δημοκρατίας; Για να μπορεί αύριο μεθαύριο να βάζει χέρι στα ταμεία. Η Νεολαία απάντησε στον Γιώργο «Ανδρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς».

» Ένας νεκρός και επτά τραυματίες σε σύγκρουση οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Λαυρίου, πριν τον αγώνα βόλεϊ μεταξύ των γυναικείων ομάδων των δύο συλλόγων. Η κυβέρνηση καταδίκασε τα επεισόδια αλλά, αν συνέβαιναν αυτήν την εβδομάδα, ο νεκρός θα παρουσιαζόταν ως θύμα τροχαίου δυστυχήματος κατά την έξοδο του Πάσχα.

» Κατά τη διάρκεια των ερευνών στους συνδέσμους των δυο ομάδων, η Αστυνομία ανακάλυψε μεταξύ άλλων ναρκωτικά, βόμβες μολότοφ, μαχαίρια, αεροβόλα, ρόπαλα, σιδερογροθιές, βαριοπούλες και σκεπάρνια. Αν γίνει διαχωρισμός των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά, καλό θα ήταν να γίνει κι ένας διαχωρισμός στα όπλα. Δεν μπορεί η χρήση μπαλτά να τιμωρείται όσο και η χρήση χειροβομβίδας.

» Με αφορμή τις συζητήσεις για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, ο Μίκης Θεοδωράκης στήριξε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο λέγοντας πως «όταν μιλάς για τον αρχηγό της Εκκλησίας, πρέπει πρώτα να πλένεις το στόμα σου». Εγώ πλένομαι ολόκληρος κάθε φορά που μιλάω για τον αρχηγό της Εκκλησίας – μετά όμως. Κάθε φορά που γράφω γι’ αυτόν πλένω και το κομπιούτερ. Με το λάστιχο.

» Πάντως μόνο τον Αρχιεπίσκοπο δεν είχε στηρίξει τόσα χρόνια ο Μίκης Θεοδωράκης – από τους υπόλοιπους, σχεδόν κανέναν δεν άφησε παραπονεμένο. Μόνο ο Γεώργιος Παπαδόπουλος του ξέφυγε.

» Κάποιοι αρθρογράφοι επιμένουν πως ο Μίκης Θεοδωράκης έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει λόγω της ιστορίας του. Νομίζουν πως έτσι επιδεικνύουν τον σεβασμό τους στο πρόσωπό του, αλλά στην πραγματικότητα τον προσβάλλουν βάναυσα. Είναι πιο τίμιο να βρίσεις κάποιον παρά να υπονοείς πως τα ’χει χάσει και δεν ξέρει τι λέει.

» Σάλος προκλήθηκε στην Τουρκία με αφορμή ένα βελγικό σχολικό εγχειρίδιο που παρουσίαζε ως ομοφυλόφιλους ή αμφισεξουαλικούς τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Ντα Βίντσι και τον Κεμάλ Ατατούρκ. Όπως καταλαβαίνετε, οι Τούρκοι δεν μπορούν να δεχτούν με τίποτα πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφιλος.

» Η Παλαιστίνη επιδιώκει να συμμετάσχει από το επόμενο έτος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ακόμα ένα 12άρι για την Ελλάδα.

» Ανάμεσα στα παιχνίδια και τα δώρα του Πάσχα είναι και ο λαγός. Ο λαγός είναι δυτικό έθιμο, συμβολίζει τη γονιμότητα και δεν ανήκει στην ελληνική παράδοση. Εμείς πρέπει να στολίζουμε καραβάκι.

» Για τις 21 Ιουνίου ορίστηκε η δίκη του κ. Αντώνη Τσιπρόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για «εγκληματική ενέργεια» από τον κ. Δημοσθένη Λιακόπουλο. Ποια είναι η «εγκληματική ενέργεια» του κ. Τσιπρόπουλου; Στην ιστοσελίδα του υπήρχε σύνδεσμος (link) προς ένα μπλογκ το οποίο σατίριζε τον κ. Λιακόπουλο. Για όσους δεν καταλαβαίνουν, θα το κάνω πιο απλό: υπάρχουν εκατοντάδες σύνδεσμοι προς το δικό μου μπλογκ, ανάμεσά τους και αυτοί μεγάλων εφημερίδων όπως το «Έθνος» και τα «Νέα» – είναι σαν κάποιος να κάνει μήνυση στους εκδότες αυτών των εφημερίδων επειδή εγώ έγραψα στην ιστοσελίδα μου κάτι που ο ίδιος θεωρεί προσβλητικό γι’ αυτόν. Η υπόθεση Τσιπρόπουλου πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, γιατί διαφορετικά η χώρα μας θα εκτεθεί διεθνώς – πρώτη φορά θα είναι; Ήδη η σύλληψη και κράτηση επί μία νύχτα του κ. Τσιπρόπουλου, τον περασμένο Ιούνιο, έκανε πολλούς –σε Ελλάδα και εξωτερικό– να γράψουν πως στο θέμα της διαδικτυακής ελευθερίας η χώρα μας δεν διαφέρει από την Κίνα.



Αγαπητοί υποστηρικτές του Αντώνη Τσιπρόπουλου, αυτό το κείμενο γράφτηκε για τη





LiFO